Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 13 ianuarie 2011

Canalia si Bestia

     Daca va imaginati ca am sa va povestesc varianta pentru copii a basmului Frumoasa si Bestia, va inselati amarnic.
     Cele doua nume sunt doua porecle din vremea cand eram la Scoala de Zane, Magi, Gini si Vrajitori. Nu v-as fi scris despre asta, daca nu ma trimitea Milostivenia Sa Milogul sa imi cumpar "Luna...". Intr-o pauza am fugit pana la anticariat si pentru ca mi-era frica sa nu intarzii la ora, am impins cu forta usa magazinului si asa am lovit pe cineva care statea cu spatele spre intrare. Cand s-a intors sa vada cine intra asa impetuos, a izbucnit in ras! Era Bestia! Bestia si cu mine am fost si suntem prieteni de peste veac. Ne vedem cam la o suta de ani, dar cu aceeasi bucurie.
      Am fost cei mai buni colegi de banca.
      Eu ii spuneam Bestia , fiindca era foarte constiincios si invata la toate, iar el imi spunea mie Canalie, fiindca priveam cu superficialitate lumea si pierdeam vremea. Parca il aud: Pune mana si scrie, Canalie, vrei sa nu treci anul ? si ma intepa cu compasul in mana dreapta sau imi tragea un calcai peste degetul mare de la piciorul drept. Desi ne paruiam toata ziua, eram buni prieteni si solidari cu principiile noastre , fiindca doar cand fortele noastre se reuneau cream magie. Dupa majorat, toti Ginii erau obligati sa plece in armata. Bestie era si el gin asa ca si-a luat lampa lui Aladin in chip de bagaj si casa si masa si a plecat.
     Asa plangeam de tare ca a simtit nevoia sa imi faca un dar. Mi-a zis: " Canalie, nu mai plange ca iti dau dintisorul asta de lapte pe care l-a aruncat ieri un baietel stangaci peste casa Zanei Maseluta, dar nu a nimerit-o. Sarcina ta, Canalie, este sa iei din cutia magica sixpence si sa il duci Maselutei sa nu creada ca ii furam naivii creduli". Apoi a plecat!
     Dar eu eram prea bucuroasa ca am ceva de la Bestie si nu i-am dat Zanei Maseluta dintisorul de lapte. L-am pus in buzunarelul de la uniforma de zana , unde mai aveam o pastaie de vanilie si o steluta de anason.

20 de comentarii:

  1. Este un basm cu mai multe episoade! Daca va place mai scriu, daca nu, tot o sa va scriu fiindca mie imi place! Sunt 13 episoade. Sper sa aveti nervii tari

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai vrem, mai vrem! Imi plac basmele cu personaje fantastice..
    Mereu mi-au placut astfel de prietenii.. Cand, desi cei doi nu se vad cu anii, in momentul intalnirii pare ca timpul nu ar fi trecut deloc. Am un astfel de amic, l-am vazut anul trecut ultima data, dupa o pauza de 2 ani. Ne-am reluat ultimele discutii ca si cum cei 2 ani nu ar fi trecut :) E frumos. (Chiar magic, daca tot suntem in lumi de basm!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu v-am spus ca nu pot fi serioasa! Eu nu gandesc decat la modul basmic!

    RăspundețiȘtergere
  4. Milogule, te rog sa schimbi imaginea! In basmul meu Uricioasa de Zana Maseluta ma ajuta, fiindca ma va pedepsi sa ii scriu scrisori de draagoste, ceea ce era si o pedeapsa, dar si o binecuvantare, fiindca am inceput sa le scriu taman cand si eu dadeam Principalele Evaluari de Zana. Asa ca acel" Scrie, Canalie!" a functionat, de ma miram si eu de mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te rog nu ma faci sa rad,ca sunt o zina superstitioasa si mi e frica de prea multa fericire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grozav! Basme pe blog! Acum o sa navaleasca toti plangaciosii de 10 ani aici sa-mi calce mie iarba de pe peluza!
    Ma duc sa-mi iau pusca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Poza ramine, chiar daca ne scoatem dintii pe aici pe blog in vreo paruiala generala.:P

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu cum de am vecini asa dubiosi, Doxatu asta spre exemplu, acum nu are altceva mai bun de facut si imi goneste mie mancarea. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. shhhht! vorbeste mai incet, bestiile astea mici au auzul foarte dezvoltat

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine, atunci trebuie sa recunosc ca Zana Maseluta era chiar baba psiholog care il psihanaliza pe Bestie, de desena toata ziua copaci. Asa ca dupa ce a consatat ca Bestie are nevoie de copaci a pus-o pe Canalie sa ii scrie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca Milogul mai canzureaza prin puncte va spun basmul Dl Cuvant si D-na Vorba in care toata ziua o trimitea la ogor si din 9 in noua luni ,la materntatea de cuvinte derivate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu cenzurez, astept poate apare vreo friptura de 10 ani :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai in buzunarul de la pantalon o scama! SuflA IN EA DE TREI ORI! tRE SA FIE VERDE, CASA VINA MASA!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa cum se vede la "La Fee" astia mici sunt si contagiosi :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Copii, nu discutati cu oameni necunoscuti! E periculos. Mie mi-au furat linguritele Christofle din basmul Bine-ai venit Fat Frumos, da' ce vanturi te-aduc pe aici! Stii ca Zana e tematoare!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu ma-am ascuns, doar ca nu inteleg ce zici :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Nici eu nu inteleg, cum ai putea intelege tu!

    RăspundețiȘtergere
  18. In cazul asta:
    Zina cea rea mi-a furat piuitul de la ceas si a zburat pe aripi de libelula pana in spatele unui curcubeu de apa minerala. Copiii aveti grija sa evitati apa minerala pentru ca e facuta de zmeul cel rau din sangele eroilor socialismului cazuti pe campul de lupta al revolutiei proletare.

    Ma dau batut, tot propaganda comunista imi iese.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !