Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 11 februarie 2013

Big Bang I shot you down.

     De fiecare data cand ajung in vreun hypermarket ma simt un prizonier mic, prost si sarac, sentimentul e asemanator cu holbatul la TV/PC si daca vreti mai nou, la fel ma simt si cu cautatul pe google, dar sa lasam miniparanoia mea deoparte, cum imi plimbam eu corpuletele printre rafturi, din obisnuinta ma opresc la raionul cu carti. O carte de astronautica imi atrage atentia, pe primele pagini, evident teoria Big Bang, pe scurt explicata cam asa : ...si din nimic s-au facut toate.
      Asa mi-am adus aminte ca intr-o alta carte de astronomie am gasit informatia ca Pamintul se invarte in jurul Soarelui pe o traiectorie in forma de elipsa,in realitate, imaginea de ansamblu ar fi, in cel mai bun caz, o traiectorie spiralat-curbata. Soarele se misca in jurul centrului Galaxiei tragind dupa el sistemul nostru solar, Galaxia se misca in spatiu(analogic vorbind atrasa de ceva si aici as intreba de ce anume) tragind dupa ea toate sistemele solare pe care le contine.In imagini am gasit asa ceva.Deci din NIMIC s-a facut totul si de atunci nimicul care a devenit ceva/totul se tot intinde al draq prin spatiul  INFINIT. Lasind la o parte tot ce stim(fizica, chimie, bilogie, etc...)adica locurile unde nu gasim nici macar 1 singur exemplu asemanator de transformare a nimicului in ceva, ba mai mult nu avem nici un exemplu de NIMIC sau de INFINIT, fara sa intram pe tarimul presupunerilor teoretice sau al laboratoarelor cu echipamente neinventate inca, sa incercam sa facem un exercitiu de imaginatie:
Imaginati-va NIMICUL.
Nu functioneaza?
Acum imaginati-va INFINITUL.
Nici asta nu functioneaza?
Asta nu inseamna totusi ca NIMICUL si  fracsu` geaman INFINITUL nu exista.
Demult ma tot gandeam de unde venim si incotro ne indreptam, raspunsurile pe care incercam sa le gasesc erau asa de invaluite in mister ca ma fascinau de fiecare data.
Conform varfului de stiinta la care ne aflam acum raspunsul la intrebarea:
De unde venim si incotro ne indreptam?
 este:
Venim din NIMIC si ne indreptam spre INFINIT. Cine zicea ca oamenii de stiinta nu pot fi poetici?


3 comentarii:

 1. Ay, ce poetic! Ti-am mai spus?
  Cling!

  RăspundețiȘtergere
 2. catre infinit este foarte probabil sa ne indreptam, dar cu siguranta nu din nimic am venit :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi-a plăcut știrea aia când au găsit acel 80% din Univers, dat dispărut, hihi. Doar că e vorba de materie întunecată, nu de nimic. Deși poate ar fi rămas tot nimic, dacă nu i-am fi dat un nume.

  Știința poate fi o poezie, dacă poți accepta și vedea frumusețea lumii în care trăim, cu tot cu explicațiile atașate ei :)

  RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !