Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 20 octombrie 2010

Soarele in jurul Pamintului


Soarele in jurul pamintului pentru 42% din romanii trecuti de 18 ani.
    Nu ar fi o surpriza prea mare sa auzim si ca gravitatia e un stil literar ce tine gravitatea informatiilor, dupa cum s-a spus deja ca punctul G e pe la coastele femeii, la gat sau pe marginea patului, in felul acesta o sa ajungem plante si  singurul proces cognitiv o sa fie cel de fotosinteza in cazul in care il facem la nivelul creierului.
     Sperantele noastre se leaga de oameni gen  Maestrul Cavendish care se afla in topul celor mai ciudati pe care ii cunoastem. Prin interesul lui insistent, mare noroc ca nu a stiut biserica de el, a reusit sa calculeze densitatea si masa pamintului fara sa faca o gaura in sol sau sa paraseasca camera lui (vorba unui bun prieten) si a gasit constanta gravitationala fara sa ii cada vreun mar in cap. 




     As vrea sa subliniez ca avem un punct de vedere gresit daca ne inchipuim ca noi toti participam la evolutia civilizatiei noastre. Personal cred ca nu exista evolutie colectiva, sunt aproape sigur ca depindem de fapt de evolutia individuala a celor mai inspirati dintre noi ca sa nu ne dam cu inghetata in frunte.
    "Si Dumnezeu a zis sa fie lumina" dar nu a specificat unde si asa a aprins becul in mai toate Galaxiile.    
Pamintul incape de 1 300 000 de ori in volumul Soarelui si are o masa mai mica de 332 950 de ori, este foarte greu de imaginat cum ar orbita Soarele in jurul Pamintului. Va puteti face o impresie ce mari si importanti suntem noi putin mai jos. 

    Orbita(invarteala pentru cei 42%) pamintului nu este un cerc, nu este nici o elipsa normala iar dupa un ciclu terminat pe orbita nu revenim in acelasi punct de unde am plecat. Fiecare moment poate fi unic nu numai raportat la trairile noastre penibile ci si raportat la intregul univers. Soarele nu sta pe loc in timp ce exercita forta gravitationala asupra Pamintului. Soarele se misca pe orbita lui din jurul centrului Galaxiei noastre cu 781 200 km/h si din aceasta cauza orbita Pamintului NU poate fi o elipsa oricat de mult am vrea sa simplificam lucrurile.Viteza Pamintului pe orbita este de 109 033 km/h si nu se micsoreaza in timp din cauza frecarii cum postuleaza unii oameni iubitori de apocalips, in spatiu avem cativa atomi de materie /metru cub, adica aproape vid perfect. Incredibil dar in 1969 am pus piciorul pe luna si 41 de ani mai tarziu ne scufundam in confuzie, ignoranta, prostie.

6 comentarii:

  1. Maestre, cum zicea Confucius, un mare om, mai cunoscut drept inventatorul confuziei, sa nu confundam evolutia la nivel biologic cu evolutia tehnica si sociala. Biologic Cavendish si cel mai prost om de pe planeta au aproximativ aceeasi valoare. Din punct de vedere al aportului adus la supravietuirea si ridicarea acestei rase, e cum ziceam eu candva: ar trebui sa fie coada la supt pula lu' Cavendish. De fapt omul de rand ar trebui sa-si petreaca cea mai mare parte a vietii sungand pe la oamenii mari, si sunt convins ca nivelul de inteligenta ar fi de 2 ori mai mare ca la ora actuala.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tod
    Corect, dupa ce sa satura pulimea de supt e la Cavendish, le recomand sa incerce si la Edward Witten, dupa parerea mea unul dintre cei mai mari fizicieni ai tuturor timpurilor, si sigur cel mai mare fizician in viata. http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Witten
    Rogu-va, pe cei inflacarati, fiti agnostici cu privire la originea lui :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @D
    Daca e in viata nu conteaza, cred ca am mai spus ca moartea ii evidentiaza pe cei diferiti de restul. :D
    Rogu-va pe cei inflacarati, originea e cunoscuta, vulturul pe pozitie, target acquired, sending coordinates ...87%, please stand by :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce spun unii crestinoizi:

    - Evoluţionismul: este o religie păgână din antichitate care a fost re-descoperită de Darwin.
    - Fosile: Ele nu există / Dumnezeu le-a pus acolo să ne testeze credinţa / sunt rămăşiţelor animalor ce existau înainte de potop.
    - Consistenţa succesiunii fosilelor în straturile geologice: animalele mai primitive s-au urcat mai greu pe dealuri când a venit apa la potop şi de aceea apar mai la fund.
    - Asemănarea genetică dintre oameni şi alte animale: nu demonstrează originea comună a animalelor, doar că dumnezeu a decis să creeze viaţa ca şi cum speciile ar fi evoluat în timp, păstrând inclusiv genele inutile sau letale.
    - Vârsta Pământului: lumea a fost creată acum 6000 de ani, cifră rezultată din adunarea geneaologiilor Biblice (zice la un moment dat că Z a fost fiul lui Y care a fost fiul lui X, tot aşa până la Adam). Lumina de la stele aflate la o distanţă mai mare de 6000 de ani-lumină a fost plantată de dumnezeu în momentul creaţiei, ca şi cum universul ar avea miliarde de ani.
    - Datarea cu carbon: cercetătorii conspiră împotriva Bibliei / pur şi simplu greşesc: de fapt a venit apă iradiată din cosmos la potop care a modificat carbonul din vieţuitoare.
    - Astronomie: Pământul e în centrul universului, cum spune biblia, iar modelul cosmologic actual e de fapt o religie păgână din antichitate pe care o îmbrăţişa Galilei.
    - Viaţă: căderea omului e de fapt de vină pentru moartea şi suferinţa din univers, ba chiar şi pentru moartea entropică prezisă de savanţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte adevarat, iar copiii lui Adam si ai Evei au facut incest pana am aparut noi astia, ateii :D Oops, cine s-ar fi gandit ca biblia e o mare aberatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa traiti tovarasu` Botez, nume predestinat ce sa mai, bine ati venit pe la noi. Doriti o programare la o sedinta de exorcizare?Vad ca radiaza paginism din vorbele dvs.:D
    Tu nu stii ca de fapt nu putem intelege ce a facut Dumnezeu ? Suntem decat niste prostanaci care trebuie sa cotizeze la biserica bani si sa traim o viata pregatindu-ne pentru alta.:)

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !