Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 18 iulie 2011

Triunghiul unui bikini amoros(*)(**)

(*)Leapsa de la Zefira
(**) O productie LaFee

@Lui Dex, cu drag!

Triunghiul unui bikini amoros

Intr-o buna dimineata am foat gata. Amestec de dantela si snururi din matase naturala. Triunghi mic de bikini destinati special unei zeite de la curtea regala. Ma dureau inca usor cusaturile in point de Paris, specifice dantelariilor manufacturiere regale. Pe ic,i pe colo, incepusera se se vindece si broderiile fine englezesti, cu ornamente de iasomie. Festonul cu picouri ecru ma facea insa frumusel si tinerel si asta imi dadea incredere. La plecare, mi-au pus si un trandafiras roz pastel sprijinit de o frunzuca verde brotac. L-au prins bine fix la mijloc, asa incat sa imi stea ca o palarioara.
Am fost aranjat cu grija in hartie violet de China si…La drum baiete!

La palat, ma astepta nerabdatoare zeita. De cum m-a vazut, s-a strambat si m-a aruncat intr-un sertar. Si n-am mai vazut lumina zilei hat! mult timp.
Mi se ofilise trandafirul asteptand vizita zeitei, dar… pace buna! Nici n-a mai deschis sertarul.
Cand si frunza din dantele incepuse sa se schimonoseasca, a aparut brusc o raza de speranta. S-a facut lumina! O urata se uita siderata la mine. Avea in mana ceva ca o carte groasa, dar nu stiam la ce ii foloseste. Du-te!, m-am gandit, urato!Ca si cand m-ar fi auzit, a plecat brusc.
Au trecut alte si alte 24 de ore de intuneric si tacere. O asteptam infrigurat pe zeita. Macar sa ma ia o data in maini. Zadarnic. Turnase peste mine alti si alti bikini si atat. Niciun suras macar. Se frangea inima-n mine de dorul ei, mai ales ca urata cu cartea ma vizita in fiecare zi.
Parca o facea in ciuda mea. Las’ ca ti-o coc eu tie, pupaza ce esti tu. Las’ ca la proxima vizita am sa te ademenesc sa vad ce dracu’ cari toata ziua cartea aia cu tine. Asta asa sa mai diversific asteptarea mea.
Si a venit si ziua aceea. Cum a deschis sertarul m-am aratat uratei cu toata duiosia dantelelor si snururilor de matase. Am inmiresmat incaperea cu parfumul iasomiei din broderia sparta englezeasca (asta asa ca sa nu uit cum se face, ca zeita nici nu baga de seama eforturile mele).
Pune, drace, mana pe mine imi ziceam eu nerabdator. Ea m-a luat in mainile ei care nu erau asa urate ca fata-i. M-a mangaiat bland si m-a pus in carte. Ptu! Nu asa, fata! Eu nu sunt de pus in carte. Nah, e si proasta pe deasupra.
M-am prefacut ca ma agat in coperta si am lasat un fir de atza ca s-o sperii si sa ma scoata naibii de acolo! A tresarit! A mers! Uf! Ma ia din nou in maini si ma mangaie cum n-a mai facut-o nimeni pana atunci. aproape ca imi venea sa o iubesc, dar…Pe potcoava din spate a calulului lui Georges! E nebuna! M-a pus in paru-i!Zanateca asta crede ca sunt tiara! Da, e un compliment, dar nu acolo e locul meu. Piei, aratare!
Ma desir din nou alunecandu-i pe-o ureche. Miroase a cald si-a caprifoi, mi-e bine…, dar nu acolo, fata, tre’ sa stau. Alunec de-a binelea de nervi si cad pe covorul cu levantica. O privesc de jos in sus. Ia uita-te la ea, parca nu mai e asa de urata! Si ce picioare are…pline de vanatai. Oh, e o biata Marie care freaca podelele! Per Bacho! Vreau sa seduc o pastorita! Greu… Incep sa cant din snururi o romanta unguresca. Fals, ca doar nu am mai cantat de mult… Se aud zgomote… Cine dracu’mi strica distractia?
Panica! Stupoare! Ingramadeala!
Ups! Mi se pare mie, sau miroase a iasomie…

24 de comentarii:

  1. Multumesc, Dex! Raman datoare! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e rusine ca nu am puricat-o un pic. Daca stiam ca va place, lucram si la virgule si la stil!

    RăspundețiȘtergere
  3. @zefira
    Hai nu ma tine in suspans! E buna povestea? Ca eu n-am reusit sa o citesc. Prea abstracta.

    RăspundețiȘtergere
  4. @La Fee
    Am zis ca un pic de diversitate nu strica :) Prea sunt singurul scriitor nedoborat de caldura.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dex
    Daca te consoleaza, afla ca si eu sunt doborata de caldura, dar pentru ca ne-ai amenintat ca ne vede lumea nu pot sa stau cu accesoriile regale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Final cu suspans, fiecare să-şi închipuie ce vrea...Dar parcă mergea ceva mai mult, să aflăm mai multe despre zeiţa aia.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ oretarzii
    Daca Dex ma lasa, maine scriu despre zeita!

    RăspundețiȘtergere
  8. @La Fee
    Daca cere clientul e ordin pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. ZEITZA Dis-de Dimineata

    "Se nascuse Zeita Dis-de Dimineatza si asa avea sa moara. Era ceva de neschimbat in existenta ei monotona de la Curte". Asa gandea in zorii unei zile ce se anuntza torida, fiica cea mare a vicontelui de Lamoureux, casatorita inca dinainte de a se naste cu Regele Estului. Programul ei pretindea sa sa fie frumoasa si atat, ceea ce nu era prea greu, fiindca mama natura fusese generoasa . Regele tocmai plecase la vanatoare cu ogari, cu flamuri, trambite si haitasi. Harmalaia ar fi trezit din morti si strabunii potarnichilor ce urmau a fi vanate pentru banchetul de vineri si urmasii acestora care de frica n-ar mai fi eclozat. Isi lungi picioarele pe tablia baldachinului, iar cu mainile isi ciufuli parul tuns scurt. Trase de snurul cu clopot de trei ori cu intermitente. Era semnalul pentru camerista ei cu care practic copilarise si in care avea deplina incredere.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am vrut sa scriu, am si scris, dar la sfarsit mi-a zis ca am depasit 4000 de caractere si nu a vrut sa posteze!

    RăspundețiȘtergere
  12. _ Marie cherie, straiele mele, te rog, dar repede, iar in apa nu uita sa pui iasomie proaspata si o mana de caprifoi . Si sa nu fie fierbinte, ca imi infloresc pistrui de la o vreme.
    Isi prelungi rasfatul doar cat sa prinda mirosul ei, fiindca asta ii dadea curaj. Ca in fiecare dimineata, se imbraca discret in hainele lui Marie si isi compuse un machiaj de fatuca prostutza de la tara. Putin carbune pe ici pe colo ca si cand ar fi fost manjita cu funingine. Mai deschise o data sertarul cu maruntisuri si admira in taina triunghiuletul de matase din voile de Chine primit de vreo doua saptamani de la Manufacturile Regale. La ce bun! Il trantise in sertar cu gand...Alunga gandul! O instrui pe Marie cum sa ii tina locul, la fereastra, cu bratul in aer ca si cand ar saluta supusii, isi lua palaria pe cap, pantofii in maini si Dictionarul la subrat, apoi tranti usa in urma ei. Era un fel de a pune punct Zeitei.
    Sezonul de vanatoare era vacanta ei, pe care si-o petrecea pe coclauri, dar mai ales in livada de meri din sudul palatului. Avea ea acolo marul ei pitic in care se putea cocota destul de usor, in ciuda corsetului si a balenelor de proasta calitate din garderoba lui Marie.
    N-avea rabdare sa citeasca ceva complicat, fiindca era destul de obosita sa fie zeita, dar frunzarea asa cuvinte, la intamplare, pentru ca fiecare cuvant era pentru ea o lume ce merita explorata. O lume scrisa cu negru, cu sensuri, cu gust. Pitita in frunzis, se trezea uneori gandindu-se la "Ce-ar fi fost daca..."
    Chiar asa, ce-ar fi fost?
    Avea sa asocieze mereu vizita ducelui de Boile cu cea mai palpitanta vara din toata viata sa.
    In iulie i se intamplau ei toate cele... Si in acea dimineata se trezise in sunet de trambite si cineva racnea din rarunchi ca se intorsese flota victorioasa a ducelui. Zimbi amintirii.
    Imbracase hainele cameristei si fugi in drum sa se bucure in tihna de spectacol, ca o femeiusca oarecare. Dar cum hainele lui Marie erau mereu desirate, se incurcase in tivul rupt si se prabusi in drum fix cand trecea alaiul ducelui. Toti crezusera ca a facut o reverenta. Rverenta pe dracul! Cazuse la propriu. Ii era si un pic teama sa nu o recunoasca cineva... Cand rasetele se sparsera ca valul de tarm, se simti ridicata in aer de doua brate puternice care au si scuturat-o sa i se aseze cercurile crinolinei ieftine. Nu avu curajul sa il priveasca in ochi de-a dreptul, ci il privi piezis. Doamne, era cel mai frumos barbat pe care il vazuse vreodata! Isi stapani emotia si zambetul. Sigur nu o va baga in seama. Arata exact ca orice targoveata din cetate.
    Zambea amintindu-si cum a pacalit un general din garda personala a ducelui...
    Oh, si cum o invatase el engleza toata vara aceea fix in marul in care statea si acum...
    El nu a banuit niciodata ca e Zeita. La ce bun sa isi arate trupul frumos si chipul bland.

    RăspundețiȘtergere
  13. El nu a banuit niciodata ca e Zeita. La ce bun sa isi arate trupul frumos si chipul bland. Oricum pleca cu flota indata ce ducele isi va fi terminat sejurul. Oh, si cum s-a eschivat ea de la baluri invocand o migrena inchipuita ca i...
    A plecat intr-o dimineata promitandu-i ca va reveni si dus a fost.
    De cate orti manufacturile ii trimiteau desuurile, le trantea in sertar. Putea sa poarte foarte bine si chiloti de panza simpla.
    Reveria ei fu sfaramata in bucati de strigatul unui gentilom:
    _Loc pentru ducele de...
    Oh, nu! Sari ca o lacusta din mar si fugi cat o tinau picioarele la palat. Urca cate doua trepte deodata... Se duse glont la sertarul cu nimicuri si lua in maini triunghiul de voile de Chine. Tresari! Nu, nu poate face asta. Puse triunghiul in Dictionar si isi duse mainile spre decolteu. Miscarea prinse un fir de ata. De teama ca va distruge capodopera, scoase triunghiul din dictionar. Era transpirata toata. Nu, va face din triunghi o bentita de prins parul! Atat si nimic mai mult! Dar triunghiul ii aluneca la picioare. Cand sa se aplece sa il ridice, se auzira pasi apasati pe treptele ce duceau la iatac. Cum nu avea timp sa ajunga la sertar, trase voalul de China pe picioare in sus. Abia apuca sa isi aseze crinolina, cand usa se deschise de tunetul unei voci soldatesti:
    _ Canalie ce esti! M-ai lasat o vara intreaga sa cred ca esti o biata Marie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi aduce aminte de Alexandre Dumas. fiul. sau tatal. Bietul triunghi, se pare ca se complica situatia, nu as vrea sa fiu in pielea lui. sau as vrea?

    RăspundețiȘtergere
  15. Te inseli,Dumas fiul sau tatal ar fi facut ulcior la un ochi sa stie povestea.
    Ai doua optiuni: ori vrei sa fii (in) triunghi si atunci te acceptam asa tarziu cum esti, ori vrei sa fii dreptunghi,dar atunci trebuie sa rescriem pentru tine regula compunerii vectorilor, fiindca imi dau seama ca in aceste circumstante vrei sa fii dreptunghiular, adica (in) boxeri,adica matinal ca orice sot plicticos.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai mare noroc sa scriu cu tine. Daca era Milogul pe aici nu citeai tu cuvintele astea mieroase. Iti scriam numai cucuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa cum vezi, eu sunt deja intr-un triunghi. Milogul m-a sedus, m-a adus pe blogul lui, apoi ca orice barbat care s-a vazut cu sacii in car, a plecat sa salveze gastele din Galapagos, sau broastele, nu mai stiu, ca era asa de dimineata cand a plecat, ca nu am priceput. Nici nu si-a luat la revedere! Dar m-a lasat cu Dex, care la inceput era foarte condescendent si riguros in priviri. Dupa ce m-a luat si el de urechi de vreo doua ori, s-a impacat cu gandul ca exist si ...gata. Accepta sa imi tiparesca din cuvinte cand are chef.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aşa-s unii, pleacă fără să-şi ia la revedere măcar. Dar poate că a fost vreo urgenţă, nu ai de unde să ştii. Nu că vreau să scuz pe cineva, departe de mine gândul, şi nu e nici solidaritate masculină, dar totuşi, nu cred că te lăsa aşa în triunghi fără un motiv întemeiat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc pentru ca ma consolezi!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am găsit îndantelatul amestec neuniform triangulat, încă întrandafirat, căzut paralel cu draperia de la balconul vecinei de vis-a-vis. Am cerut mai multe detalii și mi s-a spus că s-a încercat surprinderea lui într-un tablou flamand (mai repede decât se aștepta Zâna să o facă), atârnând cu capul în jos, într-un plonjon încremenit, spânzurat cu acul de siguranță, clovnesc, legat de galeria tavanului cu funde bleu...Îl priveam cu încordare și mă gândeam dacă acum vrea să privească de sus în jos, dar în același timp îmi sugera că rolul său decorativ, cu inocența vârtejului suspendat, are ceva enigmatic. Am să-mi cumpăr un ochian cu prelungire și suspensii să-l privesc mai bine, apoi am să revin cu detalii picante.

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Soseta eram sigura ca tu vei aprecia broderiile in point de Paris si festonul cu picouri. Ma simt mica, mica, mica, de manrie si recunostintza de a-mi fi scris chiar tu si ca nu ai pus un scutier sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nici prin șosetă nu mi-a trecut să-mi trimit purtătorii de cuvânt pentru a prezenta aprecierile noastre pentru broderiile aduse din țări străine. Am decis să vin eu însumi să mă conving de calitatea și mireasma lor. Semicercele de pe feston ne-au inspirat iremediabil.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sa iti spun drept, de mult nu am mai auzit de cineva sa stie ce e acela un feston cu picouri!
    Doar o Soseta autentica putea sti. Sunt coplesita!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !