Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 2 octombrie 2012

Romania te iubesc fato !

       Daca ar fi sa incercati sa descrieti Romania unui strain in 20-30 de cuvinte, care ar fi ele? Eu ma gandesc la : haz de necaz, spaga, grad inferior de civilizatie, inculti cu pozitie sociala si bani, Dracula, manele, s.a.m.d  potential exista dar e ca si cum ai baga mina intr-un WC plin de cacat sa cauti un dimant de 1 mm, daca insisti, il gasesti.
       Hazul de necaz, in timp, s-a transformat intr-o mistocareala generala, lipseste din gluma subtilitatea care te corecteaza razind, in hahaiala asta generala suntem in stare sa spargem ziduri de valori construite cu greu de dragul castelelor de nisip, ne ranjim inconstienti la umilinte si la dureri sociale acute.
       Romania a ajuns un fel de Gioconda expusa nu la Muzeul Luvru ci intr-o bodega inconjurata de maidanezi, spalatori nespalati de parbrize, cersetori de cariera cu mainile rupte de parinti, pe o sonorizare intre manele si house, admirata de niste spectre cu ochii injectati ce beau simandicosi alocatia copiilor, satisfacuti ca a picat nevasta din primul pumn in gura, exemplare minunate pentru o fabrica de sapun de calitate.
        Adaugam si ceva mofturosi sorbitori de bere, ce stau transpirand parfum, inghesuiti ca pestii in plasa, cu atitudinea duhnind grosolan a facatura de hipi hoaperi si roackeri balmajind ineptii cand nu excita cu degetul ecranul steril al smartfonului. Seamana cu centrul Bucurestiului si poate si cu alte centre orasenesti de prin tara.
        Romantismul a disparut cu desavirsire, dragostea/iubirea e doar drumul dintre pub si pat presarat cu alcool, privitul in ochi, parfumul primei intalniri, emotia primei atingeri, jocul, spontaneitatea, sunt inlocuite de feisbuk, chat, acronime si glume macho indigo copiate si date forward in forma de pixeli.
        Media-video cultura e in floare, ne uitam la filme, cartile sunt mobila, iar masinile de sute de mii de euro etalon al valorii sociale, zac in parcarea din spatele blocului confort 2 si sunt pisate de caini in mod frecvent. Cainii exemplificand aici care este justa valoare a imaginii de pozitie sociala obtinuta prin cumpararea de bling blinguri.
        O luam la vale si panta e din ce in ce mai abrupta, cei ce striga franaaa ca ne prapadim, ramin esuati , impinsi de valuri de subcultura pe plaja mistocarelii ca sport national.
        Nu am nevoie de 20-30 de cuvinte sa descriu Romania, imi e de ajuns o camasa de forta, un plasture pe gura si un zid de care sa ma dau cu capul. 
        E cineva dispus sa ne apucam sa cautam diamantul ala de 1mm ? 




Multumesc pentru timpul acordat textului. 

7 comentarii:

  1. Superbă radiografie! Și îmi plac și noile litere pe care le folosești pe blog!
    Romantismul a murit! Dar noi suntem încă vii! Nu știu dacă și nevătămați cu totul! Eu vin cu tine! Caut în fiecare zi diamantul, în fiecare mințișoară de copil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi unul din locurile in care merita cautat. Altcineva ?

      Ștergere
  2. Eu voi incepe sa caut in mine, ca cica potential este. Nu stiu insa cat de insistenta pot fi, pana acum n-am prea fost.

    Apoi, daca gasesc vreo piatra rara in mine (la diamant nu visez), tot la copii voi privi si eu. Acolo mai are rost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potential gasim ca doar ne nastem talente si murim sperante, insa piatra rara din tine e bine sa o cauti in fiecare zi, pentru ca asta de azi maine e diferita. :)

      Ștergere
    2. Daca e cum zici, poate mai am o sansa :) Maine :p

      Ștergere
  3. Pantofi de cauciuc - canapele de piele, carute in centru - vile pe margini, muzee pustii - discoteci pline, bani putini - restaurante pline, caini vagabonzi - iubitori de animale, fetze intunecate - oameni pe dinauntru blonzi...
    Romania, tara mea de mor.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !