Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 4 ianuarie 2011

Eclipsa

  
      Incepe Eclipsa de Soare sau de Pamint, depinde cum vrei sa privesti lucrurile, noroc ca nu e anul 2012, ca altfel sfarsitul era iar aproape.

      Fascinanta pasiune a oamenilor pentru sfarsitul lumii, pe principiul sa moara toate caprele vecinilor cu vecini cu tot, setea de senzational ne-a uscat creierul definitiv si asteptam ba vreun razboi sfant, la fel ca toate celelalte, ba isi schimba pamintul polii magnetici, ba vreo coliziune iminenta cu vreo cometa, ba vreo epidemie, ba pedeapsa Domnului.
   
      Intre timp ne frecam mainile pe buric si ne uitam in calendar sa vedem ce sarbatori apropiate au sa vina, macar sa nu fie vreo sarbatoare in timpul apocalipsei  ca ne pierdem o zi libera. Loviti de napasta sau nu, noi oricum ne plangem de mila, preventiv, pe diverse motive, ca suntem manipulati, ca omorim natura, ca exista oameni care vor sa conduca lumea...
      Pe scurt, din momentul in care s-a nascut primul mincinos pe Pamint, chiar daca el mintea prin gesturi sau cuvinte nearticulate, atunci s-au pus bazele primelor tehnici de manipulare la care mai tarziu aveau sa fie adaugate religia, politica, marketingul, etc. Omorim natura la fel dintotdeauna, diferenta e ca daca acum 2000 de ani eram cam 200 de milioane acum suntem 7 miliarde, si totul a inceput dupa Revolutia Industriala cand eram aprox. 1.2 miliarde de locuitori( la inceputul rev. ind. prin 1830). In concluzie cresterea populatiei a fost de aprox 900 de milioane in 1800 de ani si in 210 ani suntem mai multi cu 6 miliarde fata de anul 1800 ? WTF? 
Nu stiu ce spuneti voi dar mie imi seamana a boala de piele rasa umana.
      Cat despre oameni, dintotdeauna  au fost destui care ar fi vrut sa conduca lumea intreaga, unii chiar au incercat, nu vad de ce nu ar incerca in continuare, e un tipar in istorie.

Am uitat, articolul era despre eclipsa, pai a inceput deja de vreo 35 minute si o sa se termine pe la 12:08, va doresc vizionare placuta.




Multumesc pentru timpul acordat de a citi articolul. O zi buna.

55 de comentarii:

  1. Stimati cititori, stati linistiti, in caz de sfarsitul lumii, blogul nostru va va anunta cu cel putin o luna inainte. Daca vine neanuntat primiti banii inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Update
    In cazul in care sfarsitul lumii nu a fost la un nivel calitativ care sa corespunda exigenteleor dvs. nu uitati acelasi regizor promite o trilogie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pricipiile codurilor cavaleresti mi s-au parut mereu fascinante! Codul samrailor este unul dintre acestea.
    Dar desigur Evul Mediu a avut ororile lui.Arta si cruzimea s-au dezvoltat direct proportional.Mi-ar fi placut sa traiesc atunci doar asa de un gust insa nu ca o biata Mary,nici ca Ioana cea cu Arcul.As fi vrut sa fiu o bnala doamna de la curte careia vreun cavaler dezmostenit sa ii cante in struna!( D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.hwarang.org/Ancienthistory.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Cavalerismul romanesc s-a manifestat putin spre deloc.Cei mai cunoscuti cavaleri raman Vlad
    Dracul si tatal sau , printul Petru Cercel, un frate al lui Mircea cel Batran,Dan I si Dan al II-lea (duce al Almasului si Fagarasului)fiul lui Dan I.Celalti cavaleri au fost inventati de Sadoveanu dupa cronicile moldovenesti.(D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim
    Sunt foarte surprins ca doresti sa fii doar "o bnala doamna de la curte careia vreun cavaler dezmostenit sa ii cante in struna".

    Eu as fi mizat pe: o femeie de la tara care munceste in namol si zapada 14 ore pe zi, permanent gravida pana la 40 de ani, ca de, este nevoie de maini de munca pe ogor.

    Cavalerismul asta medieval e doar o spoiala aurita peste jegul de dedesupt. Asta nu inseamna ca minciuna n-a fost buna la ceva :D Eu de exemplu urmez codul lui Pardaillan, dar nu stiu el cat il urma :p

    RăspundețiȘtergere
  7. Eclipsa mi-a amintit de dinastia Silla, fiidca unificatoarea comitatelor, regina Sondeuk si-a inceput domnia sub auspiciile unei eclipse. Copilaria si-a petrecut-o imbracata in straie baietesti si a dobandit prin merite proprii rangul de hwa rang. Mai tarziu s-a sprijinit de ceilalti cavaleri pentru a infrange insurectia curtenilor.(D.-M.V.)
    P.S Stiu ca nu mai intereseaza pe nimeni cavalerismul, cel putin pe romani, nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Povestea asta ,prea nobile Dex, o traiesc in zilele mele: ma trezesc dis-de-dimineata, ma duc la seviciu, unde muncec pe branci, vin acasa, muncesc la firma mea, la diverse edituri, fac mancare, neaparat buna si ornata si cu condimente exotice, spal , calc ,ma duc la salon, fac gimnastica ( sa creada plozii ca sunt tanara) m-am inmultit pentru spacie cu un baiat...(D.-M.V.

    RăspundețiȘtergere
  9. As zice ca traiesc in plin Ev Mediu. Cel mai tare ma doare ca trebuie sa suport in munca mea de zi cu zi mitocaniile atator tampiti ca si cand as fi femeia sarmana de pe ogor...(D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  10. Era indrGOSTIT DE lOUISE! IMI AMINTESC DE M.Zevaco, m-a insotit in vacantele din gimnaziu.( D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  11. Iar despre birurile pe care la platesc, ce sa mai zic? Poate intr-o viata viitoare ma voi naste Inima Neinfricata ,adica Mel Gibson ,ca sa nu traiesc autentic toata tragerea pe roata.(D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim
    Cred ca as putea sa-l mai recitesc, ca nu prea ma mai ajuta memoria :)

    Cat despre viata ta reala, fizicul meu fragil nu-mi permite sa-i inteleg pe cei atat de dedicati muncii. Cred totusi ca e mai degraba un mod de viata, destul de sanatos de altfel. Munca e un lucru bun.

    Mitocanii fac parte din mediu. Ori schimbi mediul ori inveti sa ii ignori, orice altceva e un consum inutil de energie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu te sfii sa citezi din clasici!" Munca l-a innobilat pe om'..., dar femeia nu e om, asa spune un prieten de familie.

    RăspundețiȘtergere
  14. As fi citat alt clasic: "Munca innobileaza, iar vremea nobililor a trecut!".
    Probabil prietenul tau de familie vede femeia drept un super-om cu capacitatea de a da viata si de a ne lumina vietile ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur ca raspunsul tau corespunde unui frumos principiu cavaleresc! Multumesc!(D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  16. Am si varianta moderna bazata pe egalitate si apararea activa a drepturilor femei in care ii scapi una peste bot sau ii versi ceaiul in poala :)
    Si asta functioneaza!

    RăspundețiȘtergere
  17. Glumesti si asta ma face sa ma simt confortabil in acest dialog inutil pentru tine si pentru mine deopotriva. .Am doi baieti: unul sot si unul fiu. Uneori ne jucam de-a " hai sa bem ceaiul sau cafeaua cu stil: dulciurele, zaharnite si tipsii victoriene, ghimbir , cardamom si anason stelat". Si daca as pune apa chioara, joaca tot placuta ramane, fiindca ne e bine impreuna. Hotarat lucru baietii mei nu mi-ar turna ceaiul in poala. Asta ma face insa tematoare pentru fiul meu. S-ar putea sa isi aleaga una temperamentala care sa ii toarne ea ceaiul pe cap,fiindca baietii sunt tentati sa aleaga exotisme din nevoia lor acuta de cunoastere.(D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim
    Evident ca glumesc, doar nu credeai ca ma bag asa ca elefantul in viata omului :D
    Treaba asta cu ceaiul e o idee interesanta. Mi se pare un obicei bun un ritual al ceaiului in lumea asta de alergat dupa autobuze.

    " baietii sunt tentati sa aleaga exotisme din nevoia lor acuta de cunoastere" Asta ar explica si o parte dintre problemele mele sentimentale de-a lungul timpului :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesanta eclipsa, dar mai interesant dialogul...go on you two.
    @Anonim - sper ca nu esti nevasta-mea ... ea imi spune ca daca nu munceste nu se simte bine...eu ii spun ca as vrea sa bem un ceai in liniste...si pana la urma imi face hatarul :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @Standdown
    Bine ca esti tu destept.:D
    Corect dialogul e beton.:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Bucura-te! Nu sunt! Canva, cand veti vrea va astept la un ceai cu dichis! Poate doar ideea de ceai va fi si atmosfera( sunt o buna creatoare de atmosfera)!S-ar putea sa fiu asa saraca, incat sa va torn apa chioara in cescute Royal Albert! Dar va veti simti in tihna si confortabil ca la un ceai la palat! Traim vremuri meschine! Eu traiesc la modul basmic ,ignorand ce ma deranjeaza.(atat cat pot) D.-M.V.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim
    Asa cum spui vremurile sunt meschine dar nici oamenii nu se lasa mai prejos. :D Nu stiu cum te descurci cu ignoratul la scoala. :) Eu nu cred ca aplici prea des treaba asta cu ignoratul, nu se preteaza la profilul tau de servici. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru a clasifica tampitii cu care ma confrunt am nevoie de vreo 3 zile. Bine ca nu sunt tampiti copiii cu care lucrez! Pe acestia chiar nu as putea sa ii ignor prin natura serviciului. (D.-M.V.)

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim
    Mi-ai spulberat visele, eu credeam ca astia mici sunt toti cretini si asta imi dadea increderea ca voi avea un servici stabil pana la pensie :)

    RăspundețiȘtergere
  25. @D.-M.V.
    Era un comentariu in spam cel cu dinastia Silla. Mai baga niste context sa stim si noi de unde e, de cand, etc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am trimis linkul , pentru ca era vorba de coduri cavaleresti. Sunt mai putin cunoscuti hwarangii,elita luptatorilor sud-coreeni. Au si un film despre eforturile reginei Sondeuk de a uni feudele intr-un stat medieval unitar. Actorii din film au luat lectii de la cavaleri autentici.Eom, actorul din rolul masculin principal trage cu arcul incrdibil.

    RăspundețiȘtergere
  27. @D.-M.V.
    Ma scoti din minti! Zi cum ai zice la film! Si eu eram ala care se uita la filme coreene. Recomand Musa, apropo.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mie mi-a placut, desi l-am vazut chinuit ,cand tradus , cand nu ,pe youtube.

    RăspundețiȘtergere
  29. In vacanta de vara am stat o noapte intreaga sa ma uit la filmutz!

    RăspundețiȘtergere
  30. @D.-M.V.
    Nu aia e problema, problema e ca parca nu m-as apuca de ceva cu 62 de episoade. Daca ma prinde o sa am viata sociala distrusa pentru o buna perioada de vreme :D

    RăspundețiȘtergere
  31. Viata noastra sociala nu mai exista de mult timp , e doar o chestie de autosugestie ca si iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  32. @D.-M.V.
    Fericiti cei care traiesc o iluzie :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Cu adevarat graiesti! Nepotica mea , singura, (21 de ani) are un cancer de toata frumusetea. Noi ne-am obisnuit sa traim in iluziile noastre, in scenariile noastre. Noi traim in mod autentic acel "carpe diem". Numai cand traiesti in vecinatatea mortii stii sa apreciezi cu adevarat fiecare secunda de viata. Pana sa va cunosc, nu mai aveam niciun colt al mintii unde sa ma alung ca sa imi trag un pic sufletul.De aceea v-am acceptat asa de repede si de neconditionat.

    RăspundețiȘtergere
  34. M-am simtit brusc bucuroasa,sagalnca !Ce bine ca va cunosc! Despre problema mea a fost singura si ultima data cand va scriu, cum zice sotul meu"in prremiera si in ultimiera".

    RăspundețiȘtergere
  35. @D.-M.V.
    Mda, lumea asta poate fi de rahat intr-o infinitatea de feluri. Ii doresc numai bine nepoatei tale!

    RăspundețiȘtergere
  36. @D.-M.V.
    Sunt momente cand raman blocat si nu pot sa simulez sau sa inventez nimic, senzatia e ca orice as spune e nepotrivit, sinceritatea imi pune bariera, asa ca ramin blocat.

    RăspundețiȘtergere
  37. Ma gandeam ca blogul asta care nu prea se inscrie in tipare poate sa aduca diverse sentimente cititorului, la bucurie nu m-am gandit pana acum.:)

    RăspundețiȘtergere
  38. Acum ca v-ati sters ochii si v-ati stors batistele , puneti-le la uscat pe calorifer,ca va promit ca in w-kend voi fi camaradul vostru a jamais si am sa va ofer cateva sugestii pentru recuperarea coditiilor socio-politico-sentimentale!Adica recuperarea mimozelor!

    RăspundețiȘtergere
  39. @D.-M.V.
    Vaaai ce lovitura sub centura!!! :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  40. Ce zambet fermecator! Zambetul asta garanteaza ca ne vom distra ! Articolul meu se va numi Legea Educatiei sau "bumbul de cristal al mandarinului"(N.Iorga)

    RăspundețiȘtergere
  41. "Il astept cu nerabdare, mare curiozitate si o oarecare senzatie ca n-o sa inteleg mare lucru!"(Dex).

    RăspundețiȘtergere
  42. Ei, nu azi m-am amuzat abordand articolul tau din perspectiva analizei unei lectii.Esti asa metodic in expunere.Nu , in articolul meu vreau sa ne amuzam. Am sa abordez lexicul meu de duminica , atunci cand sunt doar eu si nu d-na prosefoara, cum zic astia de-a cinciulica.

    RăspundețiȘtergere
  43. M-am linistit!
    Bonne nuit madame le professeur! :p

    RăspundețiȘtergere
  44. Garde a vous! Chevaliers, soyez sans peur et sans reproche!

    RăspundețiȘtergere
  45. Da, acesta este articolul! Nu-mi mai aminteam cum se numeste. In ziua aceea am fost asa de bucuroasa. M-ati ajutat sa fiu fericita intr-un moment foarte dificil.
    Kant spune ca realizarea celei mai mici dorinte inseamna fericire, dar, mai spune el, ca sa fii fericit, trebuie sa meriti asta! De multe ori m-am gandit ca eu, probabil, nu intru in categoria celor care merita. Dar in acea zi, m-am simtit fericita. Va multumesc, domnilor!
    P.S.
    Milogule, ce m-am speriat cand am vazut adaosul la textul tau, din ultimul post. Mi-a fost teama ca am facut eu dracului ceva si ca am trecut fragmentul meu de text din greseala. :))Pupici cu sclipici! Cling!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se potrivea cu finalul, asa ca de ce nu.Cat despre articol, imi plac mai mult comentariile, sa recunoastem, cel putin distractive.
      Daca stau sa ma gandesc bine ar merge o selectie de comentarii republicate cu adaugiri, ca unele sunt chiar mirobolante. As putea sa incep chiar cu articolul de fata si comentariile lui.

      Ștergere
    2. Ah, acum as avea si prilejul sa le corectez! :)))

      Ștergere
  46. Nu cred ca o sa-ti acord privilegiul asta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata ma multumesc cu atat!
      M-am apucat de zugravit si de dat cu rol pe blog! Nu-mi vine sa cred ca m-ai vizitat. Eram plecata dupa buruieni de leac sau de amoc, nu mai stiu! :))))))

      Ștergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !