Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 18 ianuarie 2011

Marele Verde Albastru

Roraima

Roroi - Verde Albastru
Ma- Mare


       Recunosc imi place muntele mai mult decat marea, marea ma plictiseste dupa 5 zile cu perspectiva ei adinca si linistitoare, cu soarele blind care te face sa arati mai latino, cu rasariturile si apusurile de soare poetice.

       Mie imi place sa dorm putin si sa stau incordat ziua, nu e felul meu sa ma relaxez, imi place sa pic rupt de oboseala cand apune soarele si sa ma incalzesc cu o palinca buna seara, imi place dimineata cu roua din iarba, fara nisip.
       

      Imi place sa caut un loc frumos linistitor sau abrupt si periculos sa-ti bubuie inima, dupa cum ma simt, imi place sa pescuiesc in apa de munte, imi plac pomii si animalele in mediul lor natural, nu palmierii de la noi, imi plac cartofii si ciupercile coapte in jar, imi plac oamenii de la munte. Imi place muntele. 

      Fiecare are Bucket List - ul lui pe al meu la nr.1 e trecut RORAIMA.



       
      Roraima are 31 km patrati, 2 miliarde de ani vechime si nici o urma de civilizatie, natura asa cum e ea. In 2006 au fost descoperite cateva pesteri care sunt explorate si in prezente pentru cartografiere. Pentru indienii Pemon, Roraima este coroana unui copac din care s-a raspindit vegetatia in lume.

      
     Aici i-a tremurat mina pe primele notite lui Arthur Conan Doyle cand a inceput sa scrie The Lost World, una din cartile copilariei mele.






    Voua ce va place mai mult, marea sau muntele? Aveti un Bucket List? Ce aveti la nr. 1 ? A reusit cineva sa taie de pe lista un lucru pe care l-a facut?

22 de comentarii:

  1. Malone, nu ai ajuns deja?Ia-ti de scris si ceva foi, te astept urgent. Vezi ca sunt eu Lord Roxton nu Challenger. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe imagini!!!
    Mmm... eu nu pot sa decid care imi place mai mult: marea sau muntele. Sunt doua trairi mult prea diferite si frumoase in felul lor aparte. (Se intelege ca marea imi place fara oameni pe plaja, nu ?)
    Am un bucket list... La nr.1 era sa invat sa cant la chitara, ceea ce am bifat.. Insa bucket list'ul meu e aleator, nr. 1 nu e cea mai mare dorinta :) Si da, am mai taiat din ele... dar au si ramas foarte multe. E bine ca am de unde sa aleg :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mai ai pe lista? De chitara am trecut demult. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh na, lauda-te :P Eu inca mai invat... Stiu bazele, acordurile si cateva ritmuri, cateva cantece. Dar mi-e rusine sa cant cu oameni in jur si de cand am colega de camera.. ma abtin :(
    Multe am pe lista, de la chestii mici si prostute, la lucruri marete.
    Vreau sa ajung in fiecare tara a lumii.
    Sa invat sa calaresc si sa am un cal arab negru.
    Sa ma dau cu skate'boardu.
    Sa corectez un manuscris al unei viitoare carti.
    Sa sar cu parasuta
    Sa imi pictez peretii, la modul serios, in totalitate, caci asa partial au mai fost.
    Sa imi fac dreadlocks sau ceva freza din asta simpatica.
    Sa pot alerga 10km cu usurinta :)) O, daa!
    .....etc....etc.... :)
    La capitolul ,,vizite" vreau Bora Bora. Irlanda (Cliffs of Mother - combinatie de stanci si ocean!), Piramidele, Grand Canion, Marele zid chinezesc, Venetia, Croatia (Plitvice - parc national).. Cate locuri frumoase sunt in lume! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Vreau sa ajung in fiecare tara a lumii." si eu dar cred ca sansa e ca dupa ce mor sa-mi inlocuiasca cineva cenusa cu a vreunui sfant si sa astept pina e plimbat de colo colo in pelerinaj.:)
    "Sa invat sa calaresc si sa am un cal arab negru." jumate am punctat, ai mei au avut cai.
    "Sa ma dau cu skate'boardu. " Primul meu Skate a fost maro si era rusesc. :)
    "Sa sar cu parasuta" din nefericire nu am dat curs unor invitatii insistente ale unui bun prieten.Intentionez sa fac asta, nu stiu daca parasuta dar minim parapanta.
    "Sa pot alerga 10km cu usurinta" nu am ajuns decat la 5 , si alergarea nu e in viteza mare.
    We Dwarves are natural sprinters, very dangerous over short distances. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da e o idee buna faza cu sfantul :))
    Eu am fost aici langa Cluj, in Faget, la o herghelie de cai... o data. Un ,,curs". A fost frumos, am invatat sa ma urc in sa, sa cobor, sa fac acrobatii :)) Mi-era drag calutu, era tare bland. Tu ai fost un norocos. Bunicu meu nu a fost fanul cailor, el tot cu vaci :)) Ma rog, ideea e ca vreau sa stiu la modul serios! Sa pot alerga prin paduri cu un calut.
    Aaaaa! Ce mare prostie ai facut :P Sa dai curs invitatiei data viitoare.. eu nu stiu cum voi ajunge sa ma plimb cu parasuta, inca nu stiu..
    Eh, alergatorule :) Eu 4 am facut. Desi la taekwando alergam asa de incalzire cate o juma' de ora. Dar nu stiu ce distanta, ma incurcam si cu numaratul turelor de sala.. le pierdeam sirul :) Nu in viteza, asa potrivit. Nici pe loc, sa nu adormim :D

    (ultima data cand am pus piciorul pe skate, dupa 10 metri de plimbareala, caci ma tinea un amic de mana, am aterizat in fund - deci nu se pune) Si faceai acrobatii cu el? :D:D:D Sau faci?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Colorbliss
    Bine ca n-ai multe planuri :)
    "Vreau sa ajung in fiecare tara a lumii. " Eu as incepe cu Libia, Iran si Cuba. Pe bune :D
    "Sa invat sa calaresc si sa am un cal arab negru." Vai urasc caii. O sa invat sa calaresc dupa al 3-lea razboi mondial cand o sa fiu arcas calare in spiritul getic.
    "Sa corectez un manuscris al unei viitoare carti. " Will you marry me?
    "Sa imi fac dreadlocks sau ceva freza din asta simpatica." Am umblat cu o mulatra, dreadlocks sunt pentru pozeri.
    "Sa sar cu parasuta" De ce?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Doxatul Dex
    *Incep si eu cu ce se poate :) - primul lucru: ma interesez daca mai pot sa ies din tara respectiva odata intrata acolo :)) Oricum, asta e ceva ideal... sa le pot vizita pe toate, fara consecinte urate. Da' am invatat sa nu-mi fie teama sa am vise mari, macar din cand in cand.
    *Aflu tot felu' de ciudatenii despre tine. De ce urasti caii? Ce ti-au facut? :) - vreun Watson ceva?
    *Vrei sa scrii? :)
    *Evident ca pentru pozeri, nu voi pastra dreadurile prea mult. Imi fac poza si ma plimb pe la neamuri, mai ales pe alea sucite. Ca satanista m-au facut, sa ma faca si... pozera :))
    *Parasuta.. pentru ca vreau sa ma arunc in gol fara sa am neaparat ganduri sinucigase. Vreau sa admir si sa simt lumea de undeva de sus. Pentru senzatie. Mai era si varianta bungee jumping, dar acolo nu cred ca ai timp sa admiri privelistea :))

    Acum lasa vorbaraia si destainuie si tu din ce ai pe lista :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Colorbliss
    Cu Skate-ul nu am facut si nici nu fac acrobatii, pe vremea aia erau patinele cu 4 roti, iar skate-ul era privit ca o strutocamila. Il foloseam sa merg la liceu, atat. Intre timp am ramas la snowboard-ul si merge , cu toate ca am vreo 2-3 ani de nu am mai fost. NU, nu fac acrobatii nici cu Snowboard-ul . :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Desigur că am, dar se numește The Miscellaneous List. Nu pot să spun nr. 1, dar pot detalia oricând restul. :) Da, am tăiat câteva lucrușoare....
    Îmi place Roraima .. Roraima, și ce fain sună. :)
    Iar la întrebarea ta: îmi plac amândouă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Candva a trebuit sa scriu despre "O lume disparuta".
    M-au enervat cei de la editura ca mi-au tot scurtat bucata de text referitoare la un anumit fragment.Cand am scris, habar nu am avut de aceste imagini! Sunt impresionata!
    Mie nu imi place sa calatoresc. Sunt mai degraba o Gladys comoda,bine adapostita in salonasul ei. Totusi mi-ar placea sa vad aceste locuri, chiar daca am o constitutie fragila.

    RăspundețiȘtergere
  12. La Fee, parca ai fi mama. Tine atat de mult la confortul ei de acasa si, asemeni tie, i-ar placea sa vada diverse locuri, insa daca s-ar putea sa fie teleportata acolo si inapoi :) Calatoriile o obosesc..

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie mi-e frica sa calatoresc! Dar daca as beneficia de o companie draga, m-as mai gandi!

    RăspundețiȘtergere
  14. La Fee, frica... de ce ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Milogul a prezentat niste imagini pe care daca le-as fi vazut mai demult, as fi scris altfel despre un text. "O lume disparuta" imi aminteste despre un temerar pe care l-am cunoscut. Este reconfortant sa stiu ca printre noi traiesc autentici eroi de genul lordului Roxton.Dar ca sa ajungi Roxton, trebuie sa fii mai intai Malone.

    RăspundețiȘtergere
  16. Oh, in primul rand nu imi place cu avionul! Eu cred ca si cu gasca Martin mi-ar fi frica.
    Nu pot dormi daca nu am macar un batic sa mi-l pun pe perna.Trebuie sa fiu cel mai departe la o zi de casa. Dar daca cineva drag e plecat si trebuie sa ajung acolo,nu mai ezit.
    Si sunt alergica la aproape orice.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cascada Angel am vazut-o intr-un film cu un aviator cutezator.
    Sunt momente cand ma simt in stare sa fac multe fapte eroice,dar imediat imi vine in minte ca sunt penibila sa gandesc astfel despre mine...

    RăspundețiȘtergere
  18. Am si avut ghinionul sa prind turbulente si goluri da aer de cate ori am zburat.
    Cineva ma ironiza: Gandeste-te ca s-a terminat autostrada si mergi prin gropi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt treza din creierul noptii da cand a fost cutremurul. De aceea azi sunt cam fricoasa. Maine voi fi mai temerara!

    RăspundețiȘtergere
  20. Acel cineva avea simtul umorului, hihi. Experienta cu avionul mi-e limitata la doar 4 avioane/zboruri, care au decurs lin si frumos. Insa mereu mi-a placut trenul, masina, autocarul pentru calatorii pe acelasi continent. E frumos sa admiri zonele prin care treci, eventual faci scurte opriri in locuri ,,anonime". Uneori, nu destinatia e cea mai importanta, ci traseul pana acolo...
    Cat despre imagini, sunt superbe, si conteaza intr-adevar, ajuta sa iti faci o parere mai ampla despre un anume loc..

    RăspundețiȘtergere
  21. @Milogul
    Fii bun si raspunde curiosilor! Tu ai vazut aceste imagini in realitate? Verde+albastru sunt nuantele care te reprezinta? De ce verde? De ce albastru? Nu fi aricios si raspunde!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !