Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 3 mai 2011

O poveste din Palestina

M-a impresionat in mod deosebit povestea acestei fete din Palestina. Eu zic ca merita citita. E mult mai misto decat orice as putea abera eu la ora asta.

21 de comentarii:

  1. E impresionanta povestea tinerei compozitoare de numai 14 ani!Sa ne fereasca pronia cereasca de a trai asemenea realitati cosmaresti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma pregatesc. Fac stocuri de munitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu o prastie confiscata de la a v-a si un stilet!

    RăspundețiȘtergere
  4. si mai am si o gura mare de pun pe fuga o ceata de ucigasi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am stat si eu azi-noapte si am citit. Parca ar fi din alta lume povestea, alte timpuri... E trist ca se intampla asa ceva, iar lumea, Occidentul cu precadere, inchide ochii... sau se multumeste sa vegeteze in ignoranta. Cand mai aud de astfel de cazuri, mai ca imi vine sa empatizez mai mult cu atitudinea ta fata de Israel. Atata timp, ani, si nimic nu se rezolva acolo. Chiar nu exista nici o lege, un tratat, ceva, care sa poata pune capat tampeniei asteia?... E tulburator cand te gandesti ca tineri, copii de 14 ani, sau chiar mai mici, trebuie sa treaca prin asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Colorbliss
    Ce vrei, lumea asta sufera de boala indiferentei. Ne impresioneaza orice, dar doar pentru 5 minute si nu suficient sa facem ceva.
    Una peste alta ultimul val de revolutii, daca nu v-a fi luat ostatic, ofera ceva sanse pentru o viata mai buna in Palestina. Deja Egiptul se pregateste sa deschida granita cu Gaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. In satele uitate de lume in care umblu, saracia ia formele si duhoarea terorii din Palestina. Fete mai mici de 13 ani sunt maritate fortat si fac la comanda copii pentu bruma de alocatie. Baietii sunt alungati de acaa pentru a fi pastori sau zilieri la muncile cele mai de jos. Si acesti copii traiesc forme de teroare neprmise pentru varsta lor. Si povestile de pe la noi sunt cutremuratoare.
    Cand vorbeam ieri cu copiii despre parabola, am incercat sa gasim corespondente pentru "bube".Si o fetita mi-a spus ca buba cea mai mare provocata de saracie e lipsa de morala, promiscuitatea in cre traiesc. Copii chinuiti sunt mai profunzi , mai seriosi decat cei crescuti sub clopotul de sticla.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am mancat litere! Sunt o bestie!Cand am sa imi iau un laptop nou,am sa va invit la petrecere.

    RăspundețiȘtergere
  9. @La Fee
    Macar saracii nostri au mari sanse sa-si merite soarta. Desigur copiii sunt de fiecare data victimele nevinovate ale prostiei parintilor, dar macar parintii aia au avut niste sanse la care altii nici nu pot visa.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dex
    Parintii astora sunt copiii de ieri carora li s-a aplicat acelasi tratament. N-au nicio sansa de generatii.(nu erau tigani!)

    RăspundețiȘtergere
  11. Saracii nostri traiesc ca sub asediu de ani buni!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bullshit.
    Spre deosebire de alte organizari comunismul a pus o paine pe masa cam la toata lumea, mai ales in Romania. Ca sa nu mai mentionez ca invatamantul era gratis. Imi pare rau pentru ei dar multi n-au suficient creier incat sa faca cel mai mic efort pentru viata lor. Acum, din pacate, le-a zburat si sansa asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt de acord cu ceea ce spui. Dupa revolutie, fiecare a inteles libertatea cum a vrut si astfel am asistat la un jaf generalizat. Tocmai am aflat ca se mai inchid nu stiu cate scoli si se mai desfiinteaza 15 000 de posturi din invatamant.Abandonul scolar e la un pas.Epurarea profilor care nu sunt inregimentati politic e de asemenea la usa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ne conduc oameni cu scoala putina. De aceea suntem ca in timpul asediului.Batranii sunt umiliti,copiii sunt abandonati in diverse forme, tineri n-au unde munci...
    Imi zic La Fee, fiindca si eu m-am saturat de cate ori mi-am zis ca nu sunt altceva decat Un Cacatzel sub un Brusture.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ideea e ca in 50 de ani cine a putut sa iasa din rahat a iesit. Nu zic ca a ajuns vreun Rotschild, dar nu mai e muritor de foame.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ma bucur ca nu sunt muritoare de foame...inca!Sunt muritoare de rand, deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
  17. V-am tradat! I-am scris Sosetei! Luati-ma de urechi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Azi e ziua barbatilor! LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Doxatul Dex
    Deschiderea granitelor va ajuta la... ? (imi cer scuze, recunosc, ma depasesc astfel de lucruri.., pot doar sa le intuiesc vag)

    Cat despre copiii saraci de la noi, care traiesc in conditii mizere, alaturi de parinti indobitociti... Da, e la fel de tragic, diferenta este ca ei, daca cumva reusesc sa iasa din acel mediu restrans, au UNDE sa iasa, nu va indrepta nimeni o arma spre ei, nu in mod ,,legal'' cel putin (ghilimele caci legile sunt ocolite diplomatic uneori).
    Cu siguranta si ei au saracii lor, copii abuzati chiar de rude etc...
    La Fee, spui ca oamenii aia nu au nici o sansa de generatii. Pot in schimb sa aleaga daca le vor aplica acelasi tratament si copiilor lor. E o decizie. Da, mediul ne invata unele lucruri, dar ne invata si de ,,asa nu", nu doar de ,,asa da".... Poate nu e cazul sa fiu asa vehementa cu ei, sau sa ma astept la o asemenea luciditate si putere de decizie, sunt influentata de faptul ca stiu personal cateva persoane care au fost tratate oribil de parinti, care au crescut in conditii de neimaginat (psihice, fizice, materiale) si totusi sunt niste persoane cu suflet bun, care nu ar dori pentru nimeni tratamentul la care au fost ei supusi. Deci se poate. Poate ei nu mai au o sansa, dar le-o ofera copiilor lor. Asa mi se pare normal si frumos...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Colorbliss
    Toata treaba e cu dus si intors. E normal sa fii influentat si tras in jos de rahaturile pe care le patesti. E la fel de normal sa fi considerat un ratat pentru ca esti un ratat. Copilaria si adolescenta te formeaza, si te marcheaza, si, sincer sa fiu, nu cred ca poti scapa de ele. Dar aici vorbim de o chestie de supravietuie, daca atunci cand ai dobandit biologic capacitatea de a intelege lumea, nu reusesti sa faci nimic cu tine, ca sa te ridici un prag minim, imi pare rau, dar esti inutil pentru societate. Nu zic sa ajungi inginer la NASA, desi oamenii valorosi au iesit tocmai din aceste adversitati, dar sa nu ajungi, eu stiu, instalator, de exemplu, sau tamplar, sau macar un muncitor necalificat dar care lumea stie ca pune umarul, si sa-ti castigi macar o paine modesta, pune mari semne de intrebare legate de capacitate respectivului de intelegere.
    Inca o data, ma refer la comunism, pentru ca in capitalism, n-ai bani, nu faci scoala, n-ai cum sa te ridici. Punct.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !