Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 28 ianuarie 2011

Doi zece, doi zece...ne aude cineva?

      In ultima perioada mi-am dat seama ca nu prea am sanse sa vad cu ochii mei schimbarea in bine a intregului Pamint. Ma gandeam care ar fi scenariile posibile sa schimbam Pamintul "peste noapte".

Scenariul 1:

      Introducem pedeapsa cu moartea pentru orice tip de infractiune, furt, talharie, crima, viol, violenta domestica. Poate ca e dramatic dar e cea mai simpla forma, cu un consum mic, randament ridicat si cu efecte absolut uimitoare atat sociale cat si economice. Social, probabil ca rata infractionalitatii ar ajunge sub 10 % din ce este acum in cativa ani. Cei care se lasa de furat/talharit nu au alte optiuni de supravietuire decat munca , asta inseamna cresterea fortei de munca pe viitor+ reintegrare sociala, chiar daca in plan imediat se consuma resurse cu specializarea fiecarui individ. Desfiintarea penitenciarelor si reducerea cheltuielilor cu detinutii.
      Stiu ca pentru unii aparent asta inseamna ca nu respecti VIATA, ba da o respecti, ganditi-va la cate victime sunt din cauza furturilor, violurilor sau crimelor si atunci o sa intelegeti ca Viata e respectata in totalitate prin eliminarea indivizilor care se folosesc de "portitele legii" sa scape.

Cum s-a votat la nivel mondial in cazul Pedepsei cu Moartea
Legenda:
Verde: Pentru
Rosu: Impotriva
Galben: Abtineri


      Scenariul 2. Multi dintre noi asteptam sa descoperim viata pe o alta planeta, eu m-as bucura mai mult daca ne-ar descoperi altii pe noi. De ce? Pentru ca daca noi descoperim viata pe alta Planeta probabilitatea ca noi sa fim mai evoluati decat ei este foarte mare, pe cand daca ne descopera ei pe noi, probabilitatea ca ei sa fie mai evoluati decat noi e mai mare, deci prefer a 2-a varianta. Urmarea in mod clar este un razboi.
      De ce? Pentru ca asta stim sa facem, aici am ajuns noi cu evolutia, Spaniolii s-au dus sa vorbeasca cu Montezuma, si i-au macelarit, europenii au crezut ca au descoperit Nuova Terra cand descoperisera America, iar mai tarziu nu le-a convenit ca America era descoperita de mii de ani de catre altii si mai era si locuita. Asa am ajuns sa-i macelarim si pe Indienii bastinasi, stapinitorii de drept, iar pe cei care nu i-am exterminat i-am inchis in rezervatii.
      Oricum putine cazuri in care vreun conflict e rezolvat prin discutii, diferenta dintre cele rezolvate prin discutii si cele rezolvate prin violenta e atat de mare, ca matematic daca am face o formula, cele rezolvate prin discutii pot fi neglijate deoarece nu ar influenta prea tare formula.
      In concluzie, un singur aspect leaga cele doua variante discutate mai sus, noi descoperim viata pe alte planete sau alta civilizatie ne descopera pe noi si acest aspect este ca indiferent de situatie noi o sa pornim un razboi, "sfant " bineinteles. Acesta este motivul pentru care prefer sa ne descopere alta civilizatie extraterestra pe noi, fiind mai evoluati, sansele sa ne cucereasca sunt mai mari, in acest fel poate facem si noi un pas semnificativ pe calea evolutiva, chiar daca mai cu sula`n coasta.
      Nu vad alte scenarii momentan, daca aveti vreo sugestie va rog sa o faceti cunoscuta.

4 comentarii:

  1. Gard de pari asezati in X, sant de aparare cu apa si crocodili, pod rabatabil, castel cu creneluri, multa munitie, mitraliere si rachete.
    Lumea va fi tot timpul de rahat, get over it!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca iti interzic jocurile de strategie, vad ca nu faci diferenta dintre realitate si fictiune.
    Postul meu e fictiune, comentariul tau e realitate ...aa...aaaa sau invers parca ?! Stai sa dau pauza la WOW, ca am pierdut ideea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar daca pune gheara pe noi o supercivilizatie mai belicoasa decat omenirea?
    scenariul 1: multi vor muri; cei ramasi se vor solidariza pentru a depasi situatia dificila;in situatii limita sunt ascultate vocile providentiale.scenariul 2: multi vor muri; cei ramasi se vor solidariza...; se vor gasi cativa tradatori care sa se solidarizeze cu invadatorii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scenariul 1: vor muri multi de foame (aici ma gandesc la cei care fura - pentru care am o oarecare atitudine toleranta). Restul, fie cum zici tu.

    S2: Vom fi noi cei extirpati, macelariti si plantati in gradini zoologice. Asta dupa studierea prealabila in laborator - cunoasterea speciilor inferioare e necesara, nu ? Si din moment ce limbajul nostru va fi un fel de latrat de caine pentru ei, nu ne vom intelege nicicum. Poate doar daca oferim iubire neconditionat asa ca un caine, vom primi atentie, o mangaiere si mancare. Asta ar trebui sa fie o lectie interesanta pentru omenire :))
    Pacat ca nu avem coada si nici ochi inocenti.

    In scenariul 3, va iesi din fundul oceanelor ceva specie mega'avansata. Nu cunosc detaliile si nu stiu de unde a nazarit scenariul asta.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !