Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 3 ianuarie 2011

Facebook şi hoţii

Fugar, am auzit şi eu nişte ştiri la tv, pe perioada sǎrbatorilor. Pe lângǎ eternele probleme de sǎnǎtate cauzate de mâncarea şi bǎutul excesiv, am auzit o ştire tare amuzantǎ. Cicǎ mai nou instrumentul de bazǎ al hoţilor, al spǎrgǎtorilor de apartamente şi case, este nimeni altul decât Facebook, sau orice altǎ reţea de socializare (dat fiind faptul cǎ Hi5 a rǎmas doar pentru expoziţia de fotografii, cam Fb e la putere). Mi se pare foarte comic. Practic au informaţia pe tavǎ. Ce sǎ mai mergi la risc sau sǎ urmǎreşti care membru al familiei pleacǎ şi când se întoarce. Victima binevoieşte sǎ te informeze prin Facebook sau Twitter cǎ întreaga lui familie va pleca în cutare loc, pentru x zile. Ce drǎguţ!!! Ce invitaţie subtilǎ!! (aici chiar se aplicǎ vorba aia ,, Hai la mine, cǎ eu nu sunt acasǎ”)
    Apreciez simpaticii jurnalişti care au binevoit sǎ ne atragǎ atenţia, nouǎ, naivilor.
    Şi uite aşa, apare problema: ce anume e bine sǎ împǎrtǎşim din viaţa noastrǎ ? Mai ales, cât ? Suntem în pericol, pe bune ? Internetul este într-adevǎr la îndemâna oricui, iar unii îl folosesc în scopuri sinistre!

p.s Observaţi cǎ am scris aici, la Milogul.SRL. Sǎ nu mǎ intercepteze ceva stalker pe blogul personal.
p.p.s Glumesc, nu sunt paranoica. Inca.  :)

39 de comentarii:

  1. Ma mir ca nu a aparut o asociatie a victimelor care sa invete viitoarele victime sa nu isi mai faca poze cu inele, diamante, iar cand intra on line sa scoata silicoanele si cei 3 dinti de aur cu care zambesc gansta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetelor, diamantele puteti sa le afisati! Unii nu stiu sa constate ca o piatra e diamant nici daca il vad cu ochii lor! Putini disting intr-o fotografie blink-ul de diamant fata de blink-ul de zirconiu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Niste baieti parca facusera si o aplicatie care centraliza toata treaba si li s-a facut mega scandal, ca de, e pacat sa lasi prostii sa si-o ia.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim
    Sa inteleg ca ai prefera sa-ti fie sparta casa pentru un zirconiu decat pentru un diamant. Sau invers. I'm confused. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine are piese de valoare le tine in banca! In genere, femeia romanca poarta tot aurul pe ea! Asa ca... Eu le vad la scoala. Tot ce detin e la vedere. Stau cu degetele rascracarate de inele de toate metalele puse alandala. Si evident poata dis de dimineata cercei Carmen actul IV.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am scris asa, fiinca eu mi-am facut poze cu bijuteriile cu diamante si l-am postat! In mintea mea de femeie proasta am gandit ca hotul care le va vedea nu va sti ca sunt diamante

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai reptate, o sa imi sterg toate fotografiile de pe FB.

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti o buna sursa de informatii pentru mine. Daca cineva nu e prieten cu mine pe FB, ma poate vedea, poate avea acces la contul meu? Raspunde,te rog, ca vad ca tu le stii pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fii, te rog, amabil si raspunde!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa vad daca am inteles. Voi sunteti doi anonimi diferiti, nu ? Si vorbiti unul cu celalalt, nu ? Sper ca nu are cineva personalitati multiple :) Sau sunteti mai multi?
    Referitor la intrebarea ultimului Anonim, din cate stiu doar cei cu statut de ,,prieten" au acces la informatiile profilului tau/poze/status etc. Nu sunt sigura. Insa, putini sunt cei care au in lista de prieteni doar cunoscuti, sau doar cunoscuti de incredere. Ma gandesc aici mai ales la adolescentii de 13-15 ani care se afla in concurs de ,,cine are mai multi prieteni". Chiar si eu am acolo printre ,,prieteni" niste indivizi care stiu sigur ca se ocupau prin liceu cu telefoane furate, de exemplu. Ei sunt de treaba asa, dar... cine stie cu ce se ocupa acum. E doar un exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Milogul.SRL
    Nu cred ca se va infiinta o astfel de asociatie prea curand :P Nu de alta, dar ti se pare ca invatam din greseli asa usor? Iar dorinta de a epata cu bunurile noastre (de la diamante/zirconiu, la masina si luciu de buze) invinge totul, inclusiv o relativa teama de hoti. Mai ales ca toti avem tendinta sa ne gandim ca asa ceva nu ni se va intampla noua, poate altora :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Doxatul Dex
    Inteligenti baietii :)) Sunt curioasa cum au reusit sa faca asta. (filtrare de cuvinte?) Nu ma pricep oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Una peste alta este o metoda buna sa iti faci mai excitanta seara de sambata. Intrii pe facebook si bagi niste poze cu banii de apartament in dinti, cu mesajul: "Luni ai dau, bagami-as! Bine ca sambata plec la munte pentru doua zile."
    Apoi iti misti lalansoarul pana in fata usii, iti iei pusca, o carte buna si un pahar de vin si astepti sa se miste clanta :D
    Boom! Headshot!

    RăspundețiȘtergere
  14. @anonim & anonim
    Nu vreti sa fim cu totii anonimi da ne semnam la final?:D
    Sunt eu Milogul, imi fac audienta. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. "Cine are piese de valoare le tine in banca! In genere, femeia romanca poarta tot aurul pe ea! Asa ca... Eu le vad la scoala. Tot ce detin e la vedere. Stau cu degetele rascracarate de inele de toate metalele puse alandala. Si evident poata dis de dimineata cercei Carmen actul IV." Pot sa jur ca am vazut si eu faza asta. :D Nu s-a schimbat mare lucru vad in timp. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. @colorbliss
    Bine ca esti tu desteapta. :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi cer scuze ca am creat confuzii! Mi-a facut placere sa imi petrec vacanta cu voi! Eu sunt anonimul D.-M. Ma recunoasteti usor dupa banalitatile pe care vi le-am scris!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Milogul.SRL
    Bine ca ma straduiesc! :)

    @Anonim D.-M
    s-a sfarsit si vacanta, da.. Dar ne ramane in suflet, stii? Putem sa ne simtim tot in vacanta inca vreo 2 luni :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Doxatule Dex care esti, sa nu uitam de telefon - pregatit pentru a suna la 112.. De fapt, tu parca ne povesteai de inutilitatea apelurilor de urgenta, nu ? :))

    RăspundețiȘtergere
  20. @Colorbliss
    Eu cred ca 112 al lui Doxatu e de fapt o pozitie din vreo carte de profil tehnic. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. @Colorbliss
    Daca urgenta e ca te simti singur(a) 112 e foarte folositor! Pentru alte urgente ceva mai putin :D

    RăspundețiȘtergere
  22. @Milogul.SRL
    M-ai facut curios, o sa caut sa vad! Poate e un semn :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Ca sa nu facem vre-o confuzie eu nu sunt nici unul dintre ai de sus,sunt "anonimul" mai batran sa zic asa, dar uite ca de craciun Milogu m-a botezat; de acum ma intitulez John Doe.Un Popescu ma JMecher.

    RăspundețiȘtergere
  24. cu sau fara existenta internetului (facebook) vorbim de oameni prosti, pe cand ei vor prospera in orice mediu :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai foarte bine, sa nu se complice oamenii...

    RăspundețiȘtergere
  26. @LucianB
    Corect, sunt asa fara efort si o sa prospere, insa pe mine unu ma ingrijoreaza aia cu sclipiri de inteligenta, imi par periculosi. :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Da, si prostii se mai si inmultesc. Extrapoland, data fiind incapacitatea mea proverbiala de a ma inmulti, sau macar de a ajunge cat de cat aproape de miezul problemei, ma voi considera cel mai inteligent de aici si va rog sa ma tratati cu respectul cuvenit!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Dex
    Spune drept ai dat cu inghetata in frunte?:D

    RăspundețiȘtergere
  29. @John Doe
    Pe tine te mai recunosteam asa, dupa stil :))

    @Lucian B, Milogul.SRL
    Cei cu sclipiri de inteligenta sunt cei mai periculosi. Nu stii cand te loveste tornada din partea lor :)

    RăspundețiȘtergere
  30. @Doxatul Dex
    Adica dvs, prin inteligenta dvs, proverbiala de asemenea, nu va veti fotografia lafaindu-va in bani si nici nu veti posta pe social networks date personale, informatii ajutatoare etc ? Eu ce ma fac atunci ? Stii ca am multe planuri, ma bazam pe Facebook pentru asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  31. @Dex
    Raspunde , mai obraznicatura.:D

    RăspundețiȘtergere
  32. @Colorbliss
    Bineinteles ca ma pozez lafaindu-ma in bani si cu telefoanele pe masa. Dar am pus adreasa lui Milogul ca sa ma feresc de belele.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Colorbliss & Milogul.SRL
    Si ia vedeti ca nu va descurcati prea bine la chestia asta cu respectul care mi-l datorati! :D

    RăspundețiȘtergere
  34. @Milogul.SRL
    Hmmm, parca este un pic mai bine.
    Acum incearca si cu o privire blanda de caprioara in ochi!

    RăspundețiȘtergere
  35. Aoleo ... nuuu, nu cu stalker-isme, că eu chiar am paranoia cu asta !! :))

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !