Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 28 martie 2011

A avut Isus prietena?

Beam eu o bere biblica (in sensul ca e o treime de fapt) cu amicul Danyxs, fost scriitor p-aci, si am dat peste intrebarea asta! Nu stiu cum sa-i zic, ca mi se pare o intrebare foarte importanta pentru credinta mea in Dumnezeu, sa zic ca ar fi ca... ca... nu imi gasesc cuvintele.... sa zicem o veriga lipsa?

Desigur aici nu lipseste doar veriga, lipseste tot lantul, plus cainele legat de el, dar ma rog, sa nu divaghez. Deci:
A avut Isus prietena?
Eu am auzit ca n-ar fi avut. N-am citit biblia, recunosc! Eu asa am auzit. Oare de ce? Nu-i placeau oare fetele? Poate era normal pe vremea aia sa nu-ti faci prietena pana la 33 de ani? Poate nu-i placeau fetele, dar n-are cum ca aia e interzis, cum a zis Dumnezeu cand era alergat de armata fascista: "misunati si inmultitiva!". Poate nu avea bijuterii de familie! E posibil, data fiind inclinatia crestina pentru lipsa de fast. Asta ar explica si cum de maica-sa era virgina. Adica si asta e pacat, iei femeia de nevasta si nu faci nimic. Joseph asta era un pacatos, nu auzise treaba cu panzere germane si "misunatul si inmultitul"! Revenind, poate se naste micul Isus, si vede tacsu (ala legal) ca n-are bijuterii si zice: "Fa nevasta, asta cu cine seamana!!! Fitza-r mata a lu Baal sa-ti fie... etc." si ea zice: "E copilul lu' Dumnezeu, ce n-ai vazut pe fresca tamplar incult ce esti, ca nici ala n-are una si alta!?". Si asa s-a nascut legenda.

Sau o fi avut si s-a pierdut in "negura vremurilor"? Oare o fi apucat-o de san, asa necrestineste? Sa ma scuze cititorii(le) mai pudici! O fi incercat si el o schema acolo, poate ceva digital, ca stim ca mai departe n-a ajuns, ca prezervativ n-avea voie sa foloseasca, nu mai vorbim sa imprastie samanta pe faianta, sau, in contextul istoric, pe lutul din odaie. Oare Isus avea erectie? Intreb si eu, nu dau cu parul! Poate era impotent, zic, ca n-am citit toata cartea. Banuiesc ca nu, ce mama dracului, ditamai profetul trebuia sa aiba ceva sa impresioneze, nu asa!

Hmmm! Atatea intrebari, atat de putina Biblie sa ne raspunda! Astept un raspuns de la Dumnezeu sa ma lamureasca cu aceste mici curiozitati!

P.S. Am cautat o poza cu Isus si Paris Hilton dar n-am gasit, d-aia n-are articolul poza.

P.S.2. Na ca Dumnezeu m-a inspirat si am creat eu o poza ca era pacat sa existe internetul fara o poza cu Isus si Paris Hilton.

155 de comentarii:

  1. ma, daca Iisus a fost cu Paris Hilton, nu iese bine ca inseamna ca face discriminari: adica de ce accepte ca tinkerbell sa stea in puf in timp ce copiii mor de foame? nu-i fff religios:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, eu am citit o carte pacatoasa, inspirata dupa Evanghelia dupa Iuda (ala, tradatorul, si da, evanghelia aia recent descoperita cica, sau redescoperita mai degraba, ca precis e si interzisa, sau poate am visat toate astea). ,,Numele meu a fost Iuda: discipol sau diavol" - asa parca se intituleaza cartea. Foarte interesanta, e prezentat Isus - omul, dintr-o perspectiva mai lucida, critica, rationala. Dar despre viata lui sexuala sau amoroasa tot nu spune nimic :)
    Eu cred ca a avut, adica sper sa fii avut prietena... Nu stiu, chiar si cand era prunc, sigur a simpatizat ceva fetita, sau cand era adolescent sigur mai zambea vreunei fete, si ca adult... stii ca e controversa cu Maria Magdalena :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Verbul "(a) fi"-Formele inverse ale conditional-optativului prezent:
    fi-mi-ar
    fi-ti-ar
    fi-i-ar
    fi-ne-ar
    fi-v-ar
    fi-le-ar

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi da şi în Codul lui DaVinci al lui Dan Brown până la urmă posibilitatea ca Isus să fi fost iubitul Magdalenei face cred laitmotvul cărţii. Acuma să nu daţi cu pietre după mine din cauza acelei cărţi, dar să ştiţi că mie mi-a plăcut la nebunie, modul cum a fost scrisă, cantitatea dar mai ales calitatea argumentelor, mai mult sau mai puţin verficabile dar interesante ca idee şi extraordinare ca imaginaţie. Dar cel mai mult mi-a plăcut că a dat lui isus o faţă umană şi asta după părerea mea proprie, personală şi probabil singulară, a dat valoare maximă cărţii în sine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfoaaaai, scuze toate erorile de punctuaţie şi faptul că am scris Isus cu literă mică. Încă nu m-am trezit!

    RăspundețiȘtergere
  6. @La Fee
    Scandalos! Vrei sa zici ca Iosif era un analfabet?

    RăspundețiȘtergere
  7. @zefira
    Fenomenul codul lui davinci apare cam la 10 ani, adica eu auzisem cu zece ani in urma toate teoriile astea intr-un reportaj pe discovery. Se pare ca audienta acestor carti sunt cei care uita tot dupa zece ani, d-aia apare ciclicitatea asta. Banuiesc ca e mai bine sa afli ceva complet nou o data la zece ani, decat sa ai o memorie, cat de cat, functionala.

    RăspundețiȘtergere
  8. @iri
    Daca ma gandesc bine tinkerbell asta ar fi putut fi confundat de evreii aia primitivi cu un miel si de aici sa apara obsesia asta cu mieii la crestini. Inca o dovada in plus pentru teoria mea ca Isus + Paris Hilton = Love

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu stiu ce sa zic, de aceea am introdus formele inverse ale cdt.-opt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da' cum de sunteti asa activi azi?

    RăspundețiȘtergere
  11. CCum vin eu , cum plecati toti! Plec si eu, na!

    RăspundețiȘtergere
  12. @La Fee
    Daca pleci, plec si eu, si-mi iau si jucariile.

    RăspundețiȘtergere
  13. De fapt, Iisus era discipolul meu(fapte schimbate de biserica crestina la nu-stiu-ce sinod). Eram o femeie frumoasa si desteapta pentru vremurile acelea. Iisus m-a prins intr-o zi de maini si am simtit ca mi-e drag, ceea ce era total nepotrivit cu faptele: eram maritata, aveam cu 10 ani mai mult, iar el era un tanar de succes. M-as fi dus cu el. Nu-mi era teama ca ma vor ucide cu pietre, dar nu puteam a ii stric imaginea si perspectiva de a se indragosti de una mai acatarii decat mine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nuu, nu-mi lua jucariile, Dex! Abia mi le-ai dat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Un fapt ramane: prietenia dintre Maria Fecioara si Maria Magdalena.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca aceste doua femei l-au inteles cel mai bine, pentru ca il iubeau cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Heach Dexule, io n-am zis frăţioare că nu am mai auzit de teoriile din Codul lui daVinci ci doar că mi-au plăcut ca formă de prezentare, adică n-au fost pliciticoase şi par plauzibile, mnoah poate aşa le-am perceput eu(fire aventuroasă şi zburdalnică, care sunt pe persoană fizică)(cred că ai remarcat că io ştiu să conjughez verbu'a fi la persoana primă).
    @ Iri, Isus nu a fost cu Paris Hilton(astea-s doar ideile nebunatice ale lui Dex- a se observa că lui Dex îi plac blondele slăbănoage) Isus a fost cu o brunetă planturoasă.
    Aşaaaa, ia să vedem care mai este pe aici.
    Huh! Bine că nu e şi Milogul, că mă desfiinţa în 2 timpi şi 3 mişcări.
    P.S. Da voi pingbackuri nu setaţi pe accept, că am scris şi io o poezie cu link către voi, da' cre'că responsabil de aşa cruzime e Dexu' că el e insensibilos la rime-ncrucişate :P
    Şi memoria mea chiar dacă pare nefuncţională, e doar de adormirea vigilenţei, că ea de fapt levitează în abisul convalescenţei absolutismului desuet (moaaamăăăă cum am dat-o p'asta)
    @Maria Magdalena, io pe tine te bănui că eşti travesti pe comentul ăsta, fiindcă teoria ta debordează de un feminism exagerat(Io cre'că azi am un efect scolastic de mare impresie)
    @La Fee
    Un neavenit şi un novice într-ale dumnezeirii ar zice că din ce spui tu femeile îl iubeau pe Isus şi că Lui îi plăcea să umble cu câte două(care să aibe grije de el, nu fii păcătoasă şi nu te gândi la cele mult prea lumeşti, lasă asta în grija necredincioşilor ca mine sau ca Dex)

    RăspundețiȘtergere
  18. Copii, sunt racita cobza. Am febra si delirez. Nu luati in seama ce spun. Cine imi face un ceai de hibiscus siriacus? Exclus polidinul!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. P.S să ştiţi că io am scris ideile în altă ordine, da nu'ş ce naiba am făcut că s-or amestecat, da-s bine şi aşa. Acuma dacă nu par coerentă să ştiţi că io cre'că o mână divină îşi râde de mine şi mă ia în balon :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Formarea imperativului negativ: Imperativul negativ de persoana a II-a sg. se formeaza din infinitivul verbului de conjugat la care se adauga adverbul de negatie. (a) fi + nu = nu fi!; (a) spune + nu = nu spune!

    RăspundețiȘtergere
  21. Efect livresc, nu scolastic!

    RăspundețiȘtergere
  22. Forme speciale de imperativ pozitiv!

    (a) zice - zi!
    (a) face - fa!
    (a) veni - vino!
    La imperativul negativ se va folosi regula de baza: nu zice!, nu spune!

    RăspundețiȘtergere
  23. Zefira, El nu umbla cu doua, ca Maria Fecioara era mama Lui!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt pacatoasa! Ai uitat ca i-am sechestrat pe bieti, Zefiro?

    RăspundețiȘtergere
  25. Lumea creda ca-s la baut si cand colo...

    RăspundețiȘtergere
  26. Am deja 39 de grade! Salvati-va!

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Am scris gresit! Trimiteti-o pe Maria Magdalena in locul meu la scoala! De maine, va rog!

    RăspundețiȘtergere
  29. Deeex, ai spus sa nu plec! Cazeaza-ma undeva!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am zi scolastic datorită modului de gândire bazat pe evenimente formale, rupt de realitate şi mânuit în mod pedant( cel puţin aşa scrie la Dex şi aşa l-am priceput şi io, plus că e cu tentă datorită prezenţei aspectului creştin (sau ne) al discuţiei prezente.
    Da' merge şi livresc, încalte'ai chiar mai generos termenu'ista că are o arie mai largă de acoperire. Săru'mână coniţî!

    RăspundețiȘtergere
  31. Zafira, am febra! De acolo mi se trage!

    RăspundețiȘtergere
  32. @zefira
    Dex nu a auzit de "scolastic" asta, si nici de fratele lui "livresc". Dar daca vreti cuvinte bizare eu pot sa zic "aleator".

    RăspundețiȘtergere
  33. @zefira
    Pingback-uri nu stiu ce sunt, parca activasem ceva numit backlinks dar nu m-am prins cum functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  34. In contextul dat mie mi s-a parut corect termenul "livresc" fiindca era plasat ca efect asupra cititorului. Ucideti-ma!

    RăspundețiȘtergere
  35. Da, si mie imi apare intr-o carte "itinerariu" in loc de "itinerar".(Si nu e singura greseala!)

    RăspundețiȘtergere
  36. Doxatule, pune-l pe şefu'(Milogul) la treabă că el trebuie să cate în străfundurile tabloului de bord, da' acuma nu că's rea da mi se pare mie sau şefu' nu dă p-aci decât la sfârşitu' zilei să facă prezenţa :D
    Backlinks bănui că e aceeaşi Mărie da' cu altă bască( că tot suntem la capitolu' Isus s.a)
    Îmi place cuvântul aleator, că-mi dă aşa o doleanţă de a mă plimba cu limba-n gură. Ăăăă şi mai e unul mişto: persuasiv.
    Ia să vedeţi ce se mişcă buzele în toate direcţiile luând toate formele.
    (Hmmm, oare de ce toate replicile mele au o tentă foarte laică?)

    RăspundețiȘtergere
  37. La Fee, cum adică să te ucidem? Aşa de răi ne crezi? Şi noi pe cine mai chinuim? :P

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu ma ironizati, va rog! De cand am intrat pe blog m-am jurat sa nu fac nicio corectura! Sa ma bucur ca sunt acceptata si atat. Dar azi am febra! Sunt pe pilot automat. Daca nu ma vreti, v-am spus, ma duc in pat!

    RăspundețiȘtergere
  39. Aualeu! Pai am crezut ca tu esti aliata mea! Daca asa stau lucrurile, imi iau costumul cu stelute sa va orbesc, na!

    RăspundețiȘtergere
  40. Costumul e de la Victorita Secretoasa! Din matase naturala autentica, incape intr-un naparstoc!

    RăspundețiȘtergere
  41. Adică încape în Dex? Sau Dex încape-n el?

    RăspundețiȘtergere
  42. Uuuuu! I'm so bad! I'm freaking bad. I have a verry verry bad imagination :D

    RăspundețiȘtergere
  43. Da, poate fi pus ca semn de carte! Nu m-am gandit pana acum! Merci! Cand voi fi grasa, am sa-i dau aceasta destinatie, ca sa imi scot invertitia!

    RăspundețiȘtergere
  44. Dex nu se imbraca cu Victorita, el e din cap in picioare imbracat de Re.Be.Ka!

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu meeey, io am vrut să zic că-i Dexu' beibi!

    RăspundețiȘtergere
  46. @La Fee
    HA! Aleatoriu nu egal cu fortuit! Dex 1: La Fee 4! Corigenta!

    RăspundețiȘtergere
  47. Dex, am facut o proba! "Gramatica Academiei" are doua volume. In "Enuntul" mi-am pus ca semn de carte sutienul, iar in "Cuvantul" mi-am pus cealalta piesa! E OK.
    Sunt contexte in care aleatoriu=fortuit.

    RăspundețiȘtergere
  48. Daca vine Milogul si afla ca v-am aratat fluflu-urile,ma da afara!

    RăspundețiȘtergere
  49. La Fee, şi cum îi zice la cealaltă piesă?

    RăspundețiȘtergere
  50. Milogul e foarte ocupat momentan. Ramane secretul nostru, si al Victoriei(Lipan).

    RăspundețiȘtergere
  51. Ai inteles acum, Zefira de ce dau reguli de gramatica? Ma ia de urechi Milogul.

    RăspundețiȘtergere
  52. Zis si facut! Nu mai vreau sa fiu Vitoria (Lipan)!Ca nu mai vreau sa ma imbrac in scorturi, sa port camesoaie si opinci! Vreau numai Dior!

    RăspundețiȘtergere
  53. ahaaaa! De asta eşti tu aşa de vesel şi permisiv Dexule, că eşti sungurel cu noi două :P
    La Fee, nu te face că plouă, spune numele la cealaltă piesă, hai cu curaj! :D

    RăspundețiȘtergere
  54. Cealalta piesa e o combinatie de snururi de matase cu urme de dantela si voal.E de nenumit!

    RăspundețiȘtergere
  55. Ar fi o impietate sa o numesc simplu "chiloti" sau "slip"! :)

    RăspundețiȘtergere
  56. Isus se inroseste cu siguranta cand vede ce dedesubturi prezentati la noi pe blog. Sa va fie rusine! Apoi continuati.

    RăspundețiȘtergere
  57. Cand o sa vina Altruista SA si Colorbliss, o sa ii scrie in secret Milogului sa ne dea afara, va spun!

    RăspundețiȘtergere
  58. poţi să le spui bikini, sau boxeri, depinde de formă. O prietenă de-a mea urăşte realmente termenul chiloţi şi le zice chilondri.
    Pfoaaaaa, păcătoase mai suntem, pe un post despre Isus noi vorbim despre chiloţi. Da' mie îmi plac şi portarjtierele dacă e s-o spunem p-a dreaptă

    RăspundețiȘtergere
  59. Deex, Am febraaaa! Nu sunt eu cea care scrie! E "Coldrex-ul"! Sau ceva din formula chimica de pe-acolo!

    RăspundețiȘtergere
  60. Doxatule drept să spun eu mă ruşinez mereu când mă gândesc la dedesupturi. Pfff. se scrie dedesubturi

    RăspundețiȘtergere
  61. Ultima nerusinare pe ziua de azi: De cand am venit acasa, stau imbracata, ca nu are cine sa imi deschida rochia la spate! Trebuia sa prevad si sa il rog pe portar! :D

    RăspundețiȘtergere
  62. Eu nu dau afara pe nimeni si nici nu boicotez, promit solemn! Sunt pe-aici si eu, ma amuz silentios de dilemele (ne)religioase iscate de sarmanul personaj istoric (a se citi Iisus).

    RăspundețiȘtergere
  63. Nici nu pot sa spal vasele, nici sa fac de mancare...O sa incerc la vecini ca apoi sa strige dupa mine ca eu sunt Maria Magdalena!

    RăspundețiȘtergere
  64. @La Fee
    Aha! Rochia zici! Inchisa la spate zici!? Manecile cum sunt la rochie? Mai lungi asa, sau mai scurte?

    RăspundețiȘtergere
  65. Daca tot nu mai plec la Monte Carlo, macar am aratat dessous-urile unei societati alese si secrete!

    RăspundețiȘtergere
  66. Fara maneci! Taietura Givenchy!

    RăspundețiȘtergere
  67. Am inteles, s-a dus teoria mea cu manecile lungi si legate la spate. Trebuie sa revin la teoria cu Coldrexul si efectele lui speciale.

    RăspundețiȘtergere
  68. Gata! dar am mainile mai lungi cu cate 3 cm.!

    PS Cu ce ma ajuta daca erau manecile lungi?

    RăspundețiȘtergere
  69. Eu zic sa va mai scriu o regula de gramatica! Cereti una!

    RăspundețiȘtergere
  70. @La Fee
    Pe tine nu te ajuta cu prea mult, dar pe noi ne ajuta, ca daca scriai cu coatele nu mai ajungea articolul la 70 de comentarii :D
    P.S. Carcotesc, nu ma lua in serieux.

    RăspundețiȘtergere
  71. Vezi, daca iau coldrex! Daca luam o tuica?

    RăspundețiȘtergere
  72. Noua regula de gramatica:
    - any grammatical error must be pointed simultaneously in three languages of global circulation from the following five: English, French, Chinese, Indian and Braille.
    - Romanian is crap and does not count.

    RăspundețiȘtergere
  73. Hai sa ne mutam pe alt post!

    RăspundețiȘtergere
  74. Sorry, I don't understand your silly foreign language!

    Pardonez moi mais je ne comprend pas votre langue etrangere!

    Enshuldigung bitte, ich haiss nicht was sie gesprachen haben!

    Chi chong, ping pong.

    imstevefromtexassorryIdontunderstandyoursillyforeignlanguage.

    RăspundețiȘtergere
  75. Am uitat braille:
    . .. . :. ... .:. .. .. .... ... :

    RăspundețiȘtergere
  76. OAU!
    من نمی دانم به زبان
    Ai uitat de persana!

    RăspundețiȘtergere
  77. Ai stiut tu sa faci perfectul compus in germana??

    RăspundețiȘtergere
  78. Am stiut odata, acum am dat cu banul.

    RăspundețiȘtergere
  79. Punkt, punkt
    Komma stricht'
    Fertigh ist ietz
    Das Gedicht
    Und mit drei
    Ohren dran
    Fertich ist
    Der Hampelman!

    Nu mai e chiar corect, ca am uitat si eu!

    RăspundețiȘtergere
  80. Nein! Untergrundbahn getreide der Nazi am see ist.

    RăspundețiȘtergere
  81. Vai, zise atunci vulpitz, ce frumos vorbesti tu in germana! Dar ea il tinea de vorba ca ii era urat singura si mai si delira pe deasupra! ASa ca ai facut o fapta buna,Dex! Hapciu!

    RăspundețiȘtergere
  82. Aceeasi imagine era si dimineata, sau am luat-o rau pe aratura si Iisus imi face cu ochiul?

    RăspundețiȘtergere
  83. E grav daca iti face Isus cu ochiul. Se pare ca raceala e mai grava decat estimasem. Hai, inca un efort, sa apucam 100 de comentarii si dupa aia poti sa vorbesti cu el. :p

    RăspundețiȘtergere
  84. Mie nu imi place poza asta cu Iisus. Mi l-am imaginat mereu mai frumos si mai cool, nu stiu de ce. Gen actorul ala... ce juca in Lord of the Rings, de era regele nu stiu care, stiti ? :))

    RăspundețiȘtergere
  85. http://www.clopotel.ro/muzica/funclubfoto/funclub18567.jpg

    uite, el :D

    RăspundețiȘtergere
  86. D-aia nu sunt poze in biblie, ca era ca pe Facebook, credeai ca e Vigo Mortensen si te intalneai cu Napoleon Dynamite.

    RăspundețiȘtergere
  87. Eu nu vad bine, dar OK. Lui ii incredintez tainele mele seara de seara?

    RăspundețiȘtergere
  88. Si apoi ce e chestia asta, Isus a venit sa ne salveze nu sa faca filme XXX, poate sa arate cand se poate de jenant, ca nu si-a facut cariera in management pe carisma si culcat in stanga si-n dreapta! Si apoi n-a avut nici prietena, daca arata ca Vigo sarea vreo ciobanitza pe el pana la 33 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  89. A me mi piacerebe se Jesus e pure Benicio del Torro, perque quel uomo ha un qualcosa che a me mi fa un piaccere da morrire! :)

    RăspundețiȘtergere
  90. Daca erau poze in biblie, ajungea o carte decupata. Oamenii isi puneau postere pe pereti. Cine mai avea nevoie de pictori, iconari si altele ?!?!

    La Fee, incredinteaza-i tot ce vrei, pare de incredere :)

    RăspundețiȘtergere
  91. @zefira
    Nota 4! E spaniolic nu italian!

    RăspundețiȘtergere
  92. E de bine sa fie 100 de comentarii? Ca acum ca am vazut mai bine poza lui Colorbliss si tinand cont ca am mai luat si un Nos-Pa, sa trecem la fapte!

    RăspundețiȘtergere
  93. Andiamo bambini, avette da fare, fra un po, arriviamo sul comento con numero 100.
    Chi fa il centesimo prende un apuntamento con me sotto nel ponte di Parco Romanesco :D
    Da chiar, Altu ce mai face?

    RăspundețiȘtergere
  94. Hahah :)) Nici Benicio del Torro nu ar fi rau :D

    @Dex
    La modul serios, sunt convinsa ca Iisus a fost un personaj extrem de carismatic. Cum altfel iti explici turma de oi (de oameni) ce il urmau ca vrajiti peste tot ? E nevoie de o doza buna de carisma, oricat de semizeu ai fi. Mai cred ca avea o voce foarte placuta si calitati de lider!

    RăspundețiȘtergere
  95. Păi am vorbit italiana fiindcă ai zis tu Dexule că nu mai vrei altceva, decât străineze, dar asta nu are de a face cu Benicio, el poa' să fie si highlander, ca tot imi place

    RăspundețiȘtergere
  96. Băi stai aşa, io-s cu comentul 100? Pfff, adică mă-ntâlnesc io cu mine. Deci iar mă oftic! :(

    RăspundețiȘtergere
  97. Nu te oftica! E un privilegiu! Se intampla o data la o suta de comentarii. Urmatoare oprire: 200.

    RăspundețiȘtergere
  98. Ati luat raceala de la mine! Se vede de la o posta!

    RăspundețiȘtergere
  99. Ştii ce e mişto în toata faza asta? Că şi dacă vine Milogul la sfârşit(il capo di tutti capi, sau il capo di tutti frutti, că nu-mi mai amintesc acuma bine bine cum era vorba aia veche) el nu o să certe pe nimeni pentru ce a zis sau nu a zis, că-s aşa de multe comenturi că va închide obosit laptopul şi va zice:" ăştia iar se făcură că muncesc"

    RăspundețiȘtergere
  100. Si del Torro e un Delicio! Hotarati-va! Sau macar lasati-ma sa ma inchineu la cine vreau, na!

    RăspundețiȘtergere
  101. Milogul e vigilent! Nu va lasati pacaliti! Se vede ca pe voi nu v-aluat de urechi!

    RăspundețiȘtergere
  102. Haolooo, La Feeeeee, uită-te la tine ce de-a greşelile faci, numa' gându' că te vede Căpetenia de trib şi deja te emoţionează. Hihihih. Ţi-e fricăăă. ţi-e fricăăăă,ţi-e fricăăăăăă! :P

    RăspundețiȘtergere
  103. Ba nuuuu, am fost sedata!BaDAAAA! Da, ba, da si nu ba, nu

    RăspundețiȘtergere
  104. Am audenii! In bloc la mine cineva canta "Printishorul meuuu,..."

    RăspundețiȘtergere
  105. Munceste omu' 5 minte si voi sariti peste suta de comentarii. Ete acu' trebuie sa beau sampania singur.

    RăspundețiȘtergere
  106. Vreau si euuuu! Nu singur, ma, raule!

    RăspundețiȘtergere
  107. Dex, cum desfaci tu sampania? Sa ne spui fix acum cand sunt ca de pe alta lume!

    RăspundețiȘtergere
  108. @La Fee
    Ia nu mai amesteca tu pastilele cu bautura, sa mor eu de sete.

    RăspundețiȘtergere
  109. Tu m-ai invatat!M-ai pus sa iau extrraveralul cu vodca! Cand umblam in pijamale!

    RăspundețiȘtergere
  110. Stati linistiti! Eu nu beau dacat pastile!

    RăspundețiȘtergere
  111. Dex, mai stii cum mi-ati dat voi teste cand ne-am imprietenit? EE, ce vremuri... Mai stii care au fost intrebarile?

    RăspundețiȘtergere
  112. Vezi sa n-o bei pe toata sa umbli gol pusca prin fata pe la PRO TV.

    RăspundețiȘtergere
  113. Mie cand mi-e rau sau mi-a frica, aud avioane. Chiar acum vad ca Iisus ma arata cu degetul! Stie ca imi fac niste calcule sa nu merg la scoalaaa! Asa cu mucii in batista sunt un spectacol dezolant!

    RăspundețiȘtergere
  114. Daca stau maine acasa va scriu 300 de comenturi!

    RăspundețiȘtergere
  115. Daaaa eu am inventat toate relele, pe Satan l-am avut elev in grupa mare la gradinita.

    RăspundețiȘtergere
  116. Ai avut rabdare sa si citesti sau stii ca sunt La Fee si sunt amortita bine?

    RăspundețiȘtergere
  117. Eu te-am laudat! Te-am luat de model!

    RăspundețiȘtergere
  118. Maine ma imbrac mai frumos si ma duc la scoala! Gata! Am hotarat! Oare de ce nu au inventat stilistii si accesorii pentru nas? O floricica , o umbreluta, o palarie, oceva acolo...

    RăspundețiȘtergere
  119. Un muc e de ajuns ca accesoriu, desi legal nu iti asigura concediu medical.

    RăspundețiȘtergere
  120. Nu-mi asigura, dar starneste compasiune! Asa ca:
    Diavolul se va imbraca
    De la Prada sau Givenchy
    Si la scoala va porni!
    Fiindca-i de neinlocuit!

    RăspundețiȘtergere
  121. Pot sa imi iau concediu medical, dar imi trebuie inlocuitor si nu am gasit decat o zana de anul I. Pai o mananca ferma mea de balauri sho-sho-mosho!

    RăspundețiȘtergere
  122. Cine a scris ieri in locul meu?

    RăspundețiȘtergere
  123. Eii, ia sa strig eu catalogul!
    Altruista SA - absenta
    Colorbliss - absenta
    Doxatul Dex - absent
    Milogul SRL - absent
    Zefira - absenta
    Absentele sunt nemotivabile! Ceilalti sunt de mult timp exmatriclati, ca dau rar pe la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  124. Va luati unul dupa altul! Daca chiuleste unul, chiuliti toti! Deocamdata aveti doar mustrare in fata clasei!
    Erata: exmatriculati.

    RăspundețiȘtergere
  125. Na...s-a dat mielu peste cap si a fugit puiu cu ata...cum ma 130 de comentarii?
    Si eu nu adun trij de voturi pe polimedia...
    http://polimedia.us/fain/jurnal/stand-down-cafe-cu-cheia-de-gat/

    Si

    http://polimedia.us/fain/societate/stand-down-cafe-femeile/

    RăspundețiȘtergere
  126. Standdule eu cred că băieţii au început să fugă de responsabilităţi, eu le-am dat o leapşă la fiecare şi nici nu vor să o onoreze(Zefira plânge cu lacrimi de crocodileasă)

    RăspundețiȘtergere
  127. Lectia de gramatica 1: Se spune corect:"o prietena de-ale mele";"un prieten de-ai mei".
    Se presupune ca te referi la o prietena dintre cele pe care le ai: "o prietena dintre ale mele" sau la "un prieten dintre ai mei".

    Lectia de gramatica 2:Daca doua substantive cooronate sunt succedate de un adjectiv, acordul adjectivului se va face la plural:"o istorie si o geografie proprii",o pasiune si un devotament comune tuturor".
    Lectia 3: dupa noul Doom, se scrie "vasazica", desi nu imi place!
    Aici este Altruista SA cea care se ocupa de stil si de exprimarea corecta a mesajului scris. Am remarcat insa frecventa acestor greseli!

    RăspundețiȘtergere
  128. Alte probleme privind pron. si adj pron. posesiv:
    - ai nostri: copiii nostri; ai nostri copii;
    - ai vostri: copiii vostri; ai vostri copii;
    - ma-sa(N/Ac); ma-sii(D/G)
    - tat-su(N/Ac);lui tat-su(D/G)

    Forma corecta de plural pentru "rucsac" este "rucsacuri"

    RăspundețiȘtergere
  129. Dragile mele Altruista, Colorbliss si Zefira, m-am jucat doar de-a gramatica, dar informatiile sunt corecte! ( fete dragi-dragile mele).

    RăspundețiȘtergere
  130. Reguli de despartire in silabe!
    Regula a II-a: doua consoane asezate intre doua vocale se despart astfel: prima consoana ramane cu prima vocala,iar a doua consoana urmeaza vocala a doua: pas-ta.
    Exceptie la regula a II-a: daca in grupul celor doua consoane a doua consoana este "r" sau "l",iar prima consoana este una dintre acestea(b,c,d,f,g,h,p,t,v), ambele consoane urmeaza vocala a doua.
    EXEMPLE: Co-dlea; chi-hlim-bar; pe-hli-van; pa-na-fri-can; ne-e-vla-vi-os;

    RăspundețiȘtergere
  131. Premiul I la greseli mi-l decernez! Sa sune trompetele! Aduceti coroana!

    RăspundețiȘtergere
  132. Bine, recunosc faptul ca fac penitenta!

    RăspundețiȘtergere
  133. Ati profitat ca am febra si m-ati lasat sa imi pun poalele-n cap! Acum trebuie sa imi dreg imaginea.Presupun ca radeti pe infundatelea pe seama mea!
    Ce caut eu aici, oameni buni?

    RăspundețiȘtergere
  134. Leapsa Zefirei!
    1 Când am început să scriu…
    Am incput sa scriu in adolescenta.Eram eleva la filologie si mi se parea ca sunt talentata. Poezia citita de mine prima data a fost catalogata ca un "tembelism infantil".Asa am trcut la critica!
    2 Ce mă motivează să scriu pe blog
    Eu mai mult citesc decat scriu. Sunt curioasa cum gandesc adultii, fiindca stau prea mult printre copii. Marile carti nu ma ajuta, pentru ca se raporteaza la modele exemplare.
    3 Cum reacţionez la comentarii negative
    De obicei ma supar. Eu am mereu dreptate. Aici insa ma consider cea mai de neluat in seama. Fac dracarii sa fiu luata peste picior. Asta ascute simturile.
    4 Care a fost ideea iniţială de la care am pornit…
    Intrebarea este echivoca. Pe acest blog am intrat fiindca Milogul are apucaturile cuiva drag.
    5 Ce fel de linkuri ţin în blogroll…
    Terminologia de blogroll ma depaseste.
    6 Cum m-a schimbat pe mine blogul…
    Nu stiu daca m-a schimbat, dar m-a facut sa fiu mai dezinvolta. Eu sunt in gandirea mea si in comportamentul meu ca la scoala, adica intr-o continua garda, temere de a nu spune ceva rau, de a nu leza pe cineva, de a fi in afara reprosabilului. Traiesc ca si militarii dupa anumite rigori.
    7 Ce aşteptări am de la blogul meu…
    M-am saturat sa fiu cea mai mare si sa iau decizii. Vreau sa fiu "cea mai mica fata a lumii dintre toate randunelele"(I. Teodoreanu)
    8 Ce aşteptări am eu de la cititorii/vizitatorii mei…
    Nu intru in categoria asta.

    RăspundețiȘtergere
  135. Nu, intrebam bezna in care ma aflam fara voi!

    RăspundețiȘtergere
  136. Trebuie sa nuantez aici:
    4 "Care a fost ideea iniţială de la care am pornit…
    Intrebarea este echivoca. Pe acest blog am intrat fiindca Milogul are apucaturile cuiva drag."
    Altrista parca ar fi...
    Colorbliss cred ca este...
    Zafira ai stilul ...nei
    Milogul- am spus deja
    Dex tot Milogul intr-o alta ipostaza...
    Uneori mi se pare ca am mai visat asta candva!

    RăspundețiȘtergere
  137. V-am pocit numele! Aproape ca nu vad ce scriu, asa de mici sunt literele. Ieri am citit de la monitorul mare! Asa am vazut mai bine ce de prostii am scris!

    RăspundețiȘtergere
  138. Ma faceti sa ma simt ca Iona,personajul lui Sorescu.Este acolo un tablou cu amestec de jovialitate si tristete care musteste de intelesuri: "Scriu, nenorocitii, scriu!...Vreun naufragiat! Crede ca eu pot sa il salvez[...]Cat e pamantul de mare, sa treaca scrisoarea asta din mana in mana,toti or sa iti dea dreptate, iar sa intre in mare dupa tine,niciunul!" Eu, asa fricoasa cum sunt, am intrat in mare...nici nu stiu sa inot macar...

    RăspundețiȘtergere
  139. Am scris aici fiindca cred in puterea tamaduitoare a logosului. Mi-a fost frica sa vorbesc, dar mai frica sa tac de tot. Asa ca atunci, canva, am vorbit, cum fac si acum...Vorbind ma tamaduiesc in primul rand pe mine.
    Cand Milogul m-a invitat la el pe blog m-am gandit ca aici e bancuta pe care o sa ma asez la asfintit ca sa-mi legan sufletul obosit de prozaic.

    RăspundețiȘtergere
  140. Dar nu m-ati lasat sa stau cu mainile pe suflet. Mi-ati dat teme pentru acasa, iar eu sunt receptiva la cuvintele cheie: tema, echipa,joc,tacere, cuvant...ce mai ca la scoala...cum le aud cum mi se aprinde ledul.Da, multi naufragiati, putini salvatori, cum spuneam.
    Aici am gasit salvatorul/ii. ma agat de aceasta idee nastrusnica...

    RăspundețiȘtergere
  141. Frumusetea jocului cu masti sta in a ignora actantul din spatele mastii. Iei in considerare masca si intri in logica jocului dramatic alegandu-ti la randul tau o masca. Daca ii urmariti pe copii, veti constata ca ei se supara daca recunosti cine e in spatele mastii. Se considera vinovati de a nu fi gasit secretul mastii perfecte. Adultul insa traieste cu dorinta latenta sau nu ca masca sa fie recunoscuta.

    RăspundețiȘtergere
  142. Ma feresc sa scriu ce am mai scris vreodata. In "Teoria generala a criticii" de Cesare Brandi se vorbeste de naratiunea obiectiva care imprumuta din teatrul japonez personajele imbracate in negru(sunt trei; 2 manuiesc papusa, iar unul vorbeste) si care devin in scriitura romanesca naratorul neutru. Asa se intampla si pe blogul acesta. Naram aparent cu detasare fapte din spatele mastilor si totusi nu suntem pe deplin detasati.

    RăspundețiȘtergere
  143. Acum revin la Sorescu unde am remarcat acelasi joc scriitoricesc chiar daca e vorba de teatru nu de proza:"Tu nu te speria(mama) numai din atata si naste-ma mereu! Soldatilor le mai scapa cate ceva in viata, de aceea trebuie sa ne nastem mereu..." Nu ne putem naste mereu, dar ne putem reinventa de dragul nostru sau al altora pe un blog!:D

    RăspundețiȘtergere
  144. Asa ca ce contaza daca a avut Iisus prietena? Oamenii l-au judecat dupa cum le-a venit bine.A fost un soi de fachir, l-au hranit cu maracini, l-au rastignit,au preferat lotrul, s-au dezis de el,l-au adulat apoi.Eu cred ca s-a simtit profund iubit daca a facut toate acestea.La acest Iisus omul ma gandesc adesea.
    Si el a crezut ca e salvatorul pentru naufragiatii lui.Si el a fost naufragiatul salvat de iubirea lui oricare ar fi fost ea.

    RăspundețiȘtergere
  145. @La Fee
    Sau a fost un produs vandut la prosti ca multi altii inaintea lui si dupa. Ce a crezut el e problematic de dedus.

    RăspundețiȘtergere
  146. Potrivit Evangheliei lui Filip, intre Iisus si Maria Magdalena era ceva, cumva.Ba chiar se pare ca a existat si o Evanghelie a Mariei Magdalena. E vorba de evangheliile gnostice. Serios! Am vazut eu ieri pe Discovery!

    RăspundețiȘtergere
  147. Băi știți de ce n-a jucat și Isus cu Paris Filton in Te house of wax?
    Ca o transforma pe toata in lumanari!!!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !