Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 25 ianuarie 2011

Ciudata maimuta capitalista

Eu citesc politica! Stiu sunt cam stupid sa pierd vremea cu lucruri mult prea mari pentru un personaj asa de mic cum sunt eu. E de plictiseala, n-am un plan maret de a evita viitorul razboi mondial.

A fost o revolutie prin Tunisia. Presedintele si familia lui, care printr-un concurs de imprejurari erau si extrem de buni oameni de afaceri cu statul, au zbughit-o in Arabia Saudita. Presedintele era laudat incontinuu de americani pentru succesurile deosebite in ceea ce priveste economia capitalista atat de minunata pe care o promoveaza. Acum, plini de surprindere au aflat si americanii ca el era de fapt un dictator, si evident sustin noul guvern. Pai doar nu era sa lase un rahat de revolutie sa strice businesu'. Vine revolutia, trece revolutia, Shell tot acolo ramane!

Se pare ca flama a prins si alt aliat de incredere al SUA. E vorba de Egipt, condus de presedintele Hosni Mubarak, baiatul care a avut ideea stralucita de a inchide granita cu Gaza, mare om, mare caracter, presedinte din 1981, reales de 4 ori cand a candidat singur. Aici inca nu se stie cum sta treaba.

La piece de rezistance, e situatia din Liban, o mica tara din care razboaiele Israel contra restul lumii n-au lasat mare lucru in picioare. Poate mai cunoscuta e "organizatia terorista" Hezbollah, care salasluieste acolo, care mai nou a ales un prim ministru, din cauza ca celalalt a cazut. Partea funny e ca baiatul asta e cel mai bogat om din Liban, inca o dovada ca si cand tancurile trec pe langa firma, businessul primeaza.

Cu ce ma amuzam eu de fapt e sexul asta pe intuneric dintre politica si capital. Iese papitoiul de Ponta, sa zicem, in fata, promite draci si laci, scoli, libertate, pensii, vata pe batz si de fapt in spate niste oameni, fac niste bilanturi. Melteanu voteaza, castiga "democratia", "schimbarea", "libertatea" si treaba merge ca si inainte, profitul iese, banu circula. Situatia difera usor de la tara la tara, unii au renuntat sa se mai futa pe intuneric, Italia imi vine in cap unde Berlusconi e votat de 500 de ani in diverse pozitii. In alte parti, gen America, sarantocii ies in strada sa protesteze pentru taxele excesive aplicate bogatilor.

Noi, astia din taramul cu oaia magica, suntem invatati cu presedintii astia comunisti care foloseau puterea doar pentru efectul de marire a penisului. Oare ce o gandi tovarasul Iliescu cand il vede pe asta din Tunisia ca a fugit cu tone de aur? O zice: "Sa moara Lenin, eu nici o alimentara sau o consignatie nu mi-am deschis! Ce bou am fost!" sau o zice: "Poporul imi va face piramide cand va afla ce potent am fost eu de fapt si cum i-am salvat de la democratie! Da-i in masa pe labagii astia ahtiati dupa bani. Acu 15 ani daca faceau gura chemam minerii sa le rupa picioarele.". 

14 comentarii:

  1. "Fratele meu alb" ca sa citez din clasici, in afara de nervi, politica nu imi trezeste absolut nici o stare, din nefericire noi astia "meltenii" de votam suntem niste naive fecioare care cred in duhul padurii. Nimic nu o sa se schimbe, aceiasi oameni, aceleasi corporatii, aceleasi interese, nimic nu e nou. Urmaresti banii,ai rezolvat secretul.Nimic interesant, tot sper sa ne cucereasca vreo civilizatie extraterestra care sa ii trimita pe o planeta pustie pe toti dobitocii cu imperii financiare si sa le dea si banii la purtator sa vedem ce kkt fac cu ei acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca voi mai vota. Nu stiu, parca mi-e scarba de modul de organizare al societatilor umane. Nu spune ca alte specii ar fi mai interesante, dar mi se pare ca, rational si logic, am putea mai bine de atat. Avem potentialul sa facem sa fie bine. Dar interesele mediocre duc la razboaie tampite, la legislatii tampite, la manipulari tampite. Incredibil, cati tampiti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut ocazia sa ii cunosc pe unii dintre marii politicieni ai urbei mele cand nu erau politicieni! Veneau la sedinta cu parintii modesti si nu scoteau niciun cuvant.
    Stateau inerti in banci astepand sa se termine sa mearga la o bere, infofoliti in tricoturi de casa din lina de oita barsana. Mi-as taia un deget sa ii vedeti acum! Sunt ca rupti din Pori-Imparat! Au construit imperii imobiliare! Si nu le ajunge! Vor sa ia cladirea liceului, data de Principesa..., fiindca le trebuie lor ca sediu!Li s-a spus ca exista actul de donatie in care se stipuleaza clar care este destinatia cladrii in veacul vecilor. Ei se prevaleaza de faptul ca in act scrie ca a fost donata STATULUI ROMAN,iar EI sunt STATUL!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu le am cu votul, mi-e greu sa gasesc o ecuatie matematica in care votul meu ar putea schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. @La Fee
    Povestile astea sunt cu miile si in ciuda acestui lucru oamenii aia o duc bine merci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt bine organizati si au si colaborationisti. La ultima mare greva din invatamant,directorul a intrat in cancelarie si a spus ca cine intra in greva sa semneze nu-stiu-ce hartie, ca va avea el grija sa ii zboare din inv. pe protestatari. Eu nu sunt membra de sindicat, dar m-a infuriat grozav chestia si le-am spus colegelor ca daca vor greva, ma asez in fruntea lor si mergem sa semnam orice draq de hartie. Am pornit vreo 10, dar in directiune am intrat si am semnat numai eu. Si m-a luat la ochi! Nu conta ca eu eram profesionista lui acolo si ca multe lucruri mergeau bine datorita mie. Pentru el era important scaunul lui si sa dea bine in fata sefilor ierarhici si politici. Am fost principiala! La ce mi-a slujit? A manipulat prostimea impotriva mea crezand ca o sa plang in pumni ca Cenusareasa. Am plecat. Dintr-un loc unde eram regina! Nu s-a astepatat. Zilele trecute m-a sunat sa ma intrebe daca nu ma intorc... P.S. Am uitat sa spun ca s-a culcat cu mai toate, terorizandu-le sub diverse forme. Unele au divortat asteptandu-se sa le ia de nevasta. Poate ranchiuna lui era mai veche in ce ma priveste!

    RăspundețiȘtergere
  7. @La Fee
    N-am auzit nicaieri ca trebuie sa semnezi hartie cand intrii in greva. Aici mi se pare greseala in cazul protestului vostru, drepturile nu se renunta la ele nici 1% daca vrei sa le mai ai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai! Era perfect ilegal ce incerca sa faca don director care se credea pe mosia maica-sii! Dar doamnelor le-a fost frica pe buna dreptate, fiindca nu traim intr-un stat de drept ci intr-unul al bunului plac politic! Sunt inregimentati de la vladica la opinca! Eu am trait o frica retrospectiva gandindu-ma ca, daca inspectorul meu nu ar fi un om integru si care sa isi apere oamenii, cine stie ce-as fi patit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu traim intr-un stat de drept pentru ca oamenii cred ca e o tragedie daca nu semneaza o foaie.
    Ca sa fim "intelegatori" sunt aceeasi oameni care ascultau "Vocea Americii" sau "Europa Libera" ascunsi dupa pat, crezand ca toti vecinii sunt securisti.

    RăspundețiȘtergere
  10. La noi in liceu cand a fost greva, profesorii care au fost ,,pentru" trebuiau sa se semneze, deoarece zilele respective nu le erau platite, daca bine imi amintesc.
    Insa cazul prezentat de La Fee e o aberatie, iar chestia asta cu... se pornesc zece si ajunge doar unul, ma scarbeste la culme. Suntem cam lasi noi, asa, ca popor..

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai inteles bine, Colorbliss. Eu nu cred in miscarea sindicala si din aceasta cauza nu sunt membra de sindicat. In perioada respectiva toti directorii au primit indicatia de a identifica grevistii si de a face asupra lor presiuni pentru a semna o declaratie cum ca vor inceta activitatea. Acest fapt l-am considerat aberant, fiindca prin Constitutie este garantat dreptul de a protesta. Practic tipul putea fi dat in judecata pentru ingradirea unui drept.Culmea este ca lidera de sindicat de la nivel judetean este prietana de pahar cu tot inspectoratul! Si e lidera de cand eram eu mica. Se stiu pe-de-rost! Sunt ei de ei si se trag unii pe altii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aici intervine "stofa" din care sunt facuti oamenii. La americani un sfert plecau la greva fara sa semneze, un sfert nu mai plecau la greva dar incepeau sa picheteze scoala pentru ca li se incarca dreptul de a pleca la greva, un sfert ar fi pichetat scoala pentru ca celorlalti li se incalca dreptul de a pleca la greva, desi ei nu sunt de acord cu greva si un sfert si-ar fi vazut linistiti de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  13. eu o sa votez, cu toate ca stiu ca nu se va schimba mare lucru.Dar cred ca daca dreptul de a vota imi era interzis, atunci as fi vrut cel mai mult sa fac asta.Asa ca dupa ce ca in tara asta ni se respecta foarte putine drepturi, cel putin pe asta sa il pot exercita.

    RăspundețiȘtergere
  14. @coeur de pluie
    Este un principiu foarte bun de respectat! Rau nu poti face, ma gandesc, tot ce se poate intampla e ca votul tau sa nu conteze. Sau mai e varianta in care votezi dupa ureche si impingi tara in 50 de ani de dictatura!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !