Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 4 noiembrie 2010

Femeile si puterea de decizie


Daca tot mi-am primit nickname-ul Dr.Love (si unii mai naivi se pare au crezut ca eu l-am ales ca sa par interesant cand se intorceau de la  intalnire cu un fraier, dupa care s-au trezit ca tin foarte mult la mine, de vreo 2 ani incoace, si reciproc, dupa care s-au trezit a doua zi ca nu mai tin la mine, dupa care s-au gandit sa ma ignore, motiv pentru care probabil o sa ne luam amandoi o mare tzeapa, lucru care probabil ma va afecta doar pe mine, aia mai naivi crezand ca fraieri ca mine cresc pe toate drumurile - orice asemanare cu naivi in carne si oase e pur intamplatoare, si probabil unii dintre voi nici nu cred ca acesti naivi exista, o da, nici eu nu credeam) o sa continui cu posturile astea legate de femei si de relatii, sub pseudonimul asemanator Dr.Loser.  


Subiectul de azi: Femeile si de ce au nevoie de barbati sa le traga de par si sa le arate pe unde sa mearga? 
Parerea mea personala e ca educatia e de vina. QED! Pot sa ma duc sa ma culc.

Tema principala este bineinteles incapacitatea de a lua o decizie, extraordinar de des intalnita si recunoscuta si de subiectele acestui studiu mega stiintific, care intrebate de ce fac tot felul de cacaturi nu sunt in stare sa zica decat, ca "de, asa sunt femeile! au tot felul de toane". E celebra intuitie feminina sau inteligenta emotionala, adica idiotenia ridicata la rang de arta de o societate care considera ca femeile nu trebuie sa aiba standarde, ca ele nu sunt capabile sa urmareasca legile clasice ale logicii ci au nevoie de o clasificare paralela.
Ideea asta istorica de femeie supusa, care trebuie sa fie buna de mama, dragastoasa si atenta, dar complet neajutorata ca sa nu se simta masculul nespalat si extrapotent, care se ocupa  de protectie, paza si alimentatie, jenat, este motivul pentru care noi, doamnelor si domnilor, dam cu greu peste o femeie cu care poti sta de vorba. Cu siguranta femeile care intra p-aci o sa comenteze ca si barbatii sunt la fel! Le rog sa detalieze pentru ca eu stiu foarte putin despre barbati, din motive de dezinteres. Cum zicea cineva undeva, dupa milenii de ocupatie in Ro au ramas oricum numai barbati supusi si curve. Restul fiind evident eliminati din piscina genetica prin taierea capului.

Aici se incheie pledoaria mea, sper sa nu fi fost influentat in analiza mea pur stiintifica de dramele mele actuale, si sa nu fiu inteles gresit prin prisma faptului ca sunt un feminist convins si simultan posesorul unei perechi de coaie la propriu, si la figurat.

Semnat: Dr.Loser


12 comentarii:

  1. @Doxatu
    If you love something set it free.If it comes back to you, it's yours. If it doesn't come back, hunt it down and kill it. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Doxatu
    Preventiv:
    Bine ca esti tu destept.

    RăspundețiȘtergere
  3. I hunted her down and now I think I can see my spleen, the beast fought back. How much blood can you lose before you lose consciousn

    RăspundețiȘtergere
  4. sness* și cred că ai vrut să scrii prisma, nu ? :)

    Nu ne poți nega al 6-lea simț, îmi pare rău. :P
    Există femei și femei, unele cu care poți sta de vorbă, altele cu care nu prea. Educația din familie este, într-adevăr, cauza, asta cred și eu. Dar asta nu înseamnă că au nevoie de bărbați să le tragă de păr și să le arate pe unde să meargă, au nevoie de îndrumare și atât, poate veni din partea oricui. Nu știu ce să mai zic, cred că îți aștept răspunsul, ca să pot comenta în continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am vazut si destule cazuri de femei care vor literalmente sa fie trase de par, genul care umbla prin cluburi si se distreaza pana dimineata si se combina cu barbati autoritari care nu le dau voie sa iasa din casa. E o recunoastere a neputintei de a te controla, a nevoii de a fi condus de altcineva, nu un parinte care sa te indrume, ci un stapan care sa hotarasca ce trebuie sa faci, pentru ca ce vrei tu sa faci e gresit si te duce la pierzanie.
    Asta este un caz mai extrem, dar sunt multe exemple de frustrari feminine si lipsa de vointa.
    Teoria mea personala e ca femeia nu este educata cu aceeasi strictete ca barbatul, este rasfatata, i se iarta mai multe, si in copilarie si cu atat mai mult la maturitate. Asta duce la ideea ca nu trebuie sa raspunzi pentru greselile tale, ca e ok sa nu stii sa bati un cui, sau sa schimbi un bec, ca e ok sa-ti fie frica si de umbra ta, ca practic lucruri simple pe care barbatii le fac tu nu trebuie sa depui efortul sa le faci. Greselile feminine sunt tolerate, sunt privite ca niste chestii dragalase, o parte din farmecul personal: "Iara a uitat iubi telefonul pe masa la coafor, acum trebuie sa ma duc sa i-l iau!" si nu: "Cat de batut in cap trebuie sa fii sa-ti uiti a 10 oara telefonul la sala de forta, bagati-l dracu intr-un buzunar cu fermoar!". Era doar un exemplu, poate nu foarte reusit. Totusi chiar am cunoscut o fata care avea toate chestiile prinse cu o sfoata mare intre ele ca sa nu le piarda si evident ca le uita pe capota de la masina de trei ori pe zi, poate ea chiar asa era, mai uituca, ca oricum era, sau este, o fata foarte inteligenta si interesanta la alte capitole.

    RăspundețiȘtergere
  6. @miscellaneous11
    N-am stiut ce vrei sa zici de prisma aia, acum am vazut ce agramat sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm, da, înțeleg la ce te referi, dar să știi că asta reprezintă o parte infimă din diversitatea existentă a femeilor, am mai întâlnit și eu aiurite de-astea absolut aeriene, sau tipe care se lasă subjugate de câte-un porc, totuși, mi se pare că foarte puține sunt chiar așa. Cât despre drăgălășenia lor, atunci când ”se întâmplă” da, e simpatic ( depinde și de fată, dar eu una sunt simpatică ), condiția penibilului și a enervantului e să nu devină un obicei .. asta da.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta cu dragalasenia imi aduce aminte de folosirea diminutivelor pentru orice rahat, care imi provoaca instant greatza. "Te doare capsorul, iubi?" cand tu ai un dovleac cat China pe umeri si 45 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, nici eu nu suport, prefer sa folosesc cuvinte mai duioase, dar la fel de dragastoase. Gen nu "iubi", ci pur si simplu "iubitule".

    RăspundețiȘtergere
  10. Legat de oameni subjugati, mi se intampla sa stiu indeaproape un caz ,,rasucit". El se lasa subjugat de ea in mod constient, tocmai pentru a nu o lua pe aratura din nou. Si nu are voie sa iasa la bere cu baietii, fara ea. Sau sa detina numere de telefon ale specimenelor feminine (cu exceptia mamei, surorii si a bunicii).. si alte cateva chestiute.
    Dar tine de educatie intr-adevar. Nu suntem educate sa luam decizii importante. Mai exact nu suntem lasate, tocmai pentru ca avem nevoie de protectie. E mai... dificil sa educi o fetita decat un baietel. Pe fetita trebuie sa o faci sa inteleaga ca e mai primejdios sa iasa seara singura pe strazi, de exemplu. Din cauza acestei fragilitati, parintii au tendinta sa le inveleasca pe fetite in mai mult puf decat pe baieti. Asta si eternele prejudecati de care aminteai in articol :)

    Ce-i drept, am vazut si eu femei care insistau efectiv sa fie trase de par.

    RăspundețiȘtergere
  11. @miscellaneous11
    Iubi nu ma deranjeaza in general,exceptand faptul ca l-am folosit deja si nu prea-mi place sa il repet cu altcineva :) Asta hai sa zicem ca e Ok, ca e un apelativ. Pe mine ma enerveaza celelalte: ciorbica, piciorush, rahatzel, cacatzel s.a.m.d

    Astea imi dau de inteles ca persoanei respective nu i-a zis nimeni din copilarie pana in prezent:
    "Just grow the fuck up, allready!". Marsez inca o data pe lipsa de standarde si bariere, cand ti se permite sa te comporti ca un copil de 5 ani, e greu sa intelegi ca ar trebui sa evoluezi in viata asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Colorbliss
    Misto relatie, sper sa ma fereasca dumnezeu! Presupunand ca asta ai face fericiti e Ok, dar ma indoiesc.

    Fragilitatea feminina eu am impresia ca e un pic exagerata si se auto propaga. Daca nu ai fost pusa sa alergi, pentru ca de, fetele n-au nevoie de alergat, nici n-o sa poti sa fugi de un raufacator. Ca mai bun decat fuga nu e nimic, doar nu crezi ca barbatii o sa se transforme in cine stie ce luptatori cand sunt amenintati.

    Ma intereseaza cazul particular al femeilor care vor sa fie trase de par, lasa si tu un numar de telefon, pentru aaa... cercetare! :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !