Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 20 decembrie 2010

Fructul oprit

Stau eu asa cu ciocolata intr-o mana si cafeaua in cealalta ofticat ca iar am visat chestii interzise si m-am trezit cu fundul in sus. Ca de obicei cand sunt cu fundul in sus am zis sa postez ceva, desi sunt pe timpul meu pretios si nu la hmmm! "munca".

Ati avut vreodata impresia ca lumea este creata special ca sa-si bata joc de voi? Si ca toate personajele din jur sunt doar niste proiectii in mintea voastra, care se si repeta si au si o gramada de erori? Eh, uite asa cred eu ca sunt blestemat sau subiectul unui show pervers, pentru ca de o viata cam toate femeile dupa care mi se aprind calcaiele sufera de sindromul "mai bine ramanem prieteni". Cum spuneam, eu stiu ca sunteti niste biti in calculatorul meu personal, dar totusi, sa ne hazardam si sa presupunem ca lumea asta exista si ca ceea ce se intampla e exact invers: Dex alearga dinadins dupa femei care nu-l plac! a.k.a. "Sindromul Fructului Interzis"(SFI).

Stateam si ma gandeam ca desi chestia asta cu fructul oprit este atat de mediatizata si luata ca atare ea nu pare sa existe foarte des in realitate. In cazul meu, in afara de treaba cu femeile, n-as putea sa zic ca am o fascinatie deosebita pentru lucruri interzise. Mult spus fascinatie, nici macar un interes modic nu-mi trezesc de cele mai multe ori. Este oarecum normal, esti indoctrinat de mic sa respect reguli si apoi traiesti o viata intr-un univers planificat in care orice incalcare a legilor, de orice natura, este aspru pedepsita. Imi amintesc fascinatia din copilarie pentru lucrurile interzise, sertarul inchis, bila de popice pusa de tata pe biblioteca ca sa nu ajung la ea, etc. reprezentau niste provocari personale si posedau o atractie magica ce se transforma in obsesie si scop in viata, mistere care trebuiau elucidate, pantofi cu toc, sutiene si chiloti de dama care trebuiau probate, pentru ca nu aveai voie sa faci asta!

Revenind la prezent, SFI asta imi apare mai mult ca o chestie in care lumea crede doar pentru ca la un moment dat a fost adevarata. Ce faci daca vezi un gard pe care scrie mare: "INTERZIS"? Il sari sa vezi ce e acolo sau treci mai departe? Te imbraci miercuri in pantaloni rosii mulati doar pentru ca nu ai voie (pentru necorporatisti, vineri este ziua cand te imbraci in pantaloni rosii mulati)? Cand a fost ultima data cand ati facut ceva doar ca sa incalcati niste reguli? Culcatul cu femeia altuia nu se pune, aia inseamna doar ca ganditi cu organele genitale, nu e SFI.

In concluzie, subiectul de astazi: "Exista tentatia fructului oprit?"
Let the discussion begin!

10 comentarii:

  1. SFI la mine s-a materializat in a citi Decameronul pe la 14 ani parca. A si l-am batut pe copilul directorului de la scoala, care era un nesuferit si toata lumea se temea sa se atinga de el, toti erau inspaimintati de ce se poate intimpla dupa.Intr-o zi l-am batut si gata, asta m-a costat o palma de mi-au tiuit urechile si 2 ani de note mai mici decat meritam pe alocuri.:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca SFI se dezvolta la cele mai mici varste. Atunci cand asta micu' aude toata ziua ,,Nu'i voie!!!", dar nu se i explica de ce (sau nu intelege, datorita varstei). Deci devine intrigat: ,,Cum adica nu e voie?", ,,De ce?" si incearca sa isi raspunda singur la intrebari.
    La noi, la oamenii mari, e o dovada de infantilism, imaturitate (nu pe toate planurile) etc. Sau inconstienta. Ni se intampla de multe ori sa ne dorim ceva doar pentru ca nu putem avea acel ceva. Important e sa ne dam seama de asta. Ne dam seama doar daca ne cunoastem destul de bine pe noi insine.
    Parerea mea :)

    La mine s-a manifestat cel mai acut pe la 14-15 ani cand eram relativ indragostita de un francez, pe care, evident, il vedeam doar vara. Pe deasupra tipul fuma intr-o veselie hasis si era mai mare decat mine cu... mai multi ani :) Cum sa nu te atraga asa ceva? :)) Oricum, a devenit o persoana speciala pentru mine, intre timp, un prieten foarte bun (+nu mai fumeaza).

    Eu tind sa cred ca aici se incadreaza si iubirile/relatiile la distanta.

    A!!! Si scrisorile unchiului meu... mmmm... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici zau ca m-ai pus pe ganduri... N-as sti ce sa spun; nu-mi vine niciun exemplu in cap desi as putea baga mana in foc ca am fost pusa la un moment dat intr-o astfel de situatie. Singurul lucru la care ma pot gandi ar fi placerea de a face exact inversul a ceea ce-mi spunea mama sa fac cand eram mica: nu ma jucam cu papusi, eu jucam fotbal, veneam mereu acasa plina de julituri sau in unele situatii cu capul spart, hainele rupte, tenesii plini de noroi, ma bateam mereu cu vecinu' de la 8 ca sa ne aparam fratii mai mici (nu conta ca eu eram fata iar el baiat; lupta era mereu pe picior de egalitate), iar cea mai importanta patanie ar fi tot o bataie, de data asta cu o fata (daca cu un baiat ma bateam ca de la egal la egal, iti dai seama ce-i faceam unei fete...) careia i-am spart capu'... neintentionat totusi. In apararea mea pot spune ca ea a inceput si ea a fost cea care vrut s-o dam parte-n parte. =)))
    Oricum este un subiect de gandire la care sunt sigura ca as avea un raspuns mai bun... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, deci pana acum mi se confirma teoria ca atractia pentru lucruri interzise dispare o data cu batranetea. Lucru care ma pune pa ganduri de altfel, arata alte aspecte ale conformismului astuia pe care il urasc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca de la o varsta tentatia corespunde mai mult unei nevoi, fie ea practice fie de a epata/ Suntem prea rationali si/prea comozi sa ne batem capul cu alte cele.
    De exemplu stiu ca n-ar fi locul(momentul)/mi-e lene sa discut despre simbolistica desenului.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Altu
    Evident verdele frunzelor reprezinta renasterea naturii dupa iarna, sarpele este simbolul tentatiei (era al intelepciunii inainte sa il strice crestinii), iar merele, care de fapt erau rodii, sunt simbolul fertilitatii pamantului.

    Vezi!? Nimic dubios :P

    RăspundețiȘtergere
  7. @Doxatul Dex
    Nu dispare de tot, doar devenim mai rationali si mai comozi, cum spunea si Altu. Insa, nu e neaparat ceva rau sa nu mai actionezi in functie de sindromul asta. Mie nu mi-ar conveni sa aflu, dupa 5 ani, ca am alergat de nebuna dupa ceva doar pentru ca reprezenta ,,fructul interzis". E usor sa cazi in capcana asta si ajungi sa nu te mai cunosti pe tine insuti, sa nu stii ce iti place si ce iti doresti cu adevarat.
    Pe de alta parte, conformismul la care faceai tu referire ne impiedica intr-adevar sa alergam chiar si dupa acele lucruri pe care ni le dorim cu adevarat (si care nu fac parte neaparat din SFI)

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil ca aveti dreptate, probabil este nevoie de alte motivatii mai rationale de la o anumita varsta. Aici era bun anarhistul nostru de serviciu, dar se pare ca nu e disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm ... e posibil să existe, și eu mă uitam la băieți ”interziși” în liceu. :)) :P
    Parcă ar mai fi ceva ce Altruista SA dorește să zică, dar nu știe. Va reveni.

    RăspundețiȘtergere
  10. In pomul ala Dexule numai frunzele sunt interzise. Ar fi de alfel greu sa distingi forma de fond. Fructele insa nu par a fi interzise ci dubioase. Nu ma dau inocent ca sa spun ca n-am mai vazut o sula intre tztze, dar una trasa in prezervativ doted type bicolor de care atarna doua tzatze si creste in pom, chiar n-am mai vazut.
    Din categoria interzise...Cand era mic mi-am dorit sa mananc carne de om. Am reusit doar sa-mi rod pielitele de la unghii. Se pune oare asta la canibalism?!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !