Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 31 august 2012

In umbra crucii

Raiul nu e in cer, unde pasul paminteanului nu ajunge, ci in urma, unde pasul calatorului spre moarte nu se mai poate intoarce. Ionel Teodoreanu

Sfantul Sinod a precizat ca: "Preotii trebuie sa-i previna din vreme pe enoriasi, atragandu-le atentia ca, in cazul cand cineva ar voi sa se incinereze, Biserica le va refuza orice asistenta religioasa, fie la inmormantare, fie la pomenirea pentru morti".


    Perseverenta in prostie, sclavagism si subapreciere a bisericii continua, ceea ce oarecum imi aduce aminte de o corporatie cu monopol ce activeaza pe o piata aproape lipsita de competitie. Nevoiti sa inghita orice , minunatii locuitori ce vor sa ajunga in rai fara aparate de zbor, isi merita biserica, sau soarta, pe scurt cine suporta jugul , merita sa-l poarte cu mindrie prosteasca macar.

    Acum ceva vreme biserica initia o lege dumnezeiasca, pentru ca nu stiu cum altfel sa-i zic, ce tinea de interzicerea vanzarii de catre altcineva din afara bisericii, a micilor suveniruri pe care asa zisii turisti plecati in concedii pe la minastiri sa pupe cruci si cadavre in putrefactie(moaste) le cumparau.
    Sfat: nu interziceti micilor comercianti sa vanda icoane si cruci made in China, stiu ca e greu sa va abtineti, dar aveti in vedere politica de imagine, ar fi mai indicat sa le percepeti o taxa de sfintire, ca doar suntem obisnuiti de la botez pin` la groapa cu asa ceva, asa ca nu ar trebui sa fie greu.
    Cat despre interzicerea incinerarii mortilor, ar fi o intrebare : ce facem cu mortii din incendii?Le dam sau nu le dam ocazia sa ajunga in rai?

PS. Poate prezinta interes si urmatoarele articole:

Dupa ce omul l-a inventat pe Dumnezeu a devenit sclav.

Mesaj pentru Preafericitul de la Patriarhie, din partea Preatristilor ramasi in tara.

 

 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !