Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 7 iunie 2011

Obiceiuri nocturne

   Tocmai s-a lǎsat seara, încǎ nu e beznǎ, dar va fi pe când termin eu de scris. Mereu mi-a plǎcut momentul înserǎrii, e un precursor al magiei ce va urma. Cǎci noaptea e magicǎ şi misterioasǎ, noaptea sfideazǎ legile fizicii. Înserarea îmi anticipeazǎ liniştea ce va urma. E un sfârşit şi un început, deopotrivǎ.

   Dar azi nu voi fi romanticǎ. Azi sunt nedumeritǎ. Nu prea înţeleg ce se întâmplǎ. Mereu am iubit noaptea pentru liniştea pe care o revarsǎ inclusiv asupra oraşului. In ultima perioadǎ, însǎ, când se lasǎ seara, se trezesc ciudaţii la viaţǎ.
   De exemplu, de vreo 5min cineva a pus în funcţiune ceva maşinǎrie, aici între blocuri, ce scoate un sunet infernal. Cineva tunde iarba sau face gǎuri în pǎmânt, nu îmi dau seama.
   Din blocul vecin se aude muzicǎ, la un volum considerabil. De data aceasta mǎcar, e un cântec frumos.
   În urmǎ cu puţin timp, douǎ nopţi la rând, vecinii mei de palier, vreo trei-patru bǎieţi (nu le pot spune bǎrbaţi, n-am ce face), au pus-o de-un grǎtar. Pe hol. Da, pe holul comun, cǎci în capǎtul holului este un pseudo-balcon – au avut aerisire deci. La ora 2-3 noaptea. Cam pe când mǎ puneam eu sǎ dorm. Nu au lipsit:  alcoolul, înjurǎturile, şi discuţiile telefonice ale unuia dintre ei care se plimba prin faţa uşii mele în timp ce vorbea. A! Cratiţele şi farfuriile trântite au fost deliciul principal.
   Evident, nimeni nu le-a atras atenţia.
   Cam în 10 minute, între cele trei blocuri apropiate, va începe consiliul bârfelor. Azi-noapte, de exemplu, am aflat totul despre Mihaela şi iubitul/fostul ei iubit. Am aflat cu cine a înşelat-o el şi cum s-a rǎzbunat ea. Am aflat cât de ,,figurantǎ” e …Alexandra sau Alina, le tot încurc. Şi vǎ spun, e figurantǎ mare!
    Peste vreo douǎ ore, va suna alarma unei maşini. O alarmǎ tâmpitǎ şi enervantǎ de-a dreptul.

   Oamenii ǎştia, vecini de bloc sau de cartier, atenteazǎ la sentimentele mele vizavi de noapte. Ce-aş putea face ? Probabil bǎieţilor de lângǎ mine le-aş putea închide balconul peste noapte, îl sudez sau ceva, sǎ se sufoce cu fum de mici şi grǎsimi. Dar cu restul de agitaţi ce fac ? Chiar sunt nedumeritǎ. Ce se întâmplǎ ? Oamenii au devenit mai agitaţi decât nişte câini cu insolaţie.

14 comentarii:

  1. Tu si Doxatu va plingeti de vecini, ia uite-te nu mai are voie omu sa faca un gratar pe palier, sa barfeasca, sa faca un snitel dimineata pe la 6:30, una mica in fata blocului cu masina din care duduie neste muzichie de of , jale si sa moara dusmanii...
    Daca ar fi sa eliminam indivizii care fac galagie si/sau ne deranjeaza, in mod evident eu m-as plimba singur pe bulevard, ca m-au tampit masinile cu claxoane, ambulante, Militia, pompierii, etc, in ciuda faptului ca sunt multi ani de cand indur acest tratament tot nu m-am adaptat. Eu tot iepureste dorm, sunt bun de paza, il aud pe vecinu` cand scuipa `n degete sa intoarca pagina la cartea de o citeste inainte sa adoarma.
    Are cineva idee cat costa un tanc la mina a doua?

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista o singura solutie draga Colorbliss, in afara de aia evidenta de a ne muta la tara si a trai fericiti pana la final (finalul banilor, adica apox o luna), ia-ti costumul de spandex negru si cagula si hai in misiune sa asasinam niste petrecareti. Parca vad titlurile: Party Pooper and Sharap Youdamkidz dau inca o lovitura! Un fel de Bonnie & Clide!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Una peste alta iti multumesc ca imi confirmi ca n-am innebunit, ca si vecinii mei au intrat in sezonul zgomotos, si nu stiam daca am cedat eu definitiv sau e ceva virus in aer.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Milogul
    A, da. De claxoane si alte minuni stradale nici nu are sens sa amintesc. De fiecare data cand merg prin oras, devin irascibila. M-am tot gandit ca am eu o problema, caci multora pare sa le placa zgomotele. De-asta noaptea era un refugiu, era liniste, pace, frumos.

    Eu am auzit de o solutie simpatica. Un nene asculta noaptea tarziu manele la maxim. Doi-trei vecini exasperati, la un moment dat, s-au decis sa se razbune. Au cladit un zid in fata usii respectivului... care nu a mai ajuns la servici in ziua urmatoare, normal. E simpatic tare, dar nu prea e o solutie eficienta inchiderea lui inauntru. Era mai bine daca il sigilau afara undeva.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dex
    Si eu cine sunt ? Party Pooper ori Sharap Youdamkidz ? :D Cu spandex si cagula poate prind si eu nitel tupeu. Poate chiar le voi lipi plasa ciudatilor niste frigarui pe presul de la usa. Sper sa iasa desculti din casa, asa cum au mai facut-o.

    Una peste alta, se pare ca e ceva in aer. Caldura ii face pe unii sa se manifeste animalic. Nu mai am nici eu mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne, Doamne ce te-ai chinuit Color.
    Eu aveam deasupra mea nişte chiriaşi, băieţi tineri, sportivi de la clubul de baschet. Îniţial am crezut că o să fie cool, adică ştii tu, băieţi cuminţi, sport, orar spartan, alea, alea. Da de unde! În fiecare sâmbătă o puneau de un chef monstru. Când m-am dus cam a patra sâmbătă peste ei s-au uitat la mine ca la o tembelă, căci cum adică să se oprească, că doar e sâmbătă, nu? Pe urmă cam de două ori pe săptămână le veneau şi fetele în vizită , asta în afară de zilele de sâmbete. Am zis să nu mai zic nimic. Aşa că am tăcut. Pe urmă în fiecare dimineaţă care urma unei nopţi de groază, coboram devreme jos(cam pe la ora 6.15) şi le sunam la interfon prelung. Şi-au anulat interfonul, dar chefurile nu le-au anulat. M-am gândit că poate nu sunt destul de inventivă. Dar în următoarea sâmbătă, în plin chef la ei, am coborât jos la subsol la tabloul de siguranţe şi le-am desfăcut siguranţa corespondentă apartamentului lor. O jumătate de oră a fost un deliciu să-i aud cum se mirau de ce strada, blocul, restul apartamentelor au lumină, doar ei nu.
    După ce le-au plecat toţi musafirii şi ei s-au culcat(mi-am dat seama de asta că au încetat icnelile iscate de ciocnirea genunchilor lor de mobilele din casă datorate bâjbâielii) m-am dus şi am răsucit siguranţa.
    Normal că nu s-a oprit totul aici. S-a oprit abia când am sunat la 112. Dacă ai ştii Color ce nevoie au poliţiştii de banii din amenzi :)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta mi se pare interesant. Romanii se comporta de parca ar fi din Bronx si ar avea fiecare in casa 10 kile de marijuana, suna la politie abia cand nu mai suporta, cand de fapt asta ar trebui sa fie primul lucru facut. Exista un intreg departament de liniste si ordine la fiecare sectie de politie pe care ii platim dar nu ii folosim decat in situatii de urgenta. Eu zic merci cand zgomotele sunt produse de chefuri, ca aici treaba e simpla, isi ia amenda fara sa apuce sa zica pis.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Zefira
    Unii nu au limita. Adica, e de inteles un astfel de chef din cand in cand, mai simt nevoia si ei sa se manifeste. Dar saptamanal, sau tot la cateva zile, devine stresant pentru cei din jurul lor.
    Simpatica treaba cu interfonul :)) Asta chiar e ,,ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" - in acest caz, ,,ore nedormite pentru ore nedormite" :D

    In cele din urma, asta e solutia, sa ii faci sa scoata bani din buzunar. Atunci, brusc, nu mai e asa mare nevoie de chefurile astea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Romanii nu apeleaza la serviciile politiei in astfel de cazuri, caci multi resimt asta ca pe ceva rusinos (spun din relativ proprie experienta). Te simti prost sa fii ,,the bad guy", nesuferitul care a anuntat politia si ai stricat buna dispozitie a mai multor oameni.
    Toate astea pentru ca ne-am obisnuit sa suportam nesimtirea, ca si cum ar fi ceva normal. Deci, dragii mei, noi suntem aia anormali in astfel de situatii. Doar pentru ca te astepti la bun simt din partea celor din jurul tau.
    Dar e o mentalitate inradacinata... Poate in timp vom constientiza si noi ca nu e mare tragedie, ca nu trebuie sa ne implicam direct, sa ne stoarcem nervii, cand altii sunt platiti sa rezolve astfel de probleme.

    Eu obisnuiesc sa imi anunt vecinii, cand, o data la muuuult timp, exista posibilitatea de a deranja in vreun fel (gen muzica si invitati). Sa stie omul ca e o exceptie si ca exista un motiv pentru asta. Dar dupa gratarul facut de vecinii mei pe hol, imi dau seama ca nu stiu de ce m-am stresat vreodata sa imi cer scuzele alea anticipat. of. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Colorbliss
    Din pacate alternativa e sa te transformi in aceste personaje nesimtite. Probabil o sa ajung ca vita de vecina care nu s-a deranjat sa mentioneze ca de la ora 8 se apuca sa darame pereti. Nu i s-a parut nimic de mentionat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine v-am gasit! Ati fost cuminti? V-am adus tort. E un nou obicei nocturn.Sunt teafara si nevatamata, dar nu am mai avut energia sa merg in club. Si cred ca nici ei. I-am stors! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @La Fee
    Au zis ca sunt obositi ca sa scape de tine. Cel mai vechi truc! Trebuia sa-i urmaresti minim cinci kilometrii sa vezi ca nu se intorc inapoi. Eu asa fac!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am ratat tortul aseara! Dar am fost cuminti :D

    @Dex
    Ciudate obiceiuri mai ai. Pana faci 5km, ai putea sa dormi.
    Si vecina ta ce pereti a daramat ? Vroia sa fie mai aproape de tine ? Hai, recunoaste :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dex
    Nu puteam sa ii urmaresc, fiindca o fetita m-a calcat pe degetul mic si cred ca mi l-a fracturat.Serios! Azi abia am rezistat de durere si am si avut mult, mult, mult de lucru.Am ratat si bataia cu apa.
    Colorbliss
    Pentru cine nu a prins tort, ii trimit o poza.
    Mai am maine o zi grea si dupa aceea ma voi simti libera ca pasarea cerului.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !