Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 19 martie 2011

Cum ajung in RAI ?


     O problema serioasa pentru omenire este Viata de Apoi.


     Nu glumesc, sunt mult mai multi preocupati sa ajunga intr-un Rai imaginar decat sa -si faca Raiul real pe Pamint. Cea mai mare parte  de oameni care adera la o credinta o fac pe o structura de teama, de amenintare, frica de a  ajunge in Iad sau in alt loc teribil(la munca spre exemplu), iar in varianta recompensativ-pozitiva, in Rai, iarba verde, pomi infloriti, ingeri care zambesc si canta. Raiul e ca si cum te-ai duce la tara, prinzi o sarbatoare si toata lumea e relaxata ca nu munceste pe camp.
     Cati sunt preocupati mai mult de viata de apoi decat de viata de aici? O sa vedeti in tabelul de mai jos:


 6 170 000 000 de oameni din cei aprox 7 miliarde de oameni care traiesc pe Pamint in anul 2011, vor sa ajunga in rai, cam multi candidati pe loc.
In concluzie, 90.7% din populatia Pamintului adera la o religie, va rog sa luati in calcul ca in tabel gasiti doar marile religii, motivatiile personale ale unui credincios sunt multe, dar din punct de vedere al religiei, pe scurt ca sa nu ne diluam in discutie, orice religie transmite mesajul urmator sub diverse forme:
Religia "X" este Adevarata, il gasiti pe Dumnezeu si o sa mergeti in "Rai", restul pacatosilor care nu cred in religia "X" , sunt pe un drum oarecum gresit si o sa ajunga in "Iad" ! 
Aceast mesaj a facut multe victime , dar nu ne ocupam de asta aici si trecem mai departe.
Dupa cum vedem sunt 2,1 miliarde de crestini impartiti cam asa:



     Ce ne intereseaza ar fi sa spunem numarul de crestini ortodocsi, care este de aproximativ 200 de milioane, iar  Romania face parte din Crestin Ortodoxismul de est, iar participarea ar fi de aprox 86,5 % din populatie,ca numar 15,869,975.  Motivul acestei introduceri, superficiale, nu ma credeti pe cuvant[indemn] (va rog cautati singuri)[rugaminte mare], este acela de a dovedi cat de divizate sunt religiile chiar in interiorul aceleiasi convingeri religioase.
     In total se pare ca exista peste 4200 de culte si convingeri religioase cunoscute, probabil ca sunt mult mai multe. Intrebarea nu este ce sa fac sa ajung in Rai, ci mai degraba, ce solutii am sa ajung in Rai? Daca am incerca sa facem un calcul, este important sa pornim de la faptul ca toate religiile au sanse egale sa fie "religia adevarata". 
     Asta inseamna ca oricare din noi, avem 4200 de solutii sa ajungem in Rai intr-un timp de 70 de ani(daca luam ca medie optimista aceasta varsta) .Din 70 de ani, sa luam varsta de 18 ani(varsta la care devii responsabil social) ca si varsta de la care te poti orienta religios. 70-18=52 de ani, ani ramasi pentru a testa solutiile religioase oferite, inseamna aprox 18 980 de zile(nu am calculat an bisect) sa testam 4200 de religii.
    Un calcul simplu 18980 : 4200 = 4,51 zile, adica la 4-5 zile trebuie sa schimbam religia. Deci sa ne organizam, citesc cam 80-140 de pagini pe zi, depinde de dispozitie, biblia are 1220 de pagini(difera de la o editie la alta), as termina-o in 8-9 zile, ceea ce e ok.
    Nu toate religiile au carti de 1220 de pagini, in afara de cele din imaginea cu tabelul, probabil ca sunt destule in care trebuie decat sa beau sange de taur cald, sau sa-mi sparg o nuca de cocos in cap in timp ce aprind focul cu 2 bete infipte in degetele de la picioare, sau trebuie sa nu ma tund si sa imi pun 30 de cercuri pe gat pina ajung girafa, sau trebuie sa merg pe taciuni incinsi si sa par linistit si evlavios, sau trebuie sa stau agatat de cercei infipti in sfarcuri in timp ce altii ma afuma cu ierburi sacre, etc...
    
    

9 comentarii:

  1. Cand traiesti in frumoasa noastra tara unde riscul de a muri este atat de mare, iti vine sa aderi la o religie! Cei mai multi nici nu au habar cum ar fi raiul sau iadul, dar asa au apucat si duc mai departe traditia. Nu mi-e frica nici de iad, nici de rai; nu aspir nici la rai, nici la iad. Dar simt nevoia de a rosti o vraja, o rugagiune, o ceva, nu pentru mine, cat pentru cei dragi mie pe care simt ca nu am forta de a-i proteja.Miturile, credintele, anecdotele,legendele apocrife au fost la inceput coduri de conduita, norme de convietuire si de supravietuire, apoi s-au degradat cu fiecare epoca istorica ce a impus alte si alte exigente, constrangeri,asteptari,imperative, amenintari sau ingaduinte. Pentu mine a ma ruga in legea mea inseamna a transmite toata energia mea pozitiva, toate gandurile mele bune oamenilor din preajma mea. Sigur ca nu mereu sunt in toane bune! Acum, de exemplu, sunt OK si ma gandesc sa cumpar niste capre pentru Librtatea 12, planeta mea de origine.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ce te priveste, sigur vei ajuge in rai, fiindca ne-ai adapostit, ne-ai hranit si te-ai si rugat pentru noi.( ca si cand ai fi fost un bun crestin, musulman, budist etc.)
    Gaddafi traieste raiul pe pamant: doarme in cort si e pazit de fecioare bine antrenate!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Acum, de exemplu, sunt OK si ma gandesc sa cumpar niste capre pentru Librtatea 12, planeta mea de origine."
    Vezi ca prim ministru e Doxatu si nu ii plac caprele, lui ii plac decat caprioarele, cu privirea haituita.:)
    "Gaddafi traieste raiul pe pamant: doarme in cort si e pazit de fecioare bine antrenate!"
    De ce nu specifici in ce sunt antrenate?

    RăspundețiȘtergere
  4. Caprioara haituita- cod produs \\3\\\13, Ifigenia in Taulida _ 10 bucati.(erata la comentul de la 14:16).

    "Gaddafi traieste raiul pe pamant: doarme in cort si e pazit de fecioare bine antrenate!"- Am accentuat termenul de "fecioara" excluzand, ab initio, un anumit tip de antrenamente. Am auzit ca fecioarele lui Gaddafi sunt antrenate militar si paramilitar, ca sunt specializate in comunicatii conventionale si, mai ales, nonconventionale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vrei sa zici ca cartea aia sfanta pe care mi-a dat-o ninja ala betiv si cu burta mare care locuieste in palatul ala dubios cu multe turle nu spune adevarul???? Este imposibil, esti complet rupt de realitate.
    O sa ma rog la "Monstrul De Spaghete Zburator" sa te atinga cu sfanta spagheata si sa-ti arate calea cea adevarata! Arrrr! Binecuvantate fie si spaghetele si chiftelele Lui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dex, te-ai molipsit si tu? Faci versuri sau rostesti incantatii?
    O sa ma rog/ la "Monstrul De Spaghete Zburator"/ sa te atinga cu sfanta spagheata/ si sa-ti arate calea cea adevarata!/ Arrrr!/ Binecuvantate fie/ si spaghetele/ si chiftelele/ Lui!/

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am vizitat Palatul de Spaghete cu Turnuri de Anghile Fumees! Dar mie nu mi-au dat nimic! Va sa zica tu ai luat Codicele cuprinzand cele 6 legi ale spaghetelor, completat cu comentarii privind legile chiftelelor! Daca aveam Codicele asta, nu-mi mai pasa ca m-am combinat cu ninja ala burtos si ca o sa ma omoare cu pitre!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru conformitate: Ifigenia in Aulida si Ifigenia in Tauride sunt doua iposta ale aceluiasi personaj. Eu m-am jucat creand personajul dual Ifigenia in Taulida pentru ca asa ma simt uneori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Milogule, cred ca cifrele reale sunt mai imbucuratoare. Pe mine nu m-a intrebat nimeni, in niciun sondaj la ce religie ader, daca ader la vreuna. Deci cifra aia cu 6 miliarde de oameni ce cauta raiul cred ca e mai mica. Probabil au luat informatiile oficiale. Dar pe mine nu m-a intrebat nimeni cand m-am nascut daca vreau sa fiu botezata ca ortodox, catolic, musulman, buddhist. Intr-un fel apreciez cultele in cadrul carora botezul se face la o varsta adulta (gen 18 ani), cand se presupune ca ai mai mult discernamant decat la 3-4 luni :)
    Intre timp, ma voi multumi sa ii citesc opera lu' Eliade. Sa zicem ca voi avea incredere in ce scrie el, macar in linii mari. Daca mai am timp, ma pun si pe citit carti sfinte :)

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !