Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 16 ianuarie 2014

De frunzarit


Partialul din iarna:
Am inceput cu Papillon(recitire) a urmat Contele de Monte Cristo(recitire) si nu mai stiu ordinea dar mai sunt :
1.Petre Solomon-Mark Twain
2.Edouard Herriot- Viata lui Beethoven
3.Gheorghe Ghitescu- Leonardo da Vinci
4.Cronica Ilustrata a Omenirii- Pina la volumul10
5.Osho- Intalniri cu oameni remarcabili
6.V. Nesterov- Fumul si utilizarea lui in gospodarii (am avut niste vise cu file de pastrav afumat si muschi taranesc de porc, am facut scheme pentru afumatoarea perfecta... aaaa sa continuam totusi)
7.F.Kafka- Procesul
8.V.Tarus-Cu lanseta pe apa de munte
9.N. Hawthorne-Litera stacojie
10.U.Eco- Numele trandafirului
11.E.Hemingway - Big two-hearted river
12. G.Cartianu- 3 volume cu Revolutia

6 comentarii:

  1. Se poate să împărtăşeşti visele pentru afumătoarea aia şi cu publicul larg?

    Belle dImagination

    RăspundețiȘtergere
  2. File de pastrav afumat sa luam spre exemplu , am gasit interesant ca se pune lemn de trandafir in foc si ace de brad, dar nu in directia asta mi-a fugit imaginatia...mai repede am zburat cu gandul la raul de munte, apa limpede, sunetul padurii, soarele printre crengi, capete de stanci curioase iesite din padure sa vada cine a venit pe acolo, aer tare, vant usor pe fata, capul golit de toate prostiile, multe nuante de verde, pesti colorati mofturosi si greu de prins, varga si mustele facute de mine, echilibrul firului in timpul lanseului, intuitia unui loc in care poti gasi pistruiatii, asezarea pe suprafata apei a unei muste uscate, tensiunea inainte de atac, atacul propriu zis, micsorarea distantei pina la peste, momentul scurt de prietenie si eliberarea.
    Putin probabil ca publicul larg, in special cel de natura feminina, sa inteleaga aberatia de mai sus. :)

    Muschi taranesc de porc, asta o stiu de la bunicul meu, muschiul de pe spate intreg, o bucata de 3-4 mm de sunca fix cat sa invelesti pacatosul mentionat mai sus, ca sa arate ca o rulada. Intre muschi si sunca se pun, bobite de mustar, condimente de gradina uscate amestecate, niste usturoi taiat felii subtiri, sare dupa gust, ardei iute uscat taiat marunt(sau dulce) invelesti cu grija si respect pacatosul muschi, il legi fedeles cu sfoara de sac, il atarni in afumatoare unde il lasi intre 2 si 6 saptamini, foc mic si neintrerupt. E gata cand nu mai exista pic de grasime pe el, adica sunculita in care a fost invelit a disparut ca prin minune. Mi-am adus aminte de asta pentru ca facea batrinu` asa ceva, din cei 2 muschi dorsali si se tinea in camara pina aproape de sfarsitul lui mai, asta in caz ca nu il vizitam mai des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, desi sunt un biet chishcar care pandeste o pluta din an in an, m-a fulgerat un dor de pistruiati, de mor! Cred ca este minunat ce ai descris tu in comentariu.

      Ștergere
    2. Nu stiu de ce am impresia ca esti modest, eu recunosc ca daca indienii cauta nirvana, crestinii se roaga,budistii mediteaza, mie dati-mi un munte ce plinge cu lacrimi de rau in ape limpezi si repezi din cand in cand, dati-mi roua racoroasa pe talpi inainte sa rasara soarele lui cuptor, dati-mi copaci ce isi uda fruntea respectuos in apa, dati-mi o umbra de vant sub cerul cald din vara, dati-mi fosnetul padurii si pasari ascunse in frunzis, dati-mi prima raza de soare ce impinge intunericul diminetii, ca eu imi iau varga si niste muste si pina sa-si aprinda cerul diamantele il gasesc pe Yahve, Budha, Alah si cateva locuri bune de pescuit.

      Ștergere
  3. Și care 5 nu ți-au plăcut? Curiozitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calul de duminica, luxul mortii, romani deja destepti, 111 conspiratii sau teorii ale conspiratiei si nu mai stiu parca ceva de astrologie.

      Ștergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !