Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 26 ianuarie 2012

ZEU - Mi[n]tologie

 Definitie Dex(fara doxatu):
ZEU2, zei, s. m. Divinitate păgână, idol. ♦ Fig. Om cu însușiri fizice și morale excepționale. ♦ (Fam.ir.) Om cu putere (politică); șef, conducător. ◊ Expr. A fi în secretele zeilor = a fi la curent cu lucruri cunoscute numai de cei mari, de conducători. – Lat. deus. 
Sursa: DLRM 


    Articol in deschiderea rubricii pe care o sa o gasiti in meniul de sus Mi[n]tologie, orice asemanare cu personaje (i)reale este pur neintamplatoare.
  
   "Camatari la capitalul limitat, Viata, plasat pe acest Pamint, vrem dobinda nu numai paradisul, dar si eternitatea."
   Victor Eftimiu.


   Pentru anul 2011 situatia statea cam asa: aprox. 6, 170 000 000 de oameni din 7 000 000 000 vor sa ajunga in Rai, adica aprox 90,7 % din populatia Pamintului(planeta situata in campul gravitational al Soarelui, cu viteza pe orbita de 30 287 km pe secunda) crede intr-un Rai existent in cer, dincolo de Galaxia Calea Lactee sau dincolo de primul cluster de galaxii, sau dincolo de marginea Universului, in cazul in care are margine dincolo de diametrul vizibil de 960 000 000 000 ani lumina.

    Incurajator nu? Sa mai incercam sa vorbim de ratiune, de progres tehnologic, de o societate sanatoasa?

    Sa vorbim de Aristarh din Samos care acum 2300 de ani spune ca Pamintul se invarte in jurul Soarelui, pentru ca 1500 de ani mai tarziu sa spunem ca Pamintul e centrul Universului si sa ardem oameni pe rug ca eretici?
    Sa mai vorbim de  religii, ideologii sau zeitati, reminescente ale unor vremuri venite din bezna gandirii, total nepotrivite timpurilor in care traim, etc...? Sa le explicam celor 6 170 000 000 care vor sa ajunga in Rai, ca nu e nevoie sa dea acatiste on line unde pot plati cu cardul direct in contul Domnului si ca partial Raiul imaginat de ei il pot face aici?
    Declar deschisa rubrica Mi[n]tologie, in cinstea Zeilor, atat pentru Zeii morti cat si pentru Zeii inca vii, la care se mai inchina Oamenii atunci cand trec prin fata anumitor cladiri sau la lumina palida a luminarilor.
    Zarurile au fost aruncate, sau in tiganeste, Alea iacta est ! Iulica Ce-zar,  cunoscut si ca Iulica Barbugiu`.

Multumesc pentru timpul acordat si va doresc o zi minunata.




   

2 comentarii:

  1. Nu stiu de ce traiam cu impresia ca in 2011 a scazut nurmarul credinciosilor. Speram un 80% cel mult. Dar se pare ca suntem inca inglodati.
    Stii ce e trist? Religia isi va pierde din impact totusi - si nu datorita faptului ca oamenii se vor ,,trezi", isi vor pune intrebari si vor apela la logica pt explicarea lumii din jur si nu la fantasme. Ci din cauza societatii de consum actuale, a pragmatismului si a non-valorilor (a altor nonvalori). Nasterea lu' Iisus = ,,ia sa vedem ce mercedes imi ia tata anu' asta, aaaa... pardon, mos craciun", Rastignirea lu' Iisus = iepurasu' - alte cadouri".
    Apoi, mi se pare ca parintii nu prea isi mai educa pruncii in spiritul religios (nu chiar asa pregnant ca in urma cu 15 ani, sa zicem), si nu din ceva considerente morale si rationale vizavi de noul omulet, ci din cauza faptului ca prefera sa il planteze in fata televizorului :)

    Sunt curioasa peste 10 ani care va fi procentul :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @colorbliss
    "Sunt curioasa peste 10 ani care va fi procentul :D"
    Care 10 ani ca vine sfarsitul anul asta pe 21.12.2012. :)

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !