Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 7 martie 2011

Antrenament intens ... de viata

Hai sa va minunez cu ceva intelepciune culturistica bai necunoscatorilor! Ca poate va dau una daca nu sunteti atenti!!! Sau va dau una preventiv! Jap!

Bagi acolo la sala, cum zice specialistii, greutati, repetari, efort, calorii, proteine si aminoacizi, bagi pana iti tremura mainile si nu mai poti sa ridici o sticla cu steroizi. Apropo, atunci e momentul propice sa-i dai doua scatoalce peste ochi unui umflat d-asta! Dar sa revenim la subiect: faci efort, organismul reactioneaza! La un efort moderat baga niste adrenalina acolo, creste pulsul si tensiunea, baga stomacul in boala sa scoata tot ce poate sa hraneasca muschii. Mananci ca porcul, muschiul creste, sau macar asa ti se pare de la oglinzile alea masluite de la sala. Una peste alta, totul e normal si de bun simt, faci antrenamente - ai rezultate.

Acum, sa revenim la alt antrenament al meu: fumatul! 12 ani de fumat, zi de zi, bagat un pachet, bagat 2, zici cuiva: "Ba pweula, vreau sa ma las de fumat!" si zice: "Pai lasa-te!". Pai ba, cum ramane cu antrenamentul meu? A? Ca iara va dau una! Jap! 12 ani de exercitii zi de zi! Bagi nicotina, ti se taie picioarele, tusesti, organismul reactioneaza, produce ce masa produce el acolo, dezvolta cancerul ala ca sa nu ti se mai usuce gatul, iti micsoreaza jucaria, ca sa stii ca daca esti prost platesti, si, ca aici voiam sa ajung, asteapta doza. E pregatit, ca la antrenament, la ora 8 cand te-ai sculat cere tigarea! Si o bagi, de oftica ca ti s-a micsorat jucaria! Bagi 4! La fel si la culturism, la 7 cand stie ca incepe antrenamentul, baga niste adrenalina acolo, ca de, data trecuta n-a bagat si ti-ai rupt o mana.

Lumea, si cand zic lumea ma refer la mine, nu observa similitudinile. Nimeni nu realizeaza ca 10 ani de armata sau zece ani de sport de performanta sau zece ani de munca la servici sunt tot aia. Organismul se adapteaza! La inceput se vaita:  "Au ma dor muschii!", "Au! Nu mai suport taratul asta prin mocirla!", "Au! Daca mai vine un idiot sa imi strice munca, ai sparg fatza!". Apoi se resemneaza si face compromisuri: "Ia ca bag eu la muschi niste proteine, dupa aia ma dau obosit ca nu se prinde fraierul!", "Ba, daca ma tarasc in felul asta nu obosesc asa tare si il pacalesc pe fraier!", "Salut sefule! Ce-ti mai face nevasta?! Da, stiu, ce am facut saptamana trecuta nu atinge culmile de exigente ale corporatiei, nu e nimic, o iau de la zero! Merci ca nu ma dai afara!"

Am vrut sa scriu serios si a iesit o pweula! Acum serios: 
"Orice lucru repetat cu o oarecare ciclicitate determina o reactie de adaptare a organismului fie aia fizica sau psihica! Asta e, asa functioneaza, asa a functionat de cand lumea si asa am evoluat, si asa o sa evoluam si pe viitor. La prima vedere se poate crede ca traumele mari te influenteaza cel mai mult, si poate asa e, dar macar pe alea le vezi, stii ca le ai si poti incerca sa compensezi. Din pacate micile lucruri repetate zi de zi sunt cele care te transforma din ceea ce esti sau ce sperai sa fi intr-un produs perfect antrenat pentru lucruri care nu te intereseaza. Doar un avertisment, uitati-va cu atentie la chestiile pe care le repetati zi de zi si analizati consecintele, pentru ca la un moment dat va fi mult prea tarziu."

24 de comentarii:

  1. Merge filmul?Asa!Atentie se filmeaza, parasiti platoul!Actiune!
    Din putza gandirii:viata e ca un meci de fotbal cu echipe de mina a doua, se rateaza enorm, se marcheaza putin sau deloc si la final iti dai seama ca a fost blat si ai pierdut timpul mincand seminte degeaba.
    PS:Daca o sa am vreodata stadion sau echipa de fotbal asta o sa fie motto. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanul controverat al lui Wilde arata ceva in care eu cred:nu ne schimbam niciodata in ochiul celui/celei ce ne iubste! Doar acolo oricum am fi si orice am face este perfect justificat. In roman, portretul se modifica abia cand ochiul drag moare! Acelasi lucru se intampla in "Romeo si Julieta"! Urmariti, cand veti avea timp, jocul privirilor pe care il dirijeaza ca un maestru Shakespeare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Milogule, mi-am anulat petrecera de azi ca sa vin la preselectie! Ma distribui intr-un rol si pe mine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Baaa postacilor! Jap! Vad ca v-ati antrenat sa vorbiti pe langa subiect! Poate va lipesc vreo doua! Jap! Jap!

    RăspundețiȘtergere
  5. Auuuu,Dex, dooaaareee! Eu sunt de mult un robotel: ma trezesc, beau cafeaua,ma imbrac, plec la scoala, cand sunt bolnava bag lectia pe pilot automat, vin acasa, fumez, visez o ora, fac mancare, fac curat, vreo meditatie, vreo conversatie apoi ma culc si incerc sa visez ceva ce imi place, cat sunt inca treaza, apoi adorm de-a binelea! Uneori imi zic: Sunt femeie! Ce bine! I-ati un diamant, Zanitza mea draga, ca il meriti! Eu ma rasfatz de la o vreme! In fiecare zi implinesc 20 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Baietii mi-au cantat azi ceva cu "cele doua cuvinte"! De mici invata sa taca! Treaba lor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si, DEX, comentariile mele erau legate de ceea ce ai scris!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa ca jap!, jap!, ia-ti inapoi palmele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunteti foarte agrezivi pe blogul asta. Cand ma luati de urechi, cand ma calcati in picioare, cand ma pocniti peste ochi!

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani,fetelor!
    http://www.youtube.com/watch?v=7rkgm1yGgbM&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  11. La mulţi ani şi băieţilor, am vrut să fie un alt clip, dar numai pe ăsta l-am găsit acum, dar dacă îl găsesc pe cel care îl doream iniţial, îl aşez şi pe acela :D
    http://www.youtube.com/watch?v=ddhVSQlExYE

    RăspundețiȘtergere
  12. @mitzaabiciclista
    Il stiam, dar nu inceteaza sa ma iumeasca, desi nu prea e genul meu de umor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah, şi da La mulţi ani şi fetelor! :D
    http://www.youtube.com/watch?v=9OmJwzt1Qyg

    RăspundețiȘtergere
  14. Si da, renunt sa va mai zic sa scrieti la subiect, ca vad ca n-are nici un rezultat. O sa va rog insa sa cititi macar titlul! TOT TITLUL!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dependenta de droguri are 3 caracteristici principale: toleranta, sindromul de abstinenta si folosirea compulsiva. De primul si al treilea nu ma leg, ai explicat tu frumos cel putin in cazul tolerantei, insa am observat ca si sindromul de abstinenta se manifesta la cele mai stupide lucruri. Asa cum dadeai si tu un exemplu: serviciul. Am vazut oameni cu reactii psihice si fizice ciudate cand nu mergeau la munca. Nu ma refer la someri, cand apare anxietatatea bla bla. Ma refer la angajatii in vacanta.
    Grozav ultimul paragraf. Chestii pe care le repet zi de zi... Brr. Da, ar trebui sa fiu mai atenta, sa fim toti mai atenti la micile obiceiuri, caci acestea ne determina viata pana la urma. Micile obiceiuri, repetate zilnic, pot ajunge sa ne caracterizeze o mare parte din viata...

    RăspundețiȘtergere
  16. @Colorbliss
    Multumesc lu' Bob, un comentariu la subiect!!!

    La primul meu serviciu nu prea ieseam cu colegii desi ne aveam foarte bine, ei erau mai vechi in munca, mai linistiti in general, ma rog asta nu prea conteaza. Intr-o zi oarecare, absolut neplanificat ne trezim dati afara pe la 5, in loc de 7, din nu mai stiu ce cauze. N-am vazut in viata mea niste oameni asa de debusolati. Parca erau pui de gaina care au pierdut gaina, efectiv de invarteau in jurul cozii nestiind ce sa faca. Intr-un final am mers toti la bere, ca n-au avut alta idee. Bineinteles ca pe la 8 s-au calmat si au plecat spre casa sa nu stice programul bine planificat.

    Hai sa facem un joc, lucruri repetate zi de zi (sau foarte des) care imi afecteaza viata:
    - trezitul la ora fixa
    - berea + tigarile
    - munca
    - citit stirile
    - citit poante

    Altceva nu mai imi vine in cap momentan! Poate cineva sa zica unde o sa fiu in 5 ani?

    RăspundețiȘtergere
  17. Da!! Eu cred ca peste 5 ani o sa fii mai matur si in loc sa te trezesti la 5,00, te vei trezi la 4,oo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta pentru ca esti perfectionist! daca nu ai fi fost, peste 5 ani ai fi tot la jobul asta si ti-ai zice plictisit:"Pisici, ma trezesc cu o ora mai tarziu!"

    RăspundețiȘtergere
  19. Oh, ,,debusolati'' e cuvantul perfect pentru a descrie starea lor. La asta ma refeream si eu, iar daca libertatea se prelungeste pe 2 zile de exemplu, apar si reactii fizice. Mi se pare fascinant de-a dreptul cum ajungem sa ne dorim lucruri care nu ne fac placere absolut deloc.

    Jocul e cam dificil, caci sunt multe alte variabile si lucruri pe care probabil le faci, pe unele zilnic, pe altele saptamanal. Putem fi semi-comici?
    Tinand cont doar de cele 5 liniute, peste 5 ani nu vei mai avea nevoie de alarma/ceas, s-ar putea sa fii suprasaturat de stiri si poante. Deci umor acru, sau nu mai gasesti nimic destul de amuzant. Cat despre stiri, ai putea avea avantajul anticiparii, predictiilor. Dupa 5 ani de vizionat stiri vei sti cam tot ce ar mai putea spune crainicul tv. Cine stie, poate devi ceva clar'vazator!!! :D:D Iar de munca fie te vei satura, fie te vei acomoda. Asta daca nu faceti ceva in cadrul colectivului, pentru a va face viata mai frumoasa.
    Poate pare ca am glumit, dar orice stimul aplicat pe o perioada indelungata, la un moment dat nu isi mai face efectul dorit, initial. Te-as sfatui sa citesti macar poante mai rar putin, pentru a nu deveni imun la ele :)
    A! Vei face burta de la bere :( Deci, apuca-te de un sport.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Colorbliss
    Am inteles, ocolesti subiectul, sau ma rog, il impingi spre mine. Era vorba despre un joc de autocunoastere, nu foarte serioasa, asa, un exercitiu.

    Ca sa raspund totusi:
    - ma trezesc in 99% din cazuri fara ceas
    - berea+tigarile sunt doua droguri de care nu scap
    - munca ma deprima la maxim
    - nu citesc stiri conventionale, caut adevarul printre franturi, mi-e greu sa cred ca ma voi plictisi vreodata de incercarea de a intelege lumea in care traiesc. Poate voi schimba metoda.
    - umorul e singurul lucru care nu ma plictiseste. Nu vorbesc de rahaturile de la Hollywood, vorbesc de cei care stiu sa faca asta an de an, secol de secol....

    RăspundețiȘtergere
  21. @Doxatul dex
    A, jocul era sa spunem si noi micile obiceiuri ? M-a dus in eroare intrebarea de final. Ma prind mai greu! :)
    Mi se pare grozav ca te poti trezi fara ceas. Faptul presupune un psihic destul de organizat, cred eu. Munca in sine te deprima sau mediul de acolo, colectivul?
    In ceea ce priveste stirile, am interpretat gresit (inca am socuri de la tv, intelegi). Asta e un obicei sanatos, Dex! Sa incerci sa intelegi lumea in care traiesti, sa incerci sa stii cat mai multe despre ea. Nu pot decat sa incurajez asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  22. Si ca sa intru in joc.. Lucruri repetate zi de zi care imi afecteaza viata:
    *ora de stingere la ore tarzii in noapte + trezitul dimineata devreme = somn prea putin
    *cartile (citesc adica, ce apuc)
    *facultate
    *verific mail
    *ascult lush fm
    *manancat pe sarite
    *ascultat discutii tampite ale unor oameni tampiti
    *si stat pe net, sa nu uitam! :)

    Apoi urmeaza cele pe care le fac tot la doua zile.. Apoi cele saptamanale.
    As vrea sa trec pe lista de mai sus si sportul, dar nu au trecut prea multe zile de cand fac zilnic. OF!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Colorbliss
    Imi place programul tau! Mai putin discutiile tampite, ca astea devin contagioase. Imi dau seama ca ai o anumita flexibilitate care mie mi-a disparut si careia ai simt lipsa.

    Acum legat de comentariul anterior, trezitul fara ceas e o obisnuinta proasta dupa parerea mea. In loc sa asculti de nevoile organismului il fortezi involuntar sa urmeze un program arbitrar. Munca ma deprima, nu ea in sine, ceea ce fac sau oamenii, ma deprima politica si incompetenta, lipsa de interes pentru valori si calitate, dezinteresul meu si al lor,.... Legat de stiri, din pacate sunt doar un mediu superficial de a intelege mediul inconjurator, trebuie o analiza mai amanuntita pentru a trece de toate rahaturile impinse in fata de bani.

    RăspundețiȘtergere
  24. Discutiile tampite sunt periculos de contagioase, tocmai datorita faptului ca ne acomodam. Uneori ma surprind tolerandu-le (in plan mental, zic), imi dau doua palme psihice si imi revin :))
    Cat despre stiri si nivelul superficial al lor, da, asa e. Gandeste-te ca tu ai totusi un ochi destul de critic, in general vezi dincolo de cuvinte, tii cont de contexte socio-istorice etc, pe cand altii iau totul asa cum li se pune pe tava, adica nu filtreaza informatia. Deloc, absolut deloc.

    Flexibilitatea... ne dispare tuturor, daca nu exersam. Se intampla chiar si la varste fragede. Joaca-te putin cu micile obiceiuri, alterneaza-le cel putin. Te simti mult mai bine cand nu faci chiar aceleasi lucruri in fiecare zi. Mai adaugi, mai scazi..

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !