Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 22 decembrie 2010

112

E posibil sa o iei razna si sa auzi zgomote si voci? Si daca da, cum imi dau seama?

Sa detaliez de unde vine intrebarea asta:
Azi noapte pe la 4:30 sar in sus din pat ca cineva batea in perete/podea/tavan (nu stiu exact pentru ca in cutia de chibrite in care locuiesc zgomotele se propaga aleator). Dupa ce stau cateva minute in speranta ca se opreste ma dau jos din pat si bat in calorifer. Ciudat zgomotele nu inceteaza, ba din contra. La un moment dat incep sa disting si o voce: "Ajutor!", "Ajutor!". Evident ca-mi sare inima din piept si ma gandesc ce sa fac. M-a cam luat si frica ca ma gandesc daca e un hot o sa fie greu sa fac ceva cu piciorul meu beteag. Una peste alta ies pe hol sa incerc sa determin sursa de zgomot. Pe hol: pustiu! Nimeni nu pare sa fi auzit nimic si nu se aude nimic pe la usi. O iau cu inima cat un purice spre etajul urmator si ajung la ap.73 unde din nou aud: "Ajutor!". Din reflex apas pe sonerie sa vad daca zice cineva ceva, dar soneria nu merge si ramane apasata. Nu-mi trece in cap sa bat la usa, iau telefonul si sun la 112.

Aici povestea devine mai ireala. Imi raspunde o vita, de fapt cred ca una singura e la 112, probabil clonata, care cu cea mai mare ingalare incepe sa ma intrebe adresa, etc. Spun tot cat pot de bine si ea ma intreaba: "Sa trimit politia sau salvarea?", "Ma intrebati pe mine?", "Pai e atacata sau ai e rau?", "Femeie, de unde pizda matii sa stiu?". Urc in camera incercand as ma mai linistesc, zicand ca totul e bine, vine politia si rezolva. Cum n-am somn bag o tigare pe balcon si ma uit sa vad cand apare politia.

Apare repede politia, zic: "Super, ce repede au venit!". Stau si ma uit si-i vad ca se invartesc prin fata blocului. Nu par sa vrea sa intre. Ies pe usa si cobor jos. Le zic: "Eu am sunat la 112. Cineva bate in perete si striga ajutor la ap.73.". Incet, incet incep ei sa se deplaseze tacticos spre lift. Urc si eu. Imi zice unu: "Noua de la 112 ne-au zis ca in fata blocului!", zic: "Cum asa? Eu am zis foarte clar!", el: "Pai daca ati zis clar de ce au inteles altceva?".
Ajungem in fata apartamentului 73, el: "Numele!", eu, ma uit ca la circ, si ai dau numele, prenumele, prenumele parintilor, data nasterii, cand ajunge la adresa imi sare tandara: 
"Domne n-aveti de gand sa faceti nimic? Chiar trebuie acu sa-mi luati datele?", el: "Pai ce sa facem?", "Pai sa bateti la usa?", "Pai la ora asta ma apuc sa deranjez oamenii in bloc?", "Pai domne nu v-am zis, cineva striga dupa ajutor!!!", el: "Pai dumneata mai auzi ceva? Se aude ceva in afara de discutia asta dintre noi?", mai incerc: "Domne, o sa fii raspunzator daca pateste cineva ceva!", el: "Ba n-o sa fiu! Iar dumneata o sa-ti iei amenda contraventionala!". Evident raman afis! Zic: "Eu cred ca nu sunteti sanatosi la cap! Crezi ca eu ma trezesc la 5 dimineata sa-mi bat joc de voi?" si plec.

Stau in casa si ma uit cum dispar cu masina in cateva minute. Zgomotele au incetat si ele. Incerc sa dorm si ma tot gandesc ca azi am lasat un om sa moara. Cand m-am trezit de dimineata am dezvoltat si teoria B, poate am halucinatii, ca asta ar explica si de ce nu s-a mai sesizat absolut nimeni din bloc.

6 comentarii:

  1. Eu ti-am zis sa ne luam chilotii peste pantaloni tu nuuuu, batman, batman, ziceai ca ii prinzi si asa. Na, i-ai prins?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma scuzati, sunt inca socat de inutilitatea politiei, ca si a concetatenilor mei in general. Duminica ma gasiti in targ cautand pistol si grenade.

    RăspundețiȘtergere
  3. 112 e cel mai tampit serviciu cu putinta. Sa nu te miri daca iei amenda pentru distractia asta.
    Zi mersi ca nu omora unul la tine in timp ce sa invarteau politistii in fata blocului. Partea nasoala: riscai sa mori, dar partea buna e ca nu riscai amenda :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Altu
    Nu pot sa fiu de acord cu chestia asta. Am mai sunat la 112 o data cand asculta un vecin muzica la maxim la ora 6 si n-am luat nici o amenda. Oligofrenii astia sunt angajati la politie pentru ca le permitem. Daca o sa-mi iau amenda promit ca o sa o contest si in paralel o sa fac si o plangere la politie pentru ca nu au investigat apelul la 112. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Standdowncafe
    D-astea au toti copiii, nu o vreau :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !