Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 7 ianuarie 2011

Amintiri din copilarie - Domnul i

     Acum cateva zile vorbeam cu un bun prieten despre un fost coleg de liceu si mi-am jurat in barba ca o sa va scriu si voua.
     Domnul i - 1.90m, 120 kg, musculos dar nu de la sala mai repede de la munca campului, tuns scurt militareste, nasul mare si gurmand si niste palme cam cat o cazma sanatoasa. Mai mare cu vreo 2 ani decat cei din grup, eram vreo 6-7 care ne adunam din cand in cand fiind aproape de BAC, pe la vreo vodca cu pepsi ca sa invatam. Nu glumesc, eram singurii dobitoci din barul ala spurcat cu fete de masa jegoase care aveam caiete si carti dupa noi, meditatia asta dura mai bine de 3-4 ore, recunosc, pe final adica ultima ora se intamplau alte lucruri.
     Sa revin la Domnul i, daca era sa ne luam la "bataie", era mai mult o harjoneala, trebuia sa fim minim 3 ca sa-l punem jos si asta cu greu, nu se lasa cu una cu doua, pumnii nostri dati pe la coastele lui erau piscaturi pe spate de elefant, asa ca il muscam, ii bagam degetele in ochi, cautam sa-i prindem bijuteriile descoperite.  
 Norocul nostru ca nu lua niciodata in serios joaca noastra si radea, cateodata de durere alteori de fetele noastre schimonosite, pe parcursul tavalelii. Mai avea un obicei prost pentru care noi ceilalti il uram, ne lua tigarile cu forta si din cauza asta ne feream mai mult de el decat de profesori cand fumam la capatul coridorului.
     Cred ca era prin luna mai, cand de vreo 3 zile ne dispera cu starea lui de nervozitate din cauza durerilor de masea, nemaiavand tihna sa fumam o tigare in pauza mare unul din noi, Domnul T, a adus de acasa un spray paralizant, tata lu` Domnul T era angajat pe clisura, la granita. A sunat de pauza mare, ne-am strans la capatul culoarului si am asteptat sa vedem cum se simte Domnul i, care nu a intarziat sa apara impartind palme in stanga si in dreapta peste ceafa vreunui nataflet care se holba uimit de marimea si fata lui rosie de durere.  
     Lucrurile s-au petrecut rapid, a vazut spray-ul si cu ceva neincredere l-a luat si a plecat spre WC, noi in spatele lui alai ca piticii dupa Gulliver. Ajuns in baie s-a uitat in oglinda si l-a intrebat pe Dl. T:
-Acum ce fac?
     Dl. T putin transpirat de emotia vreunui esec, nemaiavand experinta cu asa ceva, ii spune cu voce scazuta:
-Pai deschizi gura si apesi sa ajunga jetul pe maseaua care te doare, ca doar e paralizant ar trebui sa te lase durerea.
     Zis si facut, numai ca in fractiune de secunda, fata D-lui. i de la rosie s-a facut galbena, lacrimile au inceput sa curga siroaie pe obraji iar transpiratia sub forma de mici perle de cristal aparute pe fata unui ciclop si-a facut aparitia instantaneu. Urmarea a fost socanta, a cazut pe cimentul de la baie ratand cu capul in ultima secunda chiuveta. Perplecsi fiind timpul a inghetat si cele 10 secunde au durat o eternitate, asteptam sa-si revina si nimic. Fiind cel cu initiativa din grup am tipat la ei sa facem rost de o carpa sa o udam si sa-l stergem pe fata.Cineva a vrut sa-si dea tricoul jos dar am gasit de cuviinta ca e mai bine sa luam mopul de la baie, care pe vremuri era o carpa si un teu(T). Am luat mopul l-am udat si l-am sters pe frunte, nimic, atunci am luat apa in causul palmelor si i-am aruncat pe fata, nimic, fie ce-o fi l-am luat la palme. Dupa a treia palma, fata D-lui i era din nou rosie iar el a deschis ochii sarind direct in picioare, cu limba umflata si jumatate pe afara a zis rastit:
-Se e mah s-a sunat de intrare?

     Dupa ce a stat vreo 2 ore cu ochii iesiti din orbite si jumatate de fata amortita, timp in care ne scuipa cand vorbea, pe Domnul i nu l-a mai durut maseaua pana am terminat noi liceul, mai aveam 1-2 luni. 

Multumesc pentru timpul acordat de a citi articolul. O zi buna.

36 de comentarii:

  1. Minunat, nu era de ajuns ca trebuie sa-ti ascult povestile la bere, acum sunt nevoit sa le citesc si pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Canalie, nu ai auzit nici jumate pana acum, viata e lunga si tare multe sunt de povestit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce am uitat sa spun a fost ca oricum domnul i a fost tare fericit o perioada, or fi ceva efecte secundare. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Milogule, m-ai asigurat ca nu sunteti de la a V-a B!!! Azi tocmai asta am ascultat la scoala : compuneri cu amintirile lor din copilarie. M-a amuzat un baietel.Mi-a spus ca atunci cand era mic avea 2 caluti imaginari , Ciocapic si Ciocapoc.Cand mergea cu parintii la magazin ,ii lega de o bara de metal ca sa nu ii piarda sau ca sa nu faca distrugeri. Intr-o seara, la mult timp dupa ce a ajuns acasa acasa, si-a dat seama ca si-a uitat calutii la magazin. Parintii au fost nevoiti sa il duca tarziu in noapte la bara de metal sa ii recupereze.Cand au ajuns, magazinul era inchis si evident ca si calutii sechestrati. A doua zi , cand parintii l-au dus din nou la locul faptei, a constat ca i-au murit calutii ori de spaima ca sunt singuri, ori de inanitie.Mi-a placut mul compunerea asta. Si in viata i se va intampla asta cu chestii mai putin imaginare.

    RăspundețiȘtergere
  5. D.-M.V.
    Pana la ultima propozitie am stat cu zambetul pe buze, copii sunt injectia de bucurie de care toti avem nevoie.Ultima propozitie e de adult si nu o iau in calcul.:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu poti, in lumea reala tot ce facem e atat de unic si bine plasat in timp si spatiu ca nu mai putem sa stergem nimic, asa e si aici. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca moartea calutilor au decis-o perintii, fiindca nu mai puteau sa mearga toata ziua la magazin dupa caluti. Asa ca ei i-au indus copilului,cred,ideea ca i-a pirdut.Sa fi gandit copilul singur asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca ai deja o experienta mai mare decat a mea, dar eu imi aduc aminte de un copil care fiind intrebat de ce are omul umbra, a raspuns:
    - Sa nu fie singur toata viata.(avea 5 ani) :D

    RăspundețiȘtergere
  9. As fi vrut sa fii in clasa ca sa ii auzi! Eu nu am acum rabdare si nici nu vreau sa plictisesc,ca v-as fi povestit si altele , la fel de uimitoare prin naivitatea si sinceritatea directa a copilului Totusi : unul a desenat pasarele, case si copacei pe un perete.Eu cred ca as fi facut infarct sa constat asta, dar parintii copilului au hotarat sa conserve aceasta fresca si inca exista in casa lor usor imbunatatita artistic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu inteleg cum iti dai seama la copiii astia daca sunt normali sau dusi cu capul. E o varsta la care daca inca mai ai caluti invizibili te baga la zdup? Tot ce poate face un parinte e sa astepte si sa spere ca nu e sarit de pe fix copilul ci e doar o faza?

    RăspundețiȘtergere
  11. Capacitata copiilor de a face dilferenta dintre joaca si prieteni imaginari e mai mare decat poate un adult sa inteleaga. De obicei imaginiatia lor e atat de puternica incat un adult probabil ar fi sari de fix sau ar fi genial, cazuri exista, vezi Jules Verne, P.K. Dick, Einstein, Leonardo da Vinci si altii, in schimb la copii e altceva. Toti o au si putini o pastreaza.:D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Milogul.SRL
    Unicornul meu invizibil ma asigura ca puradeii astia sunt periculosi si trebuie eliminati!

    RăspundețiȘtergere
  13. Corect, ia nu te mai uita la el din profil, incearca sa-l privesti din fata, sa vezi tot 1 corn are? :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Tocmai am traversat o pana de curent electric, timp in care i-am povestit si sotului meu.Simtem nevoia sa aprofundez, subiectul fiindca eu azi am gresit intr-o privinta.Cand copilul a terminat istorisirea, clasa nu a izbucnit in aplauze cum ma asteptam.Am crezut ca nu au inteles si am repovestit-o pe nerasuflate, dar copiii au ramas seriosi.Sotul meu crede ca in timp ce eu aveam atentia centrata pe inocenta istoriei, copiii erau atenti la continut, adica " de ce sa moara caii,dom'ne, ce daca nu sunt reali".Voi ce credeti?

    RăspundețiȘtergere
  15. Corect, cu atat mai mult daca nu sunt reali, de ce sa moara? :) Este ce spuneam mai sus au un simt deosebit al imaginatiei, lasand deoparte sinceritatea. Oricum eu cred ca nimeni pe pamint nu ar minti daca atunci cand suntem copii nu ne cearta/pedepseste/bate nimeni cand facem prostii. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Probabil erau suparati ca au murit caii! Sau scandalizati ca nu au primit o inmormantare adecvata cu popa si tot tacamul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca aceasta istorie s-ar petrece acum si tu ai fi elevul meu si eu as fi fost de serviciu pe scoala cand s-ar fi produs evenimentul si daca toate acestea s-ar afla, tu nu ai pati nimic, dar iata ce as pati eu:- m-ar da in judecata parintii D-lui I: ai D-lui T, ai tai, fiindca nu au fost supravegheati copiii cat au fost la scoala.Insp Scolar ar face o ancheta care ar arata ca nu mi-am facut datoria , Directiunea ar fi de acord ca am eludat regulamentele si in final as avea proces penal si as fi data afara!

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesant, nu stiu ce mi se pare mai absurd, sistemul comunist in care tata imi carpea doua palme daca ziceam ceva urat de un profesor, sau asta capitalist in care orice handicapat poate da scoala in judecata pentru tampeniile odraslei.

    RăspundețiȘtergere
  19. Iata si blogul meu, in sfarsit !
    www.teatrul.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  20. La fee = DMV ;)
    Iata ce se intampla daca era cum zici tu, acum. DL. i nu spunea nimic acasa, iar daca ceva nu era in regula totul s-a intamplat pe strada, pe DL. T nu il cunostea nimeni si chiar in cazul in care eram prinsi, nimeni nu a fortat pe nimeni sa faca nimic, iar profesorii nu au cum sa supravegheze toti copii inclusiv buzunarele lor.Rezultatul era acelasi, sunt atat de multe locuri de scoli renumite prin Bucuresti unde se intampla atat de multe incat nimeni nu le mai tine scorul.Asta o spun pe vazute. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. si noi faceam dracarii in liceu si niciodata noi sau parintii nu am fi facut plangeri sau prostii din astea. Acum, de cand cu noua guvernare nu poti sa crezi ce stau la panda sa mai dea afara din profi. Nu-mi vine sa recunosc cate nulitati s-au cocotat in functii de directori si inspectori si cum ne trateaza ca pe negrii de pe plantatie .

    RăspundețiȘtergere
  22. Erau din soiul asta deosebit si pe vremuri, le spuneam ciocoii noi si radeam pe infundate si de ei si de odraslele lor.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Dex
    Probabil ca educatia se face cu consimtamintul parintilor si cu metodele profesorilor, atat timp cat are rezultate pozitive fara efecte secundare decizia e a profesorului cum preda. :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Ah,liceul, cand ma gandesc ca mai am cateva luni si trec si de aceasta perioada a vietii ma ia cu melancolie.Toate trec...
    Micile boacane sunt indispensabile pe durata celor 4 ani, deoarece fara ele amintirile nu ti s-ar mai inchega asa de bine in memorie;intensitatea trairilor produse fac momentele memorabile.Vorba aia cine n-a fost niciodata in birou directorului ala nu a fost elev.Nici eu nu m-am putut sustrage de la complicitatea traditionalelor actiuni gen spartul tablei si a usii[fara sa punem la socoteala chiulitul si fumatul(foarte rar ce ii drept) care acum, pentru elevul modern dotat cu un scaner,pix si complexul: ai mei sunt inspectori, sunt simple banalitati].

    RăspundețiȘtergere
  25. Mental sunt cu tine si eu mai am cateva luni si terminam impreuna liceul. :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Tind sa cred ca D.-M.V (La Fee :D ) are dreptate in ceea ce priveste consecintele nepedepsirii actelor copiii. Mai nou profesorii sunt trasi la raspundere pentru fiecare fapta marunta a copilului. Ca si cum doar scoala e responsabila de comportamentul lor, nu si parintii. Imi amintesc cum pe clasa a 10-a, doua colege s-au tras de cap/palmuit in apropierea caminului scolii. Au fost sanctionate la scoala cu nota scazuta la purtare, desi toata chestia s-a intamplat dupa ora 10 seara, intr-o zi de vineri. Scoala chiar a considerat ca era de raspunderea ei sa ia masuri... Si bine a facut, caci parintele uneia dintre fete tot era revoltat pe paznicul si pedagoaga de la camin, de parca ei ar fi trebuit sa ii educe fata.

    Alta chestie, din cate stiu pe la 6-7-chiar 8 ani incep copiii sa distinga realitatea de propria lor imaginatie. Pana atunci e oarecum inutil si sa zicem, gresit, sa il sacai si sa il certi deoarece minte (daca zice ca el a vazut un crocodil adineaori) caci se poate ca pentru el sa fie adevarat.
    Copiii dau dovada de multa ingeniozitate (si inocenta) in gandire..

    RăspundețiȘtergere
  27. @Milogul.SRL
    Spre sfarsit, mi s-a facut mila de Domnul i. El era un fel de ,,bully" ? In romana nu avem o denumire pentru namilele astea care isi terorizeaza colegii de scoala. Mai nou nici nu trebuie sa fie namile, doar smecheri si ,,bazati'' :) Si sa mai aiba cativa amici ,,bazati" (eventual toti sub aripioara unei namile). Sunt la fel de greu de pus jos, precum Domnul i al tau :)

    RăspundețiȘtergere
  28. @Colorbliss
    Mda, Domnul i nu ne teroriza, era prieten, adevarat un prieten cu mofturi, dar nu era singurul cu mofturi si sincer preferam unul cu mofturi si mai badaran dar cinstit si saritor(Domnul i nu se dadea la o parte daca era vreo problema)decat unul istet dar las si mincinos. Domnul i nu lua tigareile, banii sau mancarea altcuiva in afara de noi, cu toate ca putea, asta e ce il facea deosebit. :)

    RăspundețiȘtergere
  29. @Colorbliss
    Daca stateau in camin e normal sa se intample asa, pedagogul de acolo are responsabilitatea sa nu existe evenimente pe tura lui. :D
    Daca nu erau din camin atunci parintele nu avea dreptate deloc.
    Spre exemplu terenul de baschet/fotbal la noi in liceu era in spatele liceului dar totusi in curte, mai ferit privirilor, acolo ne rezolvam conflictele atunci cand nu mai puteam discuta.:) Ce vina aveau profesorii??

    RăspundețiȘtergere
  30. @Colorbliss
    Cum naiba sa fii sanctionat pentru ceea ce ai facut in afara scolii? Eu daca imi bat prietenea e normal sa ma sanctioneze firma la care lucrez? Sau frizeria de peste drum?
    N-ma inteles logica asta.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Milogul.SRL
    Aa, am inteles acum treaba cu Domnul i. Nah, mi-am facut o impresie gresita atunci. Si totusi, spray paralizant? Saracu'... Cred ca nu va uita experienta.

    @Doxatul Dex
    Una dintre fete statea in camin. Insa era vineri si se presupune ca pe weekend fiecare isi vede de treaba (de obicei pleaca lumea acasa). Nu stiu ce sa zic, probabil directorul a intrat in paranoia si ii era teama sa nu fie tras la raspundere (pentru ceva ce, si eu consider ca, nu era chiar in aria lui de responsabilitate). A luat deci masuri...

    In alta ordine de idei, va doresc weekend placut. Imi iau zborul spre bunici :D:D:D:D Sa fiti cuminti, fara sprayuri paralizante sau alte nazbatii. :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Hai sa nu mai vorbim despre scoala azi! Fie-va mila!

    RăspundețiȘtergere
  33. Cred ca Domnul I este, de fapt, un ideal de masculinitate! Inalt, voinic, isi castiga usor cele necesar traiului! Are gandire simplista, deci nu e misogin!Vreau nr. lui de tel!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !