Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 15 septembrie 2011

Cascheta Zetzarul

     Intr-o dimineata de semivara torida cat sa stai cu flanelul pe tine, la poalele muntilor, Cascheta Zetzarul se trezi din cauza carceilor provocati de somnul odihnitor din limuzina sport cu motor de 50 de cai din care cativa morti de inanitie la o etate venerabila dupa indelungi suferinte.
     In cautarea eului, pierdut inevitabil la o miza prea mare jucata pe o singura carte in aburii alcoolului si a idealurilor sufocate de ratiunea ce trece prin stomac, pe marginea drumului linga stincile ce blocau soarele pina la ora 11, avea un gand de luptator: 
    - Daca reusesc sa-mi dezmortesc mina dreapta si sa ajung la buzunar, imi iau repede o pastila de multivitamine si sunt ca nou, la fel de nou ca si masina mea de braconier cu 12 proprietari, 280 000 de km la bord si cu radiatorul plin de insecte uscate pe care nu le-a putut depasi, sacrificate pe altarul vitezei. Zis si facut , ba mai mult chiar in loc de o pastila lua 2 , ca sa fie sigur, dupa care isi dezmorti oasele, taie 2 felii de parizer si isi pregati tacticos o tigare din chistocurile gasite in scrumiera masinii.
      O zi perfecta, nici ca isi dorea ceva mai mult, baga mina in buzunar dupa bricheta si dadu de inca o pastila de multivitamine. Ciudat stia ca are decat 2 pastile, rapid cauta nasturele de la manseta cazut deunazi si pe care precaut il pastrase pentru revizia de 7 ani a jachetei. Nu mai era, dar nu conta, se simtea bine si asta era important, ce mai contau un nasture inghitit si cateva pete pe piele de la parizerul radioactiv cu termen de garantie asemanator cu vaselina de pe botul avioanelor, minim 10 ani. 
      Sunt tinar Doamna ii veni in minte, refrenul insinuant, fredona fugitiv si Unde`s pistoalele, unde`s pumnalele, caii si flintele haiducilor, apasa pe buton sa-i sara rucsacul la spinare, baga dejtul in gura si hotari implacabil, Nord.
      Roua diminetii ii uda botul bocancilor speciali pentru munte, oras, baschet si din cand in cand folositi si ca papuci de plaja, soarele ii desmierda urechile de la caciula colorata stil adventure Peru Machu Pichu made in China facuta din fir ce continea pulpa identic naturala din fibra de lina de laborator si il facu sa uite de drumul care se lungea in fata sa.
     Isi goli mintea, Eu sunt Universul, repeta, Eu sunt Universul si in timp ce repeta cu ochii inchisi , deoarece asa citise pe www. ca e bine sa faci, calca intr-o mica sursa de combustilbil biodiesel natural si cu miros proaspat ce trada faptul ca tocmai trecuse cireada de vaci pe acolo.Ahhh , viata la tara, it can`t get better then this, isi zise spiritual ca un calugar zen scopit, fara familie, fost alcoolic recuperat la varsta a 3-a din motive de boala si porni cu pas zglobiu spre varf.
     Pe drum se opri sa admire privelistea si iar se opri se admire privelistea, mai merse ce mai merse si din nou se opri sa admire privelistea si uite asa dupa cele cateva opriri, avu` prima cascada infinita de 3 ganduri partial inteligibile din viata lui:
-Cu cat te urci mai sus cu atat privelistea e mai frumoasa.
-Cu cat privelistea e mai frumoasa cu atat vrei sa urci mai sus.
-Oricat de sus ai fi, in zare se vad alte varfuri mai inalte pe care vrei sa le cuceresti. Ii paru rau ca nu trecuse de clasa a 9-a, cate ar fi putut face daca ar fi terminat de citit pagina inceputa in clasa a 2-a fara sa il ia somnul. Ana are mere...Ana are mere...si se opri deoarece incepuse sa caste periculos.
 


      In acest moment Cascheta Zetzarul era un om nou, un om schimbat, isi schimbase tricoul si chilotii deoarece caldura si efortul intelectual il facusera sa transpire abundent. Isi reprosa ca nu bagase in rucsac si chiloti de schimb, dupa care se felicita cu mindrie  la prima adiere de vant care ii flutura pantalonii 100% Poliester.
     Se simtea implinit, putea pleca acasa, cu o singura conditie, sa gaseasca pe cineva sa ia la ocazie pina la primul Peco.

5 comentarii:

  1. @Milogul
    Iti sade asa bine acest umor subtil, dar savuros.
    Domnului Cascheta Zetarului i se intampla toate cele in cascada.Evident ca un personaj inzestrat cu asa forta onomastica nu putea lancezi decat intr-o masina de inceput de epoca. E un Rolls Royce galben?
    Am sa il rog pe domnul Cascheta sa ma plimbe si pe mine cu masina lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Le Casoar que j'aime est perdu dans la lointaine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu as fi facut clasele primare in program ,,Step by Step", probabil Ana are mere mi s-ar fi parut la fel de plictisitor... Din fericire, nu am auzit/citit fraza de prea multe ori.
    Frumos scrii, Milogule! Iar Cascheta Zetzarul a avut trei ganduri ancorate bine in realitatea noastra... Privelistea chiar e mai frumoasa, pe masura ce urci tot mai sus...

    RăspundețiȘtergere
  4. ... desi uneori pare mai vie si mai reala cat esti inca in urcare...

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bine punctata realitatea!felicitari pentru modul in care scrii!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !