Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 31 ianuarie 2011

Son smeshnogo cheloveka - Fyodor Dostoyevsky

O ecranizare din 1992 dupa povestirea cu acelasi nume scrisa de Fyodor Dostoyevsky in 1877.


The dream of a ridiculous man- partea 1




The dream of a ridiculous man- partea 2

10 comentarii:

  1. Hei, prea trist pentru o zi de luni!Iar sublimarea prin imagini ne atarna greutati mai mari decat ghiulelele de picioare! Te asigur ca viata este mult mai autentica atunci cand este traita si nu visata(idilic sau cosmarec). Dostoievski propune un model artistic, o mitologie alambicata, intoarsa, fumoasa ca si constructie artistica,dar care trebuie privita ca o capodopera,nu traita.Ce-ar fi daca maine m-as decide sa fiu primavara lui Botticelli! Ce-ar mai rde lumea! Sa ne unuim cei c simtim la fel, sa ne impartasim gandurile, ca sa nu fim singuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Dex,
    Imi iau libertatea de a-ti scrie, fiindca e clar ca Maria Sa Milogul traverseaza o criza existentiala! Am crezut ca a iesit din pestera, dar vad ca se afunda in cele mai tenebroase hrube.Tu ai o minte de inginer si stii sa faci scheme de revenire, fiinca gandesti logic, rational. Eu gandesc precum zanle adica irational si am puteri limitate. Fa ce-oi crede ca e mai bine si adu-l din nou printre noi.
    Cu drag, La Fee.
    P.S. Un Hesse acolo mai intelegeam, dar Dostoievski e prea de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. @La fee
    Trebuie sa recunosti ca e cel putin interesant filmuletul, cat despre revenirea de care vorbesti, Doxatu` nu te aude, tocmai a trecut pe linga mine in fuga.
    Avea o faclie in mina, imparte cu sete pumni in stanga si in dreapta la niste tapi negrii si parosi, le rastoarna cazanele cu smoala si tipa ca descreieratul:
    -Cuuum trec la Nivelul 2, ca mai am o singura viataaa !!! :D

    Ai grija, nu trebuie sa vezi filmuletul de mai multe ori, iar daca insisti sa-l vezi de mai multe ori, sa iei si tu o lanterna ca faclia lui Doxatu nu mai tine mult.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu pot sa il vad de doua ori! E prea dureros! Dar daca ma luati cu voi, am undeva o lanterna! Si o lopata de prajituri!Sa ma apar de Satyri ca de masti ma apar singura! Multumesc de sfat! Ce duios esti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ma lasai sa pot sterge nu mai postam aiurea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma bag in povestea asta. Nici la film nu m-am uitat ca n-am chef de depresie la inceput de saptamana. Voi aplica filosofia: nu conteaza cine e nebun, conteaza cine spravietuieste pana apuc eu sa vad filmul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiam eu ca ne vei aduce cu picioarele pe pamant!

    RăspundețiȘtergere
  8. "Dostoievsky asta...asta e un tip care a inteles"Emil Cioran

    RăspundețiȘtergere
  9. Si Cioran a spus:" Traiesc pentru ca muntii nu rad si viermii nu canta."(cap. "Pasiunea absurdului", din "Pe culmile disperarii")

    RăspundețiȘtergere
  10. "Tu te-ai straduit sa-i desfasori, cat mai larg, fruntariile. Ai uitat, se vede, ca omul prefera linistea si chiar moartea, libertatii de a alege singur intre bine si rau! Fiindca nu exista ceva mai ademenitor pentru el decat libertatea constintei, dar in acelesi timp nu exista ceva mai cumplit!"(Dostoievsky, "Fratii Karamazov")

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !