Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Asasinimal de companie






"Aproximativ 10.000 de persoane se prezintă anual la Centrul Antirabic din cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, din Bucureşti, după ce au fost muşcaţi de câini, arată statisticile din anii 2006 şi 2007. Dintre aceştia, în jur de 8.000 sunt adulţi, iar restul copii. În anul 2009, în Bucureşti, 11.436 de persoane au ajuns la spital cu muşcături de câini. 7.571 au fost muşcate de câini fără stăpân şi 3.865 de câini cu stăpân."

AVERTISMENT: pozele de mai jos efectuate in urma muscaturilor de maidanezi sunt pentru cei cu inima tare, la fel si realitatea.

       Rani multiple, cauzate de muscaturile cainilor, cap, coaste, umeri, coapsa, spate, picioarele perforate din sold pana la talpa piciorului, umar dislocat, coaste rupte, cam astea ar fi urmarile dupa un conflict cu aprox 18-20 caini. Rezultatul : MOARTE,  Victima: Taniusa Statchevici,  Locatia: Sector 5.
       Nu are rost sa mai mentionez ca de nenumarate ori am avut si eu parte de situatii conflictuale cu maidanezii, banuiesc ca si voi ati avut parte de asa ceva macar de cateva ori, o singura data am fost muscat de un caine si asta a fost acum ceva vreme. Aveam niste bocanci militaresti inalti, pe gamba, iar atacatorul a venit prin spate si a muscat, probabil nu era prima data, insa a avut parte de o surpriza, nu a perforat bocancul. Am simtit stransoarea, dar am avut senzatia ca m-am agatat de ceva si am tras piciorul cu caine cu tot, el a eliberat mandibula si mi-a aruncat o privire urata plina de ciuda in timp ce fugea. Asta a fost tot.
       Eu cred ca discutam de 2 tipuri de animal. Aveam 2 caini la tara la ai mei, unul cu scop clar de paza si semnalizare, altul un Labrador Retriever bun de luat urma in padure atunci cand esti la vanatoare, ar mai fi cainii de la stana, cainii folositi de politie, etc...dupa cum se observa se pare ca in functie de rasa pot fi dresati pentru diverse treburi. 
       Maidanezii sunt lipsiti de scop si sunt in acelasi timp o noua rasa separata de caine, deoarece ei sunt total dependenti de om. Supravietuirea lor este legata, de pensia batranilor care cumpara oase Garf de la  macelarie cu 2 lei Kg si le dau de mancare, de bucuria copiilor de a le oferi cate ceva de  mancare, de resturile aruncate de oameni. Scopul lor in oras e redus la ham-hamul rotilor de masina, alergatul vreunui copil, muscatul betivilor, inspaimantarea oricarei femei, oferind in tot acest timp concerte nocturne pe diverse voci facind de paza prin vreo gradina de bloc.
       Locul cainilor nu este in oras, asta in mod evident cred ca poate vedea oricine cu un strop de ratiune, ca sa nu mai vorbim de asa zisele animale de companie. In cazul in care ai ajuns sa ai nevoie de afectiunea unui animal, ar trebui sa te izoleze si sa te duca intr-o rezervatie naturala, impreuna cu animalul a carui companie o doresti. Stiu ca sunt studii prin care se dovedeste ca persoanele cu dizabilitati au facut progrese cu ajutorul cainilor, aici e o alta problema, sa inteleg ca atunci cand doctorii nu mai pot face nimic, cainii ajuta?
       Pozitia mea fata de subiect, ar trebui eutanasiati toti maidanezii din orase fara exceptie, pentru animalele tinute in puf in casa, fiecare face ce doreste la el in apartament, cu amendamentul ca respectivul animal sa nu perturbe in vreun fel atmosfera de locuit.
       Asa ca, se aude latrat de la vecinul? Legal ar trebui sa-i fie oferite 2 variante, duce cainele la curte sau antifoneaza tot apartamentul.
       S-a cacat cainele pe strada si nu ai strans dupa el? Munca repetata in folosul comunitatii si amenda te vor face sa te razgandesti in privinta principiilor tale sociale.
      A muscat, zgariat, pe cineva animalul tau de companie? Platesti,tratament, spitalizare si daune morale cu incepere minima 10 000 E  si dupa caz eutanasierea animalului, in cazul in care nu o faci tu deja de nervi stiind cat ai de plata.
       Prea multa dragoste fata de maidanezi dauneaza grav sanatatii tale si a persoanelor din jurul tau.


    

       

23 de comentarii:

  1. Si pentru mine a fost socanta stirea cu moartea femeii muscate de caini! Nici macar nu e prima data in tara noastra. Ba mai mult unii antrenau caini rai si pe la mine prin cartier pentru lupte(acum vreo 4-5 ani),dar i-au prins. In bloc avem vecini cu caini dupa care nu se obosesc sa spele. Acum vreo 8 ani , intr-o promotie am avut o eleva al carei tata avea in "cotet" ursi. Erau terorizate si mama si fetele.si ca sa fiu onesta si eu am perusi! Dar ei sunt cumintei!Nu musca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cati bani cheltuiti aiurea pentru maidanezi,bani care intra in contul clientelei poltice, care se preface a lua masuri. Daca s-ar face cu adevarat ceva,nu s-ar inmulti in asemenea ritm. La fel au facut si cu ursii gunoieri de care mie mi-e frica. Nu mai poti intarzia noptile ca nu stii cu cine dai nas in nas:cu ursul, cu maidanezul,cu hotii sau cu spintecatorul de gambe feminine.Intr-o noapte am fost treziti de o larma infernala. Niste tineri dintr-o masina alergau ceva ce parea un caine mare, dar dupa ce ne-am uitat mai bine ne-am dat seama ca era un pui de urs gunoier.Sarmana tara locuita de atatea fiare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia sa pui si tu un warning ca sunt poze cu interiorul de la oameni, vrei sa lesin p-aci!?

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce Dox...nu te-ai uitat nicicand in Dansa?..e la fel ca o muscatura :)
    On topic - tu in principiu ai dreptate. Ce te faci cu Brigitte Bardot si ce ce si-au insusit aceleasi idei ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu le-aş da amendă, în primul rând la cei care hrănesc toate javrele dosite prin scările de bloc. În afară de faptul că fac fermă de purici şi microbi, apoi muscă toţi copii care ies să se joace sau orice trecător nimerit pe acolo, altceva nu fac. În schimb dacă ieşi afară şi încerci să alungi cotarlele îţi sar în cap toate telenovelistele că pe ele cine le mai apără de hoţi, sau te trezeşti cum mi s-a întâmplat deunăzi să-mi spună că am suflet hain fiindcă am zis "Marş!" cotarlei aciuite pe sub scară. Şi mă gândeam aşa oleacă, oare cum ar fi să îmi aduc de la teren rottweileru şi bracul să facă un pic de curăţenie la bloc, că am aşa o impresie că hingherii şi-au dat demisia de la noi din ţară.

    RăspundețiȘtergere
  6. @SDCafe
    Brigitte Bardot la centrul pentru caini abandonati, intr-o cusca aurita.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mitzabiciclista
    Ai dreptate, dar ce inseamna microbi, purici, oameni muscati, copii traumatizati si altele atunci cand e vorba de un suflet nevinovat canin?:)
    PS. Daca iti aduci Rottweilerul, telenovelistele o sa ti-l otraveasca, pe bune ca sunt in stare, ca sa scape bietii catelusi maidanezi de fiara ta.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. La fee
    "si ca sa fiu onesta si eu am perusi! Dar ei sunt cumintei!Nu musca!"
    Incearca sa nu le mai dai nimic de mincare cateva zile si mai vedem. Oricum sunt caini, adica animale, adica e problema ta ca ii tii in casa, dar rational iti spun locul lor nu e in apartament, ar fi mai bine si pentru ei daca ar fi in aer liber mai mult timp, la curte.Nu am auzit de vreo specie de caine care sa aibe ca si mediu natural de dezvoltare apartamentul. Trage tu concluzia.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ MIlogul.SRL păi ştii ce mă gândesc? Să vin cu Blackie( aşa îl cheamă pe rotti care e un grăsun negru şi leneş dar care nu suportă cotarlele!)uite aşa numai de-a naibii, că nu mi-l otrăvesc ştiu eu, că nu mănâncă de la oricine. Asta unu, şi doi:mai bine îmi zic mie că am suflet hain şi ucid bieţii maidanezi, ba chiar să-mi pună pancarde cu "ucigaşa de maidanezi", decât să mai văd vreu copil mişcat sau speriat ce o ia la fugă sărindu-i inima din piept.
    Hmmmm! Deja simt o plăcere diabolică. Cred că mâine îmi plimb căţelul :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar de ce...aduc pe motanelul meu vanator de soricei, upgradat zilele trecute la vanator PUNCT. Are ca prim target orbirea adversarulu prin extirparea ochilor, apoi inecarea acestuia cu saliva pisiceasca, si intr-un final haleste marul lui "Adam" (Adam cainesc)...ce zici merge?

    RăspundețiȘtergere
  11. Pot spune ca am...si ca nu am, pentru ca el a fost al meu, dara acum salasluieste pe la mama...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu m-am pricopsit cu ei! Si cum a mai murit cate unul, baietii mi i-au inlocuit, fiindca asa am plans, de am crezut ca fac icter mecanic! Cel putin cand mi-a murit papagalitza, am fost bolnava de-a binelea!!! Pana cand mi-au adus una identica! Nu e asa desteapta si nu ma iubeste, dar eu ma bucur sa o vad! Kiri canta "Quand trois cannes vont aux champs, la premiere va devant". Canta instrumental la corditza de sarma din casuta ei! Va rog sa salvati si gastele, fiindca eu nu calatoresc cu placere cu avionul. Prefer umbrelutza sau cu gasca Martin din " Nils Holgersoooon!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Standdowncafe
    Merci, anul asta o sa fac sex cu ochii inchisi! Asta presupunand ca o sa am ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate civilizatia noastra este dependenta de voturile prostilor deci ma indoiesc ca cineva va avea tupeul sa elimine javrele astea. Discursul ipocrit e mult mai usor de inteles: "Bietele animale nevinovate care sunt ucise, etc". Nimeni nu realizeaza ca prezenta acestor animale este in primul rand un dezastru ecologic. Unde sunt vulpile? Iepurii? Veveritele? sau alte animale? Vedeam un reportaj din Londra cu vulpile "maidaneze", le-as prefera in locul javrelor, dar de, nu au loc, javrele au ocupat nisa asta si o apara turbate.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Milogul
    Merci ca ai pus avertismentul! Si Realitatea imi provoaca aceeasi senzatie de greata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dox..in cazul asta sa te tii si de nas ca te sperii dca nu vezi ce mirosi :)... sa nu dai peste grravida ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Bre! Io azi dimineaţă m-am plimbat cu Blackie pe la bloc, ale naibii de cotarle dispăruseră cu toate. Hmmm! Ce deja vu am avut! Şi în viaţă se întâmplă la fel! Cum apare în scenă unul mai bine "dotat" cum javrele se bagă în ascunzişuri. Pfff!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Standdowncafe
    Esti oficial sters de pe lista mea de craciun!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. @mitzabiciclista
    Foarte tare, insista, ia si ceva mincare la tine sub forma de momeala si tine si tu pe Blackie nemincat, ca sa nu lase urme. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @Milogul
    Promit să fac asta duminica viitoare când am voie să îl iau cu mine în maşină. Doar duminica putem să ne destrăbălăm în halul ăsta. În timpul săptămânii e câine de pază, nu pot să îl iau din timpul serviciului că cică nu e fair faţă de brac.

    RăspundețiȘtergere
  21. am 2 catei un labrador si un caniche dar nu au muscat niciodata desi cand mergem la plimbare nu folosim lese

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !