Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

BibliaTeca

     Pentru unii Biblioteca inseamna cartile din raft sau editiile de colectie imbracate-n piele cu scris galben auriu placut la pipait, inseamna locul amenajat cu masuta pentru ceai, cafea, cogniac, scrumiera pentru fumatori, unde se sta la taclale despre barfele mondene, pentru altii inseamna imaginea pe care si-o fac cand vine cineva in vizita.
-Bai tu ai vazut biblioteca lu` cutare? Iti dai seama...
     Din carti necitite alcatuiesti biblioteca, din cartile citite faci cultura.


     Nu stiu ce inseamna biblioteca pentru voi, pentru mine a fost dintotdeauna pestera unde stateam de vorba cu cei de dincolo, care s-au dus in cautarea adevarului suprem. In pestera asta am pasit timizi cu totii, unii nu s-au mai intors niciodata,  altii au revenit zambitori in vizita, iar unii se simt ca la ei acasa. 


PS. Pentru orice sugestie de carte va rog folositi milogul.srl@gmail.com. Va multumesc.

Povestiri crude si insolite - Villiers de L`isle-Adam

„Cruzimea dezvaluirilor din «Povestirile crude si insolite» poate decurge si din atitudinea unui om de stiinta obiectiv si indiferent la suferintele pe care le infatiseaza si la amoralitatea subsecventa. Iata deci ca insasi definitia artistului e mai greu de decupat din aceste suprapuneri si incrucisari de directii care se lasa surprinse in cuprinsul marii lui colectii de proze.” (Alexandru George) 

Pe carari de legenda - Igor Akimuskin"  Indienii  algonkini credeau ca Luna se inegreste cand isi ia in brate fiul. Daca  ea il intinde sotului ei Soarele, se intuneca si acesta.
-Dar, a replicat cercetatorul care a notat aceasta legenda, Soarele si Luna nu au maini.
- Nu pricepi chiar nimic, au raspuns indienii. Ei tin mereu arcurile incordate si de aceea mainile lor nu se vad.
- Dar in cine vor sa traga cu arcul?
- Pai noi de unde sa stim???"
Calatori in eternitate - Karl Gjellerup

 In India secreta, a yoghinilor si fachirilor, a pasiunilor si loviturilor de palat, doua destine isi urmeaza cursul. Sortiti unul altuia dintr-o alta viata, vesnici calatori in eternitate, despartiti si uniti de dragoste, revin mereu, pentru a pleca mereu.
Hagakure - Yamamoto Tsunetomo


Se spune că Maestrul Yagyu ar fi spus: „Eu nu cunosc calea de a-i înfrânge pe alţii, ci numai calea de a mă înfrânge pe mine”. 

Cum vad eu lumea - Albert Einstein Daca ma intreb cum se face ca tocmai eu am stabilit teoria relativitatii, mi se pare ca acest fapt este legat de urmatoarea imprejurare: omul normal nu mai gandeste asupra problemei spatiului si timpului. Aceasta a facut-o, dupa parerea sa, deja cand era copil. Eu, dimpotriva, m-am dezvoltat din punct de vedere intelectual atat de incet, incat abia ca om matur am inceput sa ma intreb despre spatiu si timp. In mod firesc, am patruns mai adanc in problema decat copiii normal inzestrati.

Calatoria unui anturalist in jurul lumii pe bordul vasului Beagle - Charles Darwin
Calatoria tanarului Charles Darwin la bordul navei H.M.S. Beagle, pe parcursul anilor 1831-36, e unul dintre cele mai cunoscute si mai iscusit mitologizate episoade din istoria stiintei.
Amurgul Filosofilor - Giovanni Papini
Portretul pe care Giovanni Papini îl face lui Nietzsche, în „Amurgul filosofilor”, nu este incorect sau neîndreptătit cu toată intentia satirică, si chiar umoristică, a volumului.
Luna si doi bani jumatate - W. Somerset Maugham


"Primul meu soţ, căpitanul Johnson, mă bătea zdravăn. Aşa bărbat mai zic şi eu! Era un om chipeş, avea un metru şi nouăzeci şi când se îmbăta nu-l mai puteam stăpâni. Zile întregi umblam plină de vânătăi din creştet până în tălpi. Of, ce-am mai plâns când a murit! "
J.K Toole - Conjuratia Imbecililor"Like a bitch in heat, I seem to attract a coterie of policemen and sanitation officials. "

(Michelangelo Buonarroti - 6 martie 1475 -18 februarie 1564)

Mi-e somnul preţios şi-mi pare bine
că piatră sunt şi-am simţuri adormite
cât timp în jur e crimă şi ruşine.
Nu mă trezi. Vorbeşte pe şoptite...
The road - Jack LondonPatrii Imaginare - Salman Rushdie
Fyodor Dostoyevsky - Fratii Karamazov 
  "Se compară, uneori, cruzimea oamenilor cu cea a animalelor sălbatice; comparaţia este jignitoare pentru acestea din urmă.""Să ştiţi că nu există pe lume ceva mai de preţ şi mai trainic, mai sănătos şi mai folositor în viaţă decât o amintire frumoasă, şi mai ales o amintire plină de farmec din anii copilăriei, petrecuţi în casa părintească."


Sven Hassel - General SS "Vezi tu, Bătrânule, m-am născut ca un şobolan, am fost mereu hăituit ca un şobolan şi acum vreau să fiu ucis ca un şobolan."


Oscar Wilde - Portretul lui Dorian Gray"Pentru a-ţi recâştiga tinereţea trebuie doar să-ţi repeţi nebuniile.Îmi plac oamenii mai mult decât principiile şi nimic pe lume nu-mi place mai mult decât oamenii fără principii."
Fiul risipitor -Radu Tudoran(Nicolae Bogza)  „După 1947 am fost înmormîntat, nimeni n-a mai pomenit de mine decît dacă îşi mai aducea cineva aminte să-mi vîre o suliţă în coaste.”Henriette Yvonne Stahl "Strada era pustie,totul invaluit intr-o lumina rara, si clipele, plutind in aerul bland, se opreau locului nestiind incotro sa plece, orasul era mort."
Ionel Teodoreanu- Să vie Bazarcă "E trist un piersic înflorit, fiindcă alături de el, oricât ai fi de tânăr, eşti bătrân."
Albert Camus - "Ceea ce contează nu este ceea ce se spune, ci ceea ce nu trebuie spus.Îţi zic un secret, dragul meu: nu aştepta judecata de apoi, ea are loc în fiecare zi.Pentru că ordinea lumii e reglată de moarte, poate e mai bine pentru Dumnezeu să nu crezi în el şi să lupţi din toate puterile împotriva morţii, fără a ridica ochii către cerul în care el tace."R. Tagore : The religion of man - Daca te apuci sa plingi ca a disparut Soarele din viata ta, s-ar putea sa nu poti sa vezi stelele...Tinteste sus, pentru ca o parte din stele e ascunsa in tine. Viseaza adinc, pentru ca visul tau e primul pas spre reusita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !