Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 23 mai 2012

Votul Dvs. NU conteaza !



Populatia activa votanta 18-80 de ani cu aproximatie 11-12 mil., aici era cat pe ce sa scriu 1200 de Ron urmind tiparul de convertire din oameni vechi in oameni noi.
Cati din cei vizati ca si votanti sunt scoliti, au citit carti, au facut calcule, se invarte rotita, le merge liftul?
Cati mai sunt in tara?
Cati sunt senili?
Cati sunt extrem de usor de prostit?
Cati nu mai sunt interesati de vot si de politica?
Cati isi dau cu inghetata`n frunte?
    Pina in anii 89 Romania avea nevoie de tehnicieni, toata paleta de ingineri cu diverse specializari, etc, dupa 89 tara nu a mai avut nevoie de ei ca la privatizari lucrurile mergeau simplu privatizat-furat-falimentat, cei mai isteti, curajosi si cu varsta potrivita au fugit din tara pina in anii 95, restul au ramas. Plini de optimism au ajuns sa moara prin spitale bolnavi de usturoiul chinezesc, rosiile spaniole, ceapa din egipt etc, iar o parte sunt prezenti impreuna cu cei din fosta clasa muncitoare in segmentul 64-80 de ani de populatie activa votanta. Senilizati de programele pline de sclipiri intelectuale de la TV, debusolati de injectia de englezisme, traiesc cu gandul ca inainte era mai bine cu mici amendamente, sa le fi dat mai multa mincare si sa nu-i mai bata Securitatea si Militia.

    Sa ne intoarcem la totalul  de 11 mil populatie presupusa activ votanta cu varsta intre 18-80 de ani, din acestia, pe scurt, aprox. 11 % au studii superioare,  4 % studii postliceale, 32 % studii liceale, 24 % scoala profesionala(10 Clase),  21 % cu scoala clase 5-8, iar 8 % scoala  clasele 1-4 sau fara studii. (Eurostat, UNFPA )

    Lasind deoparte "meseria`i bratara de aur"(da, dar noi nu mai suntem lacomi) si urmind calea "ai carte ai parte"(de multe ori eronat, poti avea parte si fara carte, dupa noile standarde, aici exemplificarile pot contine peste 80 % din vedetele si oamenii de pe sticla TV), putem presupune ca cei cu studii superioare sunt mai greu de manipulat(mintit/mincat pomeni electorale/etc)ar putea sa voteze mai avizat decat ceilalti. Ei sunt 15 % asta daca ii adunam si pe cei cu studii postliceale, ei la procentul asta as mai adauga, dintr-un puseu de optimism debordant, inca 10 procente din cei cu studii liceale(12 clase)

    In concluzie, 25 % din populatie, ar putea sa fie imuni la sf-urile debitate in campania electorala si sa argumenteze logic votul acordat, restul de 75 % sunt populatie de manevra, loc de intors caru`, adica MAJORITATEA AIA CARE DECIDE.
 
Si ca sa fie lucrurile si mai frumoase, ca sa nu se mai destepte vreunul in turul 2, se va decide din primul tur.

6 comentarii:

  1. Ma ia scarba cand ma gandesc.
    Si cand ii vad cum se inghesuie sa primeasca o punga de zahar gratuit si apoi ridica in slavi partidul cu pricina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scarba ma apuca nu la oamenii care mai de voie mai de nevoie, cum zici, se inghesuie la zahar,faina, mici si bere, scarba ma ia atunci cand ma gandesc ca ii trateaza ca pe niste animale...Cum gandesc ei plini de empatie si suferinta cand fac pomenile astea electorale, cu mincare si bautura. Aici isi reflecta strategia cei 15 000 de specialisti de psihologia maselor, sondaje, etc. Felul in care se desfasoara o campanie electorala este concluzia unor specialisti despre 1 popor, despre marea majoritate, despre asteptarile lor, despre nevoile lor, despre valorile lor, despre ce fel de oameni apreciaza, despre cum ar trebui sa se comporte candidatul castigator, despre cat de batuti in cap suntem(ca natiune), despre punctele sensibile, despre limbajul pe care sa-l foloseasca, etc. Se consuma zeci de milioane de euro pe studiile astea. Zeci de milioane de euro pe tehnici de manipulare eficiente, asta e scarba care ma apuca.

      Ștergere
  2. Am auzit ca se dau biciclete! S-a depasit faza cu zaharul. Cei care mai au forta, sa pedaleze peste granite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ehee, pe vremuri cu 1 bucata slip aveai asigurat azil politic la sarbi dupa ce treceai Dunarea inot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci ma duc degeaba la vot?! Nasol.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !