Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 10 ianuarie 2011

Sa moara regele

sursa
Ultimul atentat din America aduce pe tapet ceva nou si surprinzator fata de cele precedente, si anume o congresmena s-a trezit cu un glont in cap. Americanii ne-au obisnuit cu genul asta de stiri in asa hal incat banuiesc  ca n-ar fi fost considerata stire daca nu era vorba de o politicianca. N-o sa ma apuc acum sa ofer condoleante sau sa vars lacrimi pentru aceastra tragedie pentru ca nu e stilul meu, sunt destui care ofera aceste servicii doritorilor.

Ce vreau eu sa intreb e: De ce as plange moartea unui om politic?

Poate suna dur, sau inuman, dar totusi nu d-aia li se da atata putere, sa isi dedice viata tarii pe care o reprezinta? Se presupune ca un om al statului ar avea pe umeri o mare responsabilitate, lucru care este din ce in ce mai putin vizibil. Incepe sa semene cu "responsabilitatea" unui CEO de multinationala care la faliment primeste 100 de milioane recompensa. Cand a fost ultima data cand un om politic influent din lumea asta a fost judecat pentru crimele lui? Cand a fost ultima data cand un dictator a primit mai mult decat o vacanta platita de stat intr-o tara tropicala? Care este ultimul miliardar bagat in puscarie pentru crimele lui?

Congresul American a trimis la razboi sute de mii de tineri, au murit mii dintre ei si milioane probabil dintre inamici. Pai aceeasi congresmani ar trebui sa iasa cu pieptul dezgolit absolut ne impresionati de aceasta stire! E clar ei considera ca a-ti pierde viata in slujba tarii tale este o mare mandrie! Deci hai sa o inmormantam pe distinsa doamna cu onoruri militare si sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic. Ca paranteza, nu ma refer aici la persoana in sine, si la cazul asta particular, abstractizez un pic discursul pe baza acestui model luat groso-modo.

Dar evident ca evenimentul va provoca discutii de amploare si va genera inca o lege prin care se mai asculta niste telefoane fara mandat. As fi curios ce s-ar intampla daca ar mierli-o unul dintre conducatorii nostrii iubiti? La cum se strang randurile sobolanilor cand cate un "coleg" este anchetat, imi inchipui ca un lucru de genul de mai sus ar produce valuri, valuri de panica. Adica monsher, noi dam legile, noi luam banii, noi taiem tortul, dar doamne fereste sa nu ni se treaca cu vederea mici furtisaguri sau, mai grav, vreun nebun sa ne zboare creierii! Saracia, foametea, dormitul prin cartoane si moartea sunt pentru sarantoci si roboti pana la urma.

4 comentarii:

  1. Aici se aplica foarte bine formula "Regele a murit! Traiasca Regele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la BibliaTeca, unii mai superficiali ca mine , vor spune nu "Ce biblioteca misto are ala",ci " Ce picioare misto are nevasta-sa"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, fiecare cu spiritul sau de observatie. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm... la noi ar fi haos general daca ar deceda asa subit vreun stimabil. Dupa inmormantarea de anvergura si bocete nationale atat de sincere, ar incepe o lupta politica teribila. Politicienii nostri, care oricum nu stiu ei ce responsabilitati si indatoriri are fiecare, se vor musca asemeni cainilor. Va dura cateva luni (spre un an) pana lucrurile revin la (sub?) linia de plutire. O, gata. Ce scenarii fac si eu.
    Politicienii au un anumit tip de imunitate, dar nu si-au dat seama pana acum ca moartea nu scuteste pe nimeni. Mi se pare buna paralela cu soldatii trimisi sa moara in numele tarii, care raman insa anonimi.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !