Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 1 iunie 2011

Batranete

Incercarea mea disperata de intinerire se apropie de un semi-esec total asa ca trebuie sa ma asigur ca accept gradual conditia de bosorog pe care mi-a prescris-o, in infinita lui bunatate, Alah Goldstein, prietenul meu imaginar. Se pare ca, fara sa trisej in mod miselesc, incercarea de a reveni la forma din tinerete prin exercitiu fizic intens nu da nici un rezultat. Sa nu credeti ca in tinerete eram in vreo forma deosebita, da de unde, bautura, tigari, nopti nedormite,sedentarism si totusi nici la saracia aia de forma nu reusesc sa ajung.


Asta ma aduce la subiectul zilei de azi: batranetea! Conform wikipedia la varsta mijlocie: "deseori apar semne de imbatranire, cum ar fi pierderea elasticitatii pielii si albirea parului. Conditia fizica incepe sa scada, cu o acumulare de 5-10kg de grasime cororala, o reducere a performantei aerobice si micsorarea pulsului maxim. Forta si flexibilitatea scad de a asemenea pe parcursul varstei mijlocii". 


Zece nenoricite de kilograme care atarna inutil in jurul burtii si totusi societatea are tupeul sa afirme ca asta e varsta cea mai potrivita sa faci rahatul praf!? Iti da cumva grasimea puteri speciale de care nu stiu eu? Ce ma dracului e toata treaba asta cu varsta mijlocie? Te indrepti gradual spre marele ospiciu din ceruri, cu fiecare zi care trece, te chinui sa bagi salate ca sa nu se vada in discoteca ce burta si tzatze ai, iti tunzi parul din nas sau iti pui trei perechi de ciorapi sa iti tina decolteul, dar nuuuu... nu esti batran, este matur. Rahat!!!

Eu unul m-am prins de ceva vreme de minciuna asta, cam in perioada in care a inceput parul din nas sa-mi tina loc de barba, si nu vreau sa ma dau batut asa de usor. SPUNETI ADEVARUL LA OAMENI!!! SUNTEM BATRANI SI VREM PENSIE!!!

Nici n-am atins subiectul degradarii capacitatii intelectuale. Dar il ating ca altfel v-ati fi agatat de chestia asta si ati fi zis ca intelepciunea este mai mare, sau alte vrajeli d-astea. Foarte plauzibil de altfel, tot corpul ti se duce de rapa, dar creierul functioneaza inca perfect, radical din 47563! Nimic? Ma gandeam eu! Intrebati un tanar.

Societatea umana este una egoista, aia care prind puterea, oricare ar fi ei, nu vor sa mai renunte la ea. In situatia de fata bosorogii se tin cu dintii, si cu protezele, de situatia creata si nu-i lasa pe tineri sa se ridice. Motivele sunt cele mai vechi din lume, banii, puterea si sexul. Nu degeaba vezi la TV tot felul de vedete de 50 de ani cu prospaciuni in brate de iti curg balele, sau, ma rog, la tineri le curg balele, noi astia "maturi" visam la ciorbe si medicamente ieftine.

Partea proasta este potentialul enorm care se duce pe apa sambetei pentru ca o gramada de cheliosi si spioance (spioancele sunt femeile cu fundul mare, ca se presupune ca il folosesc sa stearga urmele) nu vor sa renunte la privilegiile lor. Aia care au capacitatea sa munceasca si sa gandeasca sunt tarati 10 ani prin scoli insipide, li se ofera salarii si posturi de rahat pentru ca n-au "experienta" si in general sunt dati la o parte si priviti ca niste copii retarzi. Nu mai zic de politica unde fosilele gelate si burtoase motaie punand la cale viitorul tarii. Ghici ce!? Esti incapabil sa gandesti cu toata experienta ta si alte bazaconii, gandesti mai lent, mai prost si mai putin decat un tanar. Muncesti mai prost si mai putin. Esti mai slab si mai lent. Singurul atu este ca te-ai conformat in societatea care te creste la san, si care e gresita si batrana, ca si tine.

In incheiere, ii rog pe tineri sa se rascoale si sa preia puterea si sa ma trimita ori la pensie, ori la Alah, in functie de cum li se pare mai rentabil. Banuiesc ca unii dintre noi putem fi folositi ca niste baze de date de viata, pana cand expiram si la categoria asta. Dar tinand cont cat i-am asuprit n-as fi uimit daca ar vrea sa ne dea un pic de foc la toti ca rasplata.

12 comentarii:

  1. @Dex
    Pentru ca ai fost asa de sincer,Fat-Frumos, am sa marturisesc ca nici eu nu ma mai culc de mult timp in patutzul cu fluturi,gize si flori, ci direct in bocanul cu formol.
    Vrei sa fii partenerul meu la banchet? Ai timp sa iti tai parul din nas, iar eu am sa cer de la Soseta niste ciorapi sa imi pun in sutien, ca n-am bani de implanturi. Si daca vrei imi desurubez si un picior.

    RăspundețiȘtergere
  2. @La Fee
    Cum pot refuza o asa oferta? O sa-mi iau proteza aia buna de la reparat pentru aceasta ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foare bine faci.Stii sa dansezi tango, ca eu sunt senila si am uitat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tango! Tango italiano! Ho, ho, ho, you mixed up Siciliano!
    Imi amintesc perfect!

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti bun! Abia astept! Te las sa ma calci pe picioare si o sa iti arat sosetele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma duc la culcare ca mi-e ca vine Zefira si te duci cu ea la banchet.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, tocmai vroiam să zic. Dar uite, nu zic. Îl aştept pe Altu :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic sa trecem la tatuaje, salvam aparentele si inventam si povesti despre semnificatia si momentul in care au fost facute. De ex: I (inimioara cu rosu tatuata analfabet) GETA (toata lumea citeste I Love GETA), nu ramine decat sa povestesti printre sticle de bautura si fum de tigare ce gangbang a fost atunci, sex, rock si bautura si era sa ajunga chiar si Geta la petrecere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tatuajul meu e un mar pe care se vad urmele unei proteze ce a incercat sa muste.Am sa iau amprenta dentara sa vad a cui e proteza.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Milogul
    sa indraznesc a cred ca esti gelos? Aualeu! "Fara poezie viata pustiu"!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !