Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 19 ianuarie 2011

Baietii de cartier de pe Wall Street

Pentru cei abia iesiti din pesteri mentionez ca zilele astea presedintele Chinei, Hu Jintao, il viziteaza pe Mister Obama, de la America, detinator de premiu Nobel pentru pace (adica degeaba n.a.).

Absolut total nesurprinzator senor Obama este cat se poate de diplomat, lucru de altfel normal pentru un personaj de fatada aflat pe statul de plata al corporatiilor care saliveaza dupa imensa pasarica numita China.

Pana acum, "la piece de rezistance" a intalnirii este contractul semnat pentru achizitionarea a 200 de avioane Boeing pentru 19 miliarde de dolari, bani cu care chinezii se spala pe cap de ceva vreme.



Adevarata pasarica a zburat insa acum cateva zile cand s-a anuntat ca GE (General Electric) va face ceva transfer de tehnologie de ultima ora catre un joint venture GE+China, lucru evident legat de stirea de mai sus. Cum bine spunea Lenin "capitalistii vand sfoara cu care vor fi spanzurati". Foamea de bani e mare, si pana la urma nu exista nici o USA in GE. Pentru cei ne familiarizati cu situatia, China este cunoscuta pentru genul asta de afaceri care stimuleaza in mod miraculor aparitia de copii chinezesti mai ieftine decat originalul capitalist. Rusii s-au ars grav cu avioanele de vanatoare, si se pare ca iar se vor arde ca victima colaterala la acest contract, fiindca investitia in avionul lor comercial (Sukhoi Superjet) se va duce pe apa sambetei cand Chinezii o sa vanda avionul Goeing 727. Pentru aceeasi oameni traiti in pesteri vanzarile de avioane sunt pe criterii de influenta politica, in general, domeniu in care Rusia si China sunt in categorii complet diferite.

Una peste alta, traim niste timpuri interesante, dar tare mi-e ca nu ne ajuta forma ochilor pentru ceea ce urmeaza.

3 comentarii:

  1. The power of the enemy is growing. China(Sauron) will use his puppet Boeing(Saruman) to destroy the people of USA(Rohan). Hong Kong(Isengard) has been unleashed. The Eye of Sauron now turns to Europe(Gondor), the last free kingdom of men. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Why drink and drive when I can smoke and fly?:)

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !