Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 17 aprilie 2012

Veniti de luaaaati luminaaa...

   

      Bate clopotul de arama din turla bisericii, nu rasuna prea tare de frica, pretul la fier vechi e destul de mare pentru arama, biserica inconjurata de politie, toti se asteptau la puhoaie  de credinciosi. Ploaia le-a spalat credinta, daca nu e vorba de vreun cadavru mumificat cu iz de moaste, pe care sa-l pupi cu evlavie pe mucozitatile epidermice atrofiate in timp ce te gandesti la sex, drugs and rock`n roll, atunci nu suntem interesati, raminem cu pensionarii la racnetele de ajutooor ma sufoc, la calcatul in picioare din jurul apei sfintite si la crucile circulare facute in graba din masina.
Atmosfera incarcata in jurul bisericii, unii vorbesc la telefon, altii injura niste jucatori de fotbal si aranjeaza transferuri, altii se uita dupa femei, 12 fara un sfert, in dreapta mea, niste exemplare de puberus adolescentus erectus, in stanga o doamna intre 2 varste spre varsta a treia, isi foloseste coatele ca Ivan Patzaichin la Olimpiada din Mexic:
-Pardon, ia faceti loc mai copii, v-au trimis parintii sa luati lumina si voi va chicotiti pe aici, ia uite si tu hal de fete, asa se vine la biserica? Mindra de observatiiile facute, paseste cu siguranta in prima baltoaca intalnita. Apa  murdara si intunecata era mai adinca decat ai fi banuit si iata cum numarul credinciosilor pentru moment s-a imputinat.
 Tinerii au inceput sa rida, susotind cate-o gluma, un domn mai in varsta s-a repezit la doamna cazuta care se zvarcolea ca Sinan Pasa fara dinti in mlastina de la Calugareni :
-Stati sa va ajut, zise el si o ridica pe doamna de brat. Cand ce sa vezi, doamna care cazuse nu corespundea portretistic vorbind cu doamna care se ridicase, putin contrariat, domnul bun samaritean cu aliura de Sherlock Holmes, se holba surprins nestiind ce sa creada. Fix in momentul asta, unul dintre tinerii apostrofati mai devreme se repezi la o pisica namolita de la picioarele doamnei, o infasca de blana si zise politicos:
-Doamna, v-a cazut peruca.
-Veniti de luaaaati luminaaaa, se auzi strigatul lui Batman din poarta bisericii si toata lumea a plecat vrajita spre singurul lucru gratis pe care ti-l ofera Biserica. Pastele costa 3-5 lei portia, un botez era ultima data 500 Ron, cununia vreo 1200, la ingropaciune intre 300 si cat credeti de cuviinta ca e necesar pentru odihna mortului, etc.
-Veniti de luaaati luminaaa...

7 comentarii:

  1. N-am inteles nimic. Baba a plecat cu pisica uda in cap la slujba, sau era un travestit pios in cautare de lumanari cat mai groase?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand mai treci sa-mi dai peruca inapoi, bunule samaritean!

      Ștergere
    2. Ne vedem la anu de Pasti, pfft ce surpriza, banuiam ca ai venit deghizata in Popa. :D

      Ștergere
    3. Am vrut, dar pe drum m-a calcat traivanul maica, ca mi-am lasat aparatul auditiv acasa, ca ma zis ca aud cand incep aia sa stige Veniiiiti de luaaaaati luniiiinaaaa!

      Ștergere
  2. mie, anul trecut, mi s-a stins lumânarea, de bine ce-o aprinsesem de la Batman, aşa...
    nenea de la lumânări, ce să zic drăguţ-nevoie-mare, pân' să am eu timp să zic "Paştele...",mi-a aprins lumânarea frecând băţul de chibrit de cutie; marea dilemă a fost dacă să-l înjur, ori să-i mulţumesc; anul ăsta m-am luminat; mi-am zis că se poate şi cu lumină de la chibrit...şi ştii ce? A mers!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacatosii de obicei au chibrit, pentru a aduce lumina in cele mai intunecate locuri. :D

      Ștergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !