Am inceput sa dezvolt in ultima vreme o pasiune pentru sucul portocaliu de portocala proaspat stoarsa, combinat cu ceva miere, gheata, si'un strop, doi, de apa minerala. (De lene sa curat si sa mai si mestec probabil, sa nu credeti ca'mi face palcere sa storc bietele portocale) Merge si cu apa plata, dar se bea doar cu umbreluta, imbracat in roz, depilat si cu gesticulaturi gingase, feminine.
Ieri nu cumparasem eu portocalele.
Erau tot din Kaufland, dar vrac, nu celebrele plasute ca de cartofi cu care imi obisnuisem storcatorul. Iau doua si fara sa ezit le tai jumatati. Surpriza. Nici urma de sambure, ca la suratele lor grecesti. Bun. Ma saturasasem de jumatati de samburi care scapau prin sita storcatorului.
M-apuc de stors, fericit, remarc ca-s mult, mult mai zemoase. Aproape 150ml suc dintr-o singura portocala. Alta bila alba.
Dar in continuare nici urma de sambure. La fel si-a doua. Ulterior a 3a. A 4a. Deja nu mai era ceva izolat, n-am gasit niicun sambure in toata punga.
In viata mea n-am fost atat de entuziasmat. Fug glont in Kaufland si rog sa-mi dea voie sa-l felicit pe tipul care scotea samburii din portocale. "Ha! Niste naivi!" imi zic. Incercam doar sa aflu procedeul. Probabil ca nu eram primul care-ncercase asta, altfel nu-mi explic de ce m-au refuzat. Ba au mai si negat c-ar face asa ceva, in ciuda insistentelor mele.
De-atunci ma bantuie aceeasi dilema: Prin spori? Prin oua? Nasc pui de portocala vii? Le fabrica in China? M-or fi mintit in Kaufland?