Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 17 ianuarie 2012

Am fost in Piata Universitatii

      Cum a trecut multa vreme de cand eram student si alergam pe holuri cu ochii pierduti si fata schimonosita(de foame bineinteles)cautand orice obiect ce putea fi folosit ca arma, pentru ca se auzise ca veneau din nou minerii in Bucuresti, am hotarit, ma duc in Piata Universitatii.
      In mod evident, din punctul meu de vedere e un fenomen social ce nu trebuie ratat, asa ca mi-au trebuit 15 minute sa ma deprim irecuperabil pentru 2 zile, de gloata de protestatari ce vor sa schimbe Romania in mai bine. Nu vreau sa intru in detalii despre cine profita de pe urma fenomenului in sine, interesant este cum se propaga in societate evenimentul(TV-Ziare-On line- Radio) si care e senzatia la fata locului, diametral opuse.
        Semne de intrebare:
1. Cine sunt somerii din Piata Universitatii si unde lucreaza ei? :)



2. Majoritatea decide in democratie. Cati manifestanti sunt in total in tara?


3. Cat e scorul la meci, pentru ca se pare ca facem ce facem si revenim la fotbal. Au venit galeriile lui X sau lui Y echipa de fotbal, eronat, sunt oameni, adevarat sunt in devenire, stramosul lor nu a mers prea mult pe scara evolutiva.


4. De ce am senzatia ca oamenii din Piata Universitatii sau din orice oras din tara care protesteaza nu ma reprezinta? Pe cine reprezinta ei?


5. Suntem indatorati pina in gat asa ca si fara criza timp de 7-10 ani consider ca o sa batem pasul pe loc maxim.(anul asta e prima rata-transa de bani pe care trebuie sa-i dam inapoi).Cum a devenit Statul Roman, dupa `89 cel mai prost manager posibil? Cum imediat dupa privatizari aproape instantaneu aceleasi companii aduc profituri uriase?


6. Scenariu pentru oricine, sa spunem ca suntem pusi in fata unei situatii in care trebuie sa alegem un reprezentant pentru tara, de unde il alegem? Cine o sa fie el? 


      O sa fie un om nu foarte inteligent, pasionat de fotbal si de TV, cititor de can-can, libertatea, click, jucator la 6 din 49, cu gandul la sfarsitul de saptamina de luni si mare anal-ist al scenei politice romanesti?
      In primul moment evident ca nimeni nu vrea un asa reprezentant , e clar ca si eu la fel ca si voi as vrea sa ma reprezinte cineva mai destept decat mine, mai muncitor decat mine, un om cu planuri aplicabile, un om integru, un om apolitic dar cu principii, vertical in gandire, vorbitor de minim 9 limbi straine...etc
     MDA, suna bine, numai ca omul asta NU ar reprezenta o tara, ar reprezenta o rasa pe cale de disparitie.




(Paranteza.)


      NU am fost de acord de mic copil cu majoritatea decide/alege(adica punctul 2) si o sa incerc sa explic si de ce. Majoritatea sunt cu studiile sub sau maxim egal cu liceu,  cei cu facultatea privata se incadreaza aici :), majoritatea se inscrie in descrierea de la punctul 6 prima parte, majoritatea nu poate fi in stare sa decida ce e mai bine pentru majoritate, pentru ca este incapabila si nepregatita din toate punctele de vedere.


      In concluzie , daca lasam majoritatea sa  decida atunci e bine de stiut ca majoritatea nu va putea fi in stare sa decida sau sa inteleaga ce e mai bine de facut pentru majoritate, adica se va autoflagela, dupa care revenim la revolutie.
     Asta se aplica doar in cazul societatilor in care majoritatea este cu putini ani de studiu, adica la un stadiu intelectual evolutiv scazut, acesta fiind motivul pentru care investitiile in Invatamint sunt atat de importante.


7. Cate societati sunt atat de sanatoase incat  cei care sunt la Putere sa-si doreasca o majoritate educata si desteapta ? :)


Multumesc pentru timpul acordat articolului si va doresc o zi minunata.

4 comentarii:

  1. Chiar daca la vremea mineriadelor eram inca-n gimnaziu, am fost totusi la universitate si am ramas fix cu aceleasi impresii ca si tine. "Experienta" mai pe indelete aici: http://mihaipetru.wordpress.com/2012/01/17/am-fost-si-eu-sa-protestez/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un adevăr dureros exprimat aici:
      "NU am fost de acord de mic copil cu majoritatea decide/alege(adica punctul 2) si o sa incerc sa explic si de ce. Majoritatea sunt cu studiile sub sau maxim egal cu liceu, cei cu facultatea privata se incadreaza aici :), majoritatea se inscrie in descrierea de la punctul 6 prima parte, majoritatea nu poate fi in stare sa decida ce e mai bine pentru majoritate, pentru ca este incapabila si nepregatita din toate punctele de vedere."
      De aceea am ajuns aici! Ultimii conducători au fost după chipul și asemănarea majorităților întrunite la ultimele "elecțiuni poporale".
      Poporul acesta are nevoie, în primul rând, de o educație autentică.
      Mulțumesc pentru că ai revenit într-un moment important.

      Ștergere
  2. O singura chestie as avea de mentionat (ca in rest sunt de acord cu tine, nu de alta :P ). Anii de studiu, cel putin in societatea noastra, nu reflecta mai deloc capacitatile intelectuale sporite/educate/dezvoltate ale indivizilor.
    Majoritatea - ca tot vorbim de ea - trece prin anii de facultate ca prin vis, superficial. Se fac studii superioare pentru obtinerea unei diplome - in foarte multe cazuri.
    Investitiile in invatamant chiar sunt importante, extrem de importante. Daca s-ar pune accent pe calitatea si eficienta lui ar fi superb.

    RăspundețiȘtergere
  3. @colorbliss
    Eu continui sa cred ca de fapt nimeni nu vrea o societate dezvoltata, educata. Devine mai complicat de furat, de manipulat, de prostit o astfel de societate, cei care ajung in pozitii de conducere sunt nevoiti sa fie din ce in ce mai destepti, sa se adapteze si ei, lucru benefic partial.
    In mod evident ca de cele mai multe ori in punctul asta al discutiei vine cineva si intreaba, pai si daca toti au facultati si studii,cine mai munceste pe camp? Tractoarele, utilajele, tehnologia, asta e adaptarea noastra, ala de pe camp nu e nevoie sa fie anagramat.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !