Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 9 martie 2011

Înapoi în trecut

Sunt dezamǎgitǎ, oameni buni (sau nebuni, dupǎ preferinţe). Poate ştiţi deja cǎ eu nu am televizor şi nici nu îi duc lipsa. Uneori, când e mama singurǎ acasǎ, mǎ instalez pe canapeaua ei şi timp de 10-15 minute, butonez telecomanda.
   De obicei, mǎ plictiseşte teribil activitatea şi renunţ repejor. Uneori, mi-e dat însǎ sǎ aud tot felu’ de ştiri mai mult sau mai puţin şocante. Şi mǎ şochez, cǎ altceva nu ştiu ce aş putea face.

   Deci, cum s-au adaptat românaşii pe timp de crizǎ ?  
   Au redus din rǎsfǎţ.
   Care rǎsfǎţ ? Cel de suprafaţǎ cumva ?
   A, nu, cum aşa ceva ?! Au redus cheltuielile, iar produsele pentru igiena personalǎ se pare cǎ sunt considerate cele mai ,,reductibile’’. Cum aşa ? Ne întoarcem în evul mediu, când apa era un duşman atroce ? Aveam eu o vagǎ bǎnuialǎ cǎ suntem un neam de nespǎlaţi, dar vroiam sǎ mǎ simt în secolul XXI şi chiar speram cǎ încep şi oamenii sǎ conştientizeze importanţa igienei personale. Uite cum m-au trǎdat compatrioţii. Am rǎmas şocatǎ pe câmpul de luptǎ.
   Deci, pasta de dinţi, şamponul, sǎpunul şi deodorantele – produsele ale cǎror vânzǎri s-au redus dramatic în ultimul an. Sǎ reformulez, nu doar dramatic, cel mai dramatic. Sunt urmate de ciocolatǎ (şi la asta renunţaţi, fraţilor? Trǎdǎtori ce sunteţi) şi unele bǎuturi (nu alcoolice, decât dacǎ berea intrǎ la categorie).
   Cel mai puţin afectate sunt produsele alimentare. Ce, nu era evident? Românaşii mǎnâncǎ asemeni porcuşorilor, în continuare, dar considerǎ cǎ de sǎpun se pot lipsi. Cât despre produsele de îngrijire a locuinţei rǎmân şi ele la loc de cinste. E important sǎ primeşti musafirii cum se cuvine, clar? Ce conteazǎ cǎ emani arome sfâşietoare!
   Nu e ca şi cum aş considera cǎ mâncarea ar fi irelevantǎ pentru viaţa unui om sau cǎ nu e important sǎ pǎstrezi curǎţenia în casǎ. Dimpotrivǎ. Dar pur şi simplu astfel de clasificǎri transpun prioritǎţile oamenilor şi mǎ întristeazǎ. Mǎcar dacǎ ar fi fost un minim de echilibru, cǎci e normal sǎ se reducǎ din cheltuieli. Ce nu mi se pare normal este ca produsele de igienǎ personalǎ sǎ fie cap de listǎ. Sǎpunul, şamponul, deodorantele? Ia mai tǎiaţi din parfum şi spǎlaţi-vǎ cum trebuie...
   Nu vreau sǎ intru în detalii scârboase, nici mǎcar nu am vǎzut ştirea cap-coadǎ.
   Cert e cǎ m-am necǎjit, enervat şi revoltat în acelaşi timp! M-aţi dezamǎgit crunt, compatrioţi care sunteţi.
   Vǎ dau pe mâna lu’ SuperSoap, afurisiţilor !  

(uof, gata ! mi-am expus frustrǎrile. Acum trebuie sǎ îmi cer scuze ? Vǎ pup în frunte, doar dacǎ faceţi dovada produselor de igienǎ personalǎ). Şi mai mâncaţi ciocolatǎ, poate vǎ vine mintea la cap.

22 de comentarii:

  1. Sapunul a murit! Traiasca sapunul?
    Ce-ti trebuie apa de gura cand poti sa mirosi a dezinfectant direct? Mult mai curat si mai natural. Apoi daca renunti si la sapun poti sa tai si apa curenta si mai faci o economie, "double plus good" cum zic engrezii!
    La mancare din pacate romanul nu prea poate reduce pentru ca marea majoritate atat isi permit mancare + bautura + cateva tigari + 1 dolar pe cartela.

    RăspundețiȘtergere
  2. şi uite aşa ajungem la orbbit cu zahăr. Mâncăm şi cină şi desert în acelaşi timp în care ne spălăm pe dinţi. Oare cine o fi inventat oferta cu 3 în 1 ? :D
    Iar cu spălatul, e destul să rupi o fâşie din cămaşă, că orbbitul produce multă salivă :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Brava, Colorbliss!Cel mai bine observi asta la scoala!Fete spoite pana in dinti cu axilele mirosind infiorator,adolescenti in plina furtuna hormonala mirosind a de toate, dar mai ales a cerumen de ureche si cine-mai-stie ce...

    Totusi, recunosc ca si eu insami nu imi mai pot permite anumite produse de ingrijirea casei. Erau detergentii pe baza de miere pentru geamuri, parchet, faianta si gresie, scumpi, dar buni!Mirosea in casa ca in basme! Sau era detergentul degresant cu miros de urzica pestrita! Acum am trecut si eu pe te-miri-ce! Si asta si pentru ca pe rafturi asaza si comerciantii ceea ce se vinde mai bine. Zana cea Buna, prietena mea, m-a invatat sa ma spal cu tarate,apoi cu miere si,la urma, sa imi hidratez epiderma cu ulei de masline sau de care o fi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai rezolvat un mister, se pare ca La Fee o confunda pe bunica-mea cu Zana cea Buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate chiar e, cine stie? Sau, ce stii tu, profanule! Ureaza-i Zanei mele dragi sa aiba parte de iubire, gingasie si toata consideratia mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Doxatul Dex
    Pai da, traiasca sapunul, daca are pentru cine. Oricum in stire erau prezentate niste cazuri mai concrete. Deci solutia ar fi sa nu mai tot tragem apa la wc de fiecare data cand e nevoie, sa ne spalam mai rar. Asa facem economie si la apa.
    Sa stii ca nu am treaba cu romanii aia saraci ca vai de ei, care nici de mancare nu au bani ce sa mai vorbim de deodorante. Insa ei oricum nu faceau nici in urma cu doi ani nu stiu ce cumparaturi.
    Mereu cand merg in mall vad carucioare pline cu mancare, ma intrebam eu ca ,,ce criza? ca romanii au bani". Da, pentru mancare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @mitzaabiciclista
    Uite cine trebuie sa fie prim ministru pe timp de criza. Ce de solutii in doar 3 randuri :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am fost in clase de tzigani. In aceste circumstante, nasul personal are o singura si ultima dorinta: se se rasuceasca, sa se lungeasca si sa intre in buzunarul din poseta!
    Romanii mananca mult scump si prost! Asta pentru ca de cand se stiu au fost cu foamea-n gat! De pe vremea masagatilor , cum ar spune prietena mea, Tomyris. Asa au pierdut si razboaie! Le-au lasat dusmanii carele cu mancare in drum, ei s-au asezat pe chefuit!

    RăspundețiȘtergere
  9. La Fee, e normal sa reducem din cheltuieli, nici eu nu ma mai lafai, pardon, rasfat cu unele produse, cel putin nu atat de mult ca inainte. Insa, exista alternative, la care ai recurs si tu de altfel.
    Ce ma scoate din sarite e faptul ca nu au bani pentru sapun, dar au bani pentru alcool, tigari si distractii. Ca tot veni vorba de scoala si tineri imbacsiti, ma iau toti nervii cand vad cate o domnisoara aranjata, machiata si parfumata, dar care e clar ca nu e prietena buna cu apa. Valabil si pentru unii barbati. De asta sunt revoltata. Nu se spala, taie sapunul de pe lista, dar parfumul turnat cu tona ramane cap de lista. Sau iesirile in cluburi luxoase, de fitze.
    Asta ca nu credeti ca doar cu mancaciosii am eu ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ileana Vulpescu spunea ca daca pana la 14 ani un copil nu e educat, are o scuza, dar dupa aceasta varsta nu mai are niciuna! Cine nu se spala inainte, nu se spala nici acum, dar va da vina pe criza!

    RăspundețiȘtergere
  11. Altadata, primavara, prin aprilie, duceam tot din dulapuri la curatatorie, chemam firma de curatanie cu aspiratoare cu abur din acelea destepte, pregateam jardinierele..., schimbam saptamanal voalurile de la geamuri...Mie mi-e dor de toate astea! Tot curatnie generala va fi si cea facuta fara curatatoria chimica, dar imi placea sa improspatez puful penelor din perne si pilotele,si covoarele...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu unul nu sunt de acord cu chestia asta: "n-ai bani de sapun dar ai de alcool"!
    Pai mi se pare corect, cand esti deprimat ca n-ai bani, ca tara e de rahat, ca ai facut o scoala si isi bat niste analfabeti joc de tine,etc. nu te apuci sa te speli, te apuci sa bei! Mai bine beat si murdar, decat deprimat si spalat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dex, omiti faptul ca daca te speli, reduci din depresie!! Poate iti gasesti si jumatatea, poate iti iei si un job bine platit.
    Ce, adica? Daca beau, scap din rahat? Cred ca ma adancesc mai tare :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am vrut sa nu mai fumez,dar cu conditia sa gasesc anghile "fume" la raft!Fiindca nu am gasit, m-am suparat si fumez in draci!(Dex stie la ce ma refer! La chestiile marunte, dar dese!)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Colorbliss
    Da, foarte logic si adevarat, din pacate logica nu e punctul forte al multora, cu atat mai mult al betivanilor si al alora care nu se spala.
    Una peste alta eu aleg bautura in locul sapunului ca antidepresiv.

    RăspundețiȘtergere
  16. Şi mie mi se pare de bun simţ ce spune Doxatul Dex. Cu săpun rişti să faci spume la gură şi nu e deloc estetic, pe când alcoolul amorţeşte durerile de dinţi şi scutim banii pe care îi dăm la stomatolog :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Pe voi doi, Mitzo si Doxatule, va suspectez acut de tradare! Deja l-am trimis pe SuperSoap in recunoastere. Vai de dintii vostri! Muahahah! :))
    Acum, la modul serios, as intelege teoretic de ce unii prefera alcoolul ca si antidepresiv. Preferati-l. Dar asta nu ar trebui sa presupuna eliminarea sapunului >:P

    RăspundețiȘtergere
  18. Si mai e un aspect, care l-am neglijat, poti sa speli o femeie urata cat vrei, daca nu bagi cateva beri tot urata e. Deci 2-0 pentru alcool.
    P.S. E valabil si pentru barbati.

    RăspundețiȘtergere
  19. Aaaa, şi ca să nu uit. Îmi place tare mult noul tău avatar Doxatule :D
    Când ţi-am văzut poza mi-am zis că în sfârşit văd şi eu figura unui om serios :P

    RăspundețiȘtergere
  20. Dex, stai ca nu imi pusca logica asta. E vorba de spalare aplicata femeii pentru a fi frumoasa, deci si alcoolul tot pentru ea ar trebui aplicat ca sa o faci frumoasa. Sa vorbim despre aceeasi persoana.
    Cat despre perceptia ta afectata de beri, tot afectata e, si daca te speli. Eventual devii mai atractiv !! :P Iar femeia urata se va simti magulita de atentia pe care i-o acorzi.
    p.s Cine suntem noi sa ne gandim, pana si ipotetic, ca exista femei urate ?

    RăspundețiȘtergere
  21. @mitzaabiciclista
    Merci! Ma gandeam daca sa-mi pun fata de om serios sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Colorbliss
    Cum ziceam, logica n-are ce cauta in discutii despre alcool! Decat daca e sanitar.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !