Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 4 iunie 2011

10 porunci ale religiei- 1.Masochismul

1.Masochismul
Vrei să iţi faci un cult de succes şi toţi credincioşii să te urmeze fără multe comentarii?
Iată câteva puncte de reper pe care orice religie care se respectă trebuie să le urmeze.
Adepţii tăi sunt nişte viermi. Dacă nu au stricat dezechilibrul naturii, atunci mai mult ca sigur că sunt pe lista neagra a unei (sau mai multor) zeităţi cu capsa pusă.
- Puncte în plus dacă se pune accentul pe devalorizarea persoanei prin promovarea simplităţii în locul sofisticării, a sărăciei în locul progresului, a credinţei în locul gândirii.
- Se vor selecta instincte şi reacţii naturale ale credinciosului (sexul, spiritul competitiv sunt doar câteva) şi se vor prezenta drept ofense aduse zeilor sau cosmosului pentru care cineva trebuie să raspundă: de regulă credinciosul sau, mai rar, un trimis al Domnului se sacrifică mărind sentimentul de vinovăţie.
- Credinciosul nu trebuie să uite: divinitatea e benevolentă şi atotputernică şi fiecare clipă din existenţa lui e un scuipat aruncat pe obrazul acestui Big Brother infinit de bun.
- Orice fapta contrara dogmelor religiei capătă dimensiune cosmică; va fi prezentată ca un păcat – o crima impotriva benevolenţei părinteşti a Universului.


- Singurul mod prin care credinciosul scapă de pacat e printr-un act divin de graţiere, însă sentinţa se va da abia după moarte şi numai dacă credinciosul va fi găsit pregătit să primească iertarea. Până atunci, el e condiţionat să ramână mereu vigilent: auto-flagelarea sentimentală prin vină trebuie însoţită de respectarea diverselor ritualuri ce au menirea să-i aducă mereu aminte de starea josnică în care se află.
- Credinciosul trebuie mereu să creada că lumea conspiră împotriva planului iertării sale şi a celorlalţi din Adevărata religie. Astfel, va fi prea preocupat ca să işi mai pună intrebari existenţiale. Lovitura de graţie se dă dacă trebuie să se fereasca de rau şi din interior, din propria persoană.
- El nici nu trebuie să săvârşească vreun păcat ca să se simtă vinovat. Se poate simţi vinovat fără absolut niciun motiv; păcatul e uşor de personalizat şi de prezentat ca o parte a naturii omeneşti povestind o istorie fantastică despre decăderea ipotetică a omului din graţia divină.
Puncte în plus dacă povestea conţine animale vorbitoare sau lorzi galactici.
- Ce e mai masochist şi mai sadic în acelaşi timp decât un om adult care crede cu adevărat că s-a născut vinovat de o vină pe care n-o poate controla? Aşa rezolvi şi problema răului: cum poate un dumnezeu bun să permită să se întâmple ceva rău unor bebeluşi nevinovaţi? Simplu! Bebeluşii nu sunt nevinovaţi; bebeluşii sunt păcatoşi.. şi astfel, prin moartea bebeluşilor dumnezeu evită raul. Simplu, nu?
- Zeul, în bunătatea sa infinită nu vrea să îl pedepsească pe credincios ci vrea să îl protejeze de el însuşi. Omul şi-a adus pedeapsa asupra sa şi intreaga lui viaţă e o perioada de probă în care trebuie să arate că e pregătit să primească iertarea de la tătucul său sever dar iubitor.
marianbotez.wordpress.com/ ( un alt blog care a disparut in ultima perioada)

23 de comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1pgHhGwRuC0

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai uitat partea in care te imbraci in rochii si ceri bani pentru iertare in timp ce mai molestezi niste copii sau mai pornesti niste razboaie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai incurcat ideile principale: La Fee se imbraca in niste rochii... de porneste niste razboaie in care soldatii se simt ca niste copii molestati si ar cere bani si de la dracul numai sa scape de La Fee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dex, eu nu cer bani! Banii vin singuri la mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea pacatului original mi se pare una dintre cele mai mari perversitati ale religiei.
    Creeaza niste oameni frustrati care nu pot accepta ideea de nevinovatie si care recurg la tot felul de contorsiuni intelectuale pentru a reconcilia realitatea cu iluziile personale. Astfel ajungi la monstruozitati de genul: "A murit traznit saracul! Asa e cand iei numele domnului in deradere!". Pentru astia orice poate gasi o justificare fantezista, care nu ii implica si care nu-i forteaza sa-si foloseasca bovleacul creat cu migala de marea lor divinitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. @La Fee
    Putem sa ne inchinam la tine? Faci minuni cu bagheta aia? Stii sa faci sa creasca silicoanele si alte obiecte?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dex
    Nu am mai incercat, dar pot face niste exercitii!
    Eu nu imi fac chip cioplit. Nu va inchinati la mine.

    RăspundețiȘtergere
  8. @La Fee
    Iti facem noi chip cioplit, nu e problema! Din cine vrei sa-ti facem chip cioplit? Caut unul cu capul mai mare sa-l cioplesc?

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine, accept. Vreau sa fiu un chip cioplit de genul Venus din Milo, daca se poate si cu o esarfa Oscar de la Renta, sa nu fiu chiar goala.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dex
    Dar am o problema. Nu numai ca nu merg pe apa, dar nici nu stiu sa inot.Asa ca nu imi pretindeti chiar imposibilul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Realizezi ca Venus din Milo n-are maini? Ce mai conteaza! Porunca divina e porunca divina! Un muritor de rand ca mine nu poate intelege caile tale misterioase! Maine pe la 2 e ok sa vin sa-ti tai mainile?

    RăspundețiȘtergere
  12. Da,dar apoi mi le vei lipi cu saliva ca zgripsoroaica din basmul Praslea...? Ca daca vreau sa ma spal de gainatii de porumbel, ce ma fac?

    RăspundețiȘtergere
  13. S-au ma spalati voi credinciosii mei si imi aduceti ofrande?

    Parca imi place ce mi se intampla!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Sau" se scrie legat cand e conjunctie, La Fee! Si mai vrei sa fii zeita! Ptu!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Credinciosi
    Nu v-ati inchinat in ultimele minute! Sunteti pcatosi si am sa va pedepsesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Va dati seama ce singur trebuie ca se simte un dumnezeu? Noi pe pamant cu ale noastre,el undeva, sus cu ale lui.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-am gasit incantatia potrivita!:))

    http://www.youtube.com/watch?v=qVjPL9zTh-E&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  18. Si uite asa observam ca se poate si mai rau decat in crestinism! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. N-am gasit alceva cu esarfa, steag,drapel. Mi s-a parut mobilzatoare! :D

    Asta inseamna ca maine la 2 nu-mi mai tai mainile?

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am predat azi legenda cinegetica si heraldica "Dragos Voda" si de acolo mi trage.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ia uite ce aflu eu acum. Avem o noua zeitate. Ce e aici? Cultul Milogilor ?! Pacatosilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe langa pacatul original, care e teribil de penibil, pe mine m-a uimit si aspectul instinctelor si, mai ales, al NEVOILOR primare normale, naturale, care, in mai toate religiile, trebuie reprimate. Si ne miram ca avem societati frustrate si dezechilibrate (as zice cu o sanatate mentala precara).
    Ma tot intrebam, daca zeitatile cosmosului nu au vrut ca noi sa ne urmam nevoile, de ce le-au mai creat/acceptat ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Nevoile sunt multe. Ma bucur macar ca nimeni nu militeaza pentru facut treaba mare in mijlocul drumului, ca pentru alaptat in public s-a declansat un adevarat razboi.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !