Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 24 ianuarie 2011

Namol

Imi rapesc un pic din timpul meu pretios dedicat jocurilor si filmelor spaniolesti pe care le-am descoperit total intamplator (poate exista Dzeu?) ca sa mai aberez cate ceva.

Ma uit la Bucurestiul asta cand ninge, si, deci nu-mi place zapada, parca e alt oras. Dispare praful asta nenorocit, namolul, griul blocurilor facute de un sistem in care individualismul era nedorit, dar care iti oferea un tavan deasupra capului oricat de prost ai fi fost. Din pacate e o iluzie de scurta durata...
Acum zapada s-a topit, iar eu am sarit din baltoaca in baltoaca ca de obicei. N-ai pe unde sa o iei! E imposibil! La orice ploaie sau zapada strada mea se transforma intr-un mare iaz de 20 de metrii lungime si 5 latime. Si nu numai strada asta! Tot orasul e la fel. Parca e o metafora pentru sperantele noastre inecate si ele in noroi de minunata asta metropola. Namolul asta omniprezent e semnificativ. In namolul asta ma trezesc dimineata si prin el vin seara sa-mi petrec cele 4 ore libere intre cei patru pereti care imi incadreaza garsoniera deprimanta. Toata treaba imi aduce aminte de niste imagini cu Moscova pe la 1800 cu Kremlinul mare si impunator prin fata caruia treceau carute si oameni intr-un namol pana la genunchi.

Noi din pacate nu avem un Kremlin. La noi centrul arata ca o ruina, cat a mai ramas din el, restul e un mare balci de reclame si magazine inutile. Asta e Kremlinul nostru probabil, asta ne reprezinta, niste magazine cu ecrane pe fatada, prin fata carora sute de mii de oameni trec zambitori sperand la o viata mai buna, sau macar sa iasa din noroi.

Namol peste tot, pe strazi, pe trotuare, in micul meu hol... semne ale unui popor permanent inapoiat mental care nu a deprins magia strazii inclinate si a sistemului de canalizare. Asta nu e namolul in care se zbateau taranii cu boii lor (la propriu), ala macar producea ceva. Asta e un namol absurd, un namol care deprima si abrutizeaza, care se prinde de bocanci si iti intra in suflet. Nu ai cum sa mai scapi de namolul asta, esti patat. Ti-a patat hainele, prietena si prietenii, ti-a patat sufletul si visele. Poti sa-l accepti si sa devii un porc, sau sa nu-l accepti si sa devii un neadaptat, cu namolul nu prea e cale de mijloc.

24 de comentarii:

  1. Pai vreau si eu jocul...ca sa vezi cat am inteles eu din scierile tale :D
    Si daca vrei namol...uite aici
    http://www.antena3.ro/externe/mali-sute-de-oameni-au-golit-un-lac-de-peste-in-cateva-minute-117350.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Jocul e beton, inca se mai gaseste pe torente :) Aaaaa, the good ol' games!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Standdowncafe
    Asemanarea, daca exista, e pur aleatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Care oameni zambitori?... eu cand am fost in Bucuresti, am vazut doar fetze incruntate sau lipsite de viata..
    Ultima fraza e izbitoare, dar fa ceva cu garsoniera sa nu mai fie deprimanta(deprimata).
    Si ce joc joci ? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu trebuie sa ne miram de noroiul din fata noastra cata vreme in satele romanesti inca mai e valabil C-137 de fabricatie autohtona(apa, paie excremente de manz sau/ si de cal). Femeile chituiesc astfel casele sau peretii. Ati vazut vreodata scena framantarii acestui amalgam? O fac in numele igienizarii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si am uitat lutul galben, clisos.Se gaseste in unele zone deluroase. Practic fiecare sat are o "lutarie". Dumnezeu (sau Providenta) a fost darnic cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. @La fee
    Am auzit si eu ca pamintul ajuta la igienizare, este antisCeptic, dai cu el pe peretii casei si gata incepi sa crezi fara sa intrebi. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Colorbliss
    Sunt mai zambitori cand ies la plimbare in centru, in rest sunt foarte tristi intr-adevar.
    Cu garsoniera, nefiind a mea, e greu sa fac lucruri radicale.
    Jocul e Sanitarium, daca dadeai click pe link aflai :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @La Fee
    Ar trebui promovate aceste solutii ecologice si practice. Abia astept sa primesc bani de la UE ca sa-mi dau peretii de la bloc cu balega de cal :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Atunci, la vara, campanie de facut chirpici cu toti blogarii ca sa facem o casuta lipita cu balega de manz, apoi o sa o varuim si o sa dam cu sineala ca sa amplifice ideea de alb. Si uite asa blogul vostru va avea si sediu.

    RăspundețiȘtergere
  11. @la fee
    Perfect, o facem casa memoriala sau loc de pelerinaj dupa ce nu o sa mai fim, asta in cazul in care ajungem cu totii staruri in blocosfera. :)
    Pina atunci ne strangem din cand in cand acolo sa vorbim cat e de grea viata, in timp ce sfaraie micii si ceafa de porc pe gratar iar berea e rece brumata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu mananc din astea, insa pot veni cu niste sugestii culinare mai apetisante(in caz ca ma invitati numai asa de-un gust ca sa aveti pe cine ironiza).

    RăspundețiȘtergere
  13. Vise, nu ne putem permite aceasta investitie la modestul nostru blog!
    Dar putem merge la gratar la mine in fata blogului cu baietii de cartier care ma aprecieaza enorm dupa ce le-am zis sa dea muzica mai incet ca vreau sa dorm.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu-i nimic va invit eu pe bloc(g)la mine.Dar va avertizez ca am multi porumbei cu care sunt sincer prietena. Chiar daca ,nu ma credeti eu vorbesc cu porumbeii si cu unii fluturi mici albastri. Nepotul meu a ras de mine, de cate ori am mers la iarba verde si i-a spus ma-sii ca sunt sonata. Dupa ce au avut un accident tragic in familie si un fluturel l-a cautat, a venit personal sa imi spuna ca nu mai rade de mine niciodata. Eu nu sunt o natura conflictuala. As vrea sa vorbesc si sa alin si un aricel, dar el se ascunde sub tepi.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dex
    Probabil ca nu o sa facem rost de balega de manz, dar daca ies 2 ore pe bulevard prin Bucuresti cred ca strang dupa cainii altora de minim un perete in scurt timp.:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Uitati virgula aceea pusa aiurea in postul anterior.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunteti incredibili. Astea da planuri ciudate :)) Nu prea sunt convinsa ca imi doresc sa particip la carpeala sediului Milogului, cel putin nu cu metodele ecologice enuntate mai sus. Alternative nu exista? In urma cu 15 ani mie imi placea noroiul, faceam parcari pentru masinute, faceam torturi cu suprafata de 1m, ornate frumos cu flori rupte din gradinile vecinilor. Era grozav

    Dex, imi supraestimezi conexiunea la internet. Am dat click, insa dupa 2-3 minute de holbat la o pagina alba, m-am plictisit :) A fost mai usor sa te intreb si sa te oftic pe tine mai apoi :D

    RăspundețiȘtergere
  18. @Colorbliss
    Nu stiu daca din balega de manz sau altceva, dar ideea lui La fee foarte tare, as vota s-o facem din lut. Se ofera cineva sa puna terenul la dispozitie, ca la mine pe balcon isi parcheaza fiu-miu masinile.:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Un sediu din lut? Hmmm! Eu ma gandeam din paie intai si, daca apar probleme, din nuiele, apoi ne mai gandim :D

    Una peste alta nu am inteles rolul balegii! E folosita ca liant? Sau e mai buna la izolatie din cauza paielor din interior? Putem inlocui oare cu rahat de caine sau pisica, ca ala e pe toate drumurile?

    RăspundețiȘtergere
  20. @Dex
    Uite datorita faptului ca fost invizibil pentru tine comentariul asta de cateva randuri mai sus, o sa ii mai dau play odata, ai -3 la carisma datorita neatentiei. :))
    "@Dex
    Probabil ca nu o sa facem rost de balega de manz, dar daca ies 2 ore pe bulevard prin Bucuresti cred ca strang dupa cainii altora de minim un perete in scurt timp.:)"

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu inlocuim nimic, mergem pe varianta lut, cu paie in loc de acoperis. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Milogul.SRL
    Am vazut maestre, dar nu ai detaliat deloc diferentele de capacitate calorica dintre tipurile de rahat mentionate.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !