Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 11 ianuarie 2011

I have a Dream...



        Am visat o lume in care "luptatorii" pentru pace nu existau pentru ca nu era nici un razboi niciunde, am visat ca nimeni nu murea de foame, am vazut ca femeile sunt frumoase in special cand au copii si mai putin frumoase atunci cand vand sex pe pelicula sau in realitate, am vazut ca barbatii nu sunt facuti doar pentru razboi sau pentru vanatoare, am visat ca raul si binele era cunoscut de toti si nimeni nu gasea un motiv sa faca rau.

        Am visat un Pamint unit fara natiuni diferite, am visat ca nu aveam proprietati private si granite pe care sa ne certam, pentru ca intreg Pamintul era al nostru, am visat ca nimeni nu era ingropat in Pamintul rece  iar atunci cand venea timpul plecam plutind spre Soare, am visat puscariile goale, am vazut bucuria copiilor stralucind in ochii batranilor, am visat Pamintul fara minciuna si oamenii fara interes.
        Am visat o lume fara religie si manipulare, o lume in care noi toti aveam constiinta propriei valori si existente, o lume in care nu e nevoie de un Dumnezeu nici in cer nici pe Pamint ca sa putem fi normali.
        Am visat ca nimeni nu vroia sa traiasca vesnic, am visat o lume in care cu bani nu se puteau cumpara oameni, am visat o lume dreapta, fara judecata de acum sau de apoi, am visat ca moartea nu doare.
        Am vazut ca pluteam spre Soare si am visat...

32 de comentarii:

  1. Acesta este deja un poem! Este o lume frumoasa! Cu adevarat de vis.Multumesc pentru ca ai vrut sa ni-l impartasesti si noua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, promit sa nu mai beau. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos din partea ta. Buna alegere Maugham1 Eu nu am citit decat "Valul pictat"! Poate in W-end ,voi citi romanul acesta! Anticariatele ca si amanetele storc ultimele picaturi de viata ale batranilor! Oare exista o editie recenta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e asta pe care am afisat-o la "1 carte/zi=?" , tin sa precizez ca e captivanta, iti recomand si "Ploaia" .

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa merg maine la anticariatul de langa liceu. Sper sa le gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand visezi asa ceva parca ceri realitatii sa-ti traga un picior in [cenzurat].

    RăspundețiȘtergere
  7. Care realitate? Aia plina de foamete, violenta, pornografie, crime, razboaie, interese financiare sau carieriste, goana dupa putere, pe cate dintre ele le-am trait oare pe pielea noastra? Si daca am avut parte de ele cat au durat? In restul timpului ne traim viata despre care aparent nu prea avem ce povesti, oare nu cumva realitatea e alta? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Sau altfel spus, viata se intampla in timp ce noi ne pregatim pentru realitatea de care vorbesti tu.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vedeti de ce eu incercam sa imi creez o realitate a mea? Va dura inca o mie si unul de ani sa stapanim animalul belicos din noi. Eu nu sunt animal sunt o bufnita pe o creanga si daca un arici ma intreaba ceva, am sa ii raspund intepata: Stau si eu pe-aici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Se spune -poate gresesc- ca tot ce omul poate fauri in plan mental este si realizabil, sub o forma sau alta, mai devreme sau mai tarziu... Ar fi frumoasa o lume asemeni celei visate de tine..

    p.s imi plac cuvintele lui Michelangelo B. ,,vorbeste pe soptite"...

    RăspundețiȘtergere
  11. Update: s-a schimbat gandul/zi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Colorbliss
    Da s-a schimbat, dar oricum gasesti la arhiva 1 gand pe zi. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mental am tot felul de vise, dar apare din cand in cand realitatea stupida a lu` doxatu din nefericire si nu pot urmari visul pina la capat. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. :) Imposibil. Dar totuși, frumos vis. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Altruista
    Imposibil- Posibil, Realitate - Vis. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai viseaza cineva? E cumva interzis prin legea constrictiva a realitatii?

    RăspundețiȘtergere
  17. @La fee
    Am senzatia ca m-ai facut arici. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. In visul tau esti foarte lucid si de aceea foarte atent la detalii, chiar convertite in imagini artistice. Visul meu e doar un puisor si pe de-asupra mai si vorbesc cand visez.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pai nu ne-ai indemnat sa fim toleranti? Ce-ai avea cu un arici care facea conversatie cu mine. Era o causerie nevinovata.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Milogarici.SRL :D (ma amuz doar, no offense)
    Visez si eu, uneori. Indraznesc sa visez.. Dar nu stiu daca visez lucruri asa minunate pentru intreaga lume. Nu imi dau seama daca visele mele sunt atotcuprinzatoare sau doar.. ,,partiale".
    Eu visam armonie cu natura... O lume in care oamenii si-au regasit acel echilibru interior, o lume in care florile de cires, si nu banii (care au un miros oribil apropo), reprezinta acel ceva dupa care alergam zi de zi... O lume in care o adiere de vant ne ia grijile si suferinta... O lume in care natura e zeul suprem, iar noi facem parte din ea cu intreaga noastra fiinta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Exista o problema!
    Ne identificam fiecare prin niste porti ferecate,individualizate de dimensiuni cataresti, pe care sunt scrise cu litere uriase RATIUNE.Cat timp lumea gandeste cu capul acest vis al tau este irealizabil.In zadar incercam noi sa atingem armonia, contopirea cu natura,acea stare de ataraxie adica oarecum asimptotizarea noastra spre perfectiune, atata timp cat incercam sa o facem cu ratiunea.Fiecare gandeste diferit, fiecare are interese diferite la fel ca si dumnezei diferiti,ideea ta utopica in acest context nu se va materializa; gandirile, interesele si dumnezei isi poarta fiecare razboiul lor care naruie vise si inhameaza omenirea, o tine la jug.Visul tot vis ramane....
    Dar totusi, ma intreb mai are rost oara sa visezi?Mai bine i-am scrie lumii acesteia epitaful, deoarece stii bine cu o floare nu se face primavara.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cum să n-am vise ... desigur ca am, doar ca nu le infatisez publicului decat pe cele usor accesibile. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @John Doe
    Omul nu este doar Ratiune. Suntem si Spirit, sau Emotii - pentru cei mai sceptici. Si atunci, ai dreptate... atat timp cat lumea gandeste cu capul, visul meu nu e realizabil. As adauga acolo un ,,doar" cu capul. Am uitat sa simtim noi, sa ne bucuram de senzatii. Luam totul de-a gata, un apus de soare nu mai impresioneaza si nici nu ne opreste din fuga noastra tampita. De ce? Nu inteleg.
    Nu cred ca diferentele de gandire ar fi piedica in realizarea visului, cat lipsa echilibrului interior al fiecaruia. Fie suntem necontrolati, fie prea controlati (de ratiune).

    Da. Are rost. Nu stiu de ce... Poate pentru unii visul e hrana pentru suflet uneori. Unii vrem sa evadam.
    Si atunci, imi reiau ideea... atat timp cat mintea umana, psihicul, poate concepe ceva, acel lucru a prins viata. E ca si cum exista - chiar daca forma nu ne multumeste (caci nu e palpabil, nu-i asa?). E asemeni vantului pe care nu il vezi, dar il simti (aceasta e fraza cliseu). Gandurile nu sunt chiar abstracte - impulsurile electrice/nervoase, descarcarile de potential electric dintr-un neuron in altul.. ceva exista acolo, chiar daca noi nu vedem. Visul meu poate deveni foarte real pentru mine, daca imi alimentez constant mintea cu anumite ganduri. Ma rog, deja ma indrept spre alt subiect. Sunt obosita si incep sa pierd sirul ideilor.
    Omul are nevoie de vise, de povesti, de speranta. Imaginatia a fost cea care a condus mereu spre progres. Poate si Jules Verne visa o lume in care oamenii sa poata explora marile si oceanele intr-un gigant marin...

    RăspundețiȘtergere
  24. @Altruista
    Pedepseste-ne cu ce nu putem intelege. :D

    RăspundețiȘtergere
  25. @John
    Asa e nu se face primavara dar de ne chinuim de vreo 10 000 de ani poate ne iese macar vreun ghiocel. :D

    RăspundețiȘtergere
  26. @Colorbliss
    Natura o sa ramina zeul suprem fie ca vrem sau nu.
    "un apus de soare nu mai impresioneaza si nici nu ne opreste din fuga noastra tampita. De ce? Nu inteleg. " aici cuvintul "fuga" descrie mai mult decat o actiune, descrie o caracteristica a unei intregi civilizatii si asiaticii au spus-o cu 3000 de ani inainte:"Nu poti sa-ti vezi fata in apa rapid curgatoare, ai nevoie de linistea unui lac."

    RăspundețiȘtergere
  27. Am si eu un vis, o lume fara minciuna, in care fiecare spune adevarul si numai adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca ne luam dupa clisee o sa te casatoresti c-o japoneza si-o sa mori un pic impuscat.

    RăspundețiȘtergere
  29. @Altu
    He, he, he! Good one! Sper ca nu tot Yoko Ono ca era naspa si cand era tanara! E pe alese japoneza sau e din oficiu?

    RăspundețiȘtergere
  30. @Altu
    Dupa cum imi merg mie lucrurile cred ca o sa impusc o japoneza si o sa traiesc fericit pina la adinci batrineti.:)

    RăspundețiȘtergere
  31. @Milogul.SRL
    Cazat confortabil pe banii statului. :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !