Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 18 martie 2011

Un sambure de adevar


Am inceput sa dezvolt in ultima vreme o pasiune pentru sucul portocaliu de portocala proaspat stoarsa, combinat cu ceva miere, gheata, si'un strop, doi, de apa minerala. (De lene sa curat si sa mai si mestec probabil, sa nu credeti ca'mi face palcere sa storc bietele portocale) Merge si cu apa plata, dar se bea doar cu umbreluta, imbracat in roz, depilat si cu gesticulaturi gingase, feminine.
Ieri nu cumparasem eu portocalele.
Erau tot din Kaufland, dar vrac, nu celebrele plasute ca de cartofi cu care imi obisnuisem storcatorul. Iau doua si fara sa ezit le tai jumatati. Surpriza. Nici urma de sambure, ca la suratele lor grecesti. Bun. Ma saturasasem de jumatati de samburi care scapau prin sita storcatorului.
M-apuc de stors, fericit, remarc ca-s mult, mult mai zemoase. Aproape 150ml suc dintr-o singura portocala. Alta bila alba.
Dar in continuare nici urma de sambure. La fel si-a doua. Ulterior a 3a. A 4a. Deja nu mai era ceva izolat, n-am gasit niicun sambure in toata punga.
In viata mea n-am fost atat de entuziasmat. Fug glont in Kaufland si rog sa-mi dea voie sa-l felicit pe tipul care scotea samburii din portocale. "Ha! Niste naivi!" imi zic. Incercam doar sa aflu procedeul. Probabil ca nu eram primul care-ncercase asta, altfel nu-mi explic de ce m-au refuzat. Ba au mai si negat c-ar face asa ceva, in ciuda insistentelor mele.

De-atunci ma bantuie aceeasi dilema: Prin spori? Prin oua? Nasc pui de portocala vii? Le fabrica in China? M-or fi mintit in Kaufland?

17 comentarii:

  1. Altu spune repede la care Kaufland ai fost? La cel de pe Calea Bucureşti sau Craioviţa? Ca să ştiu, că eu sunt o fire persuasivă şi pot afla eu în locul tău. Mă voi deghiza în grepfruit sau pomelo şi stau cuminţică într-un coş de unde, echipată cu cele mai noi gadgeturi, voi filma procedura.

    RăspundețiȘtergere
  2. As vrea sa te ajut dar singurele portocale pe care le consum consista din extractele naturale din sapunul cu aroma de portocale.

    M-as hazarda totusi cu o presupunere si anume ca aleg doar portocalele sterpe. Probabil de frica sa nu iei semintele si, plantandu-le in gradina, sa observi ca de fapt cresc niste alieni cu testicule mari si portocalii.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acum, poti sa te gandesti ca bei lapte cand iti savurezi sucul de "portocale".

    RăspundețiȘtergere
  4. La Fee, intervin aici la comentul de la postul anterior, de la ora 16.21. Deja nu mi se mai pare că în poza Milogului era Dex, acum sunt convinsă :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Zefira, n-as risca, daca incearca sa-ti scoata samburii?

    Dex, nu mai plantez nimic. Am aruncat intr-o iarna toate chistoacele pe geam, in zapada, in speranta ca-n primavara voi fuma din cultura proprie. Nici macar nu s-au descompus, sa ma fi vazut ce sexi eram vreo doua ore cu matura prin curte.

    RăspundețiȘtergere
  6. @zefira
    Da bai Sherlock, suntem doua personalitati ale aceleiasi minti bolnave, eu fiind repartizat cu frumusetea, si Milogul ...hmmm! asta trebuie sa descopar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zefira, m-am grabit in comentariul anterior.
    Stii sa gatesti? Iti place sa aspiri, sa speli vase? Ai urmari 10-20h de fotbal saptamanal?
    Daca da, in Calea Bucuresti, maine, ora 12.00, in coltul cutiei cu grapefruit, promit sa te cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  8. @zefira
    ... iar eu ca un demn Domn Watson, n-am inteles contextul :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma derutati! Sunt Gladys! sau sunt o rodie?
    Zefira,nu ma face sa spun ce cred, ca ma da Milogul afara si daca ma da afara, cand o sa mor o sa te bantui!Si ieri am cazut de acord toti ca am deja 1000 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. DEX, suntem in romanul "O lume disparuta", nu in seria cu Sherlock!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu merg la Kaufland!Eu n-am incredere in produsele de pe piata! Cand mananc totusi inchid ochii!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Altul
    Normal că ştiu să fac de toate, după ce gătesc, aspir, spăl şi calc, ca să-mi tihnească timpul petrecut în faţa televizorului la fotbal(asta dacă bineînţeles ori plouă ori e prea frig să merg pe stadion)pregătesc repede înainte un castron mare de floricele, o farfurie plină cu clătite şi desigur nu înainte de a fi cumpărat două baxuri de bere Tuborg, la sticluţă din aceea cu capac care se trage cu un singur deget.
    Dacă vrei să mă cumperi, promit să mă rostogolesc din cutia cu grape în cea cu lămâi, să mă observi repede printre gălbinicioasele alea :P
    @Dex
    Dar bineînţeles că tu eşti cel frumos! :D
    @La Fee
    Nu suntem în O lume dispărută, suntem în comediile lui Lope de Vega

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ai lasat cu gura cascata cu Lope de Vega. Nu-mi este familiar. Eu mai degraba cu Federico Garcia Lorca am cochetat!(Romancero gitan)
    Vai mie! "Saraca barcuta mea!"

    RăspundețiȘtergere
  14. @altu
    Sunt eu Margelatul, scuipator automat de seminte, cum recolta nu a fost buna la floarea soarelui, am trecut pe seminte de portocala bine rumenite. Le scuip fara sa deschid gura, printre dinti mei desi, care se succed asa, dinte, pauza, lipsa, gaura si sunt spaima plantatiilor din grecia pina la ecuator.

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.youtube.com/watch?v=qICLxonPoyA&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.youtube.com/watch?v=jJUZCU6W1uI&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  17. Portocalele sunt misto, cand nu mi se lipesc pe degete! Mai, incep sa ma panichez. Toata iarna m-am delectat cu portocale fara samburi!!!! Ce e de facut acum ? Poate sunt portocale chimice, gen... fabricate. Oua au facut deja. Au trecut direct la portocale? :(

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !