Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 18 martie 2011

De ce are Omul umbra ?


     Intrebari tipate-n soapta gandului, in nopti fara de luna si fara vise, cand stai cu ochii intorsi spre suflet si astepti cu mainile incordate, o licarire in bezna mintii, sa poti zari o cale spre drumul care nu se incheie.
     Si nu vezi nimic si nimeni nu vine si esti atins de mantia cea neagra a indoielii, iar lumea...lumea se oglindeste intr-un lac, un lac numit pe scurt societate. E un lac a carei liniste de suprafata nu trebuie deranjata , paseste incet pe malul vietii tale, nu deranja scarbosul, caci din adincurile intunecate ies monstrii plasmuiti cu ura insetata de dorinte, de succes, de viata lunga, de Dumnezei inchipuiti, de cruci si stele, simboluri, semiluni, de bani si aur blestemat, de razbunare.
     Suntem facuti ca niste Dumnezei, cu putere de distrugere si de creatie, pe una o folosim de cand venim pe lume, distrugem tot cu bunatate, deci e clar ca suntem Dumnezei... macar pe jumatate.
     Un vant imi bate pomul vietii, frunzele amintirilor fosnesc tacut, imi simt pamintul in radacini cum creste, ramin in amortirea vietii si cred ca totul e ciudat.
     De aici de pe mal, sub cerul cenusiu, imi oglindesc in lacul social, un vis ce zboara peste apele murdare si piere voalat in zare, tinandu-se de mina cu prima stea, ce a apus in departare.
     Si stiu ca nu sunt singur, ii simt prezenta sub privire, imi incalzeste sufletul, astept sa vina, sa sparga noaptea in cioburi colorate, sa dea contur la tot ce nu exista. Apare prima raza, ne incalzim, traim, suntem in viata, ne aruncam in lac cu voiosie si timpul trece in zadar, un soare a rasarit si nu conteaza, ca apa-i rece si murdara, ea prinde in vartejurile ei intreaga inchipuire amara.
     Sunt tot aici pe mal, astept, ca stiu ca minte iar si iar dispare, fara sa dea vreun semn, acolo spre apus, dar stiu ca nu sunt singur, doar am vazut-o clar, era aici cu mine, pastrind culoarea inchisa pe pamint, e umbra mea. De ce am umbra acuma stiu, sa nu fiu singur si pustiu.

35 de comentarii:

  1. Sunt bucuroasa, Milogule, de faptul ca esti dintre aceia putini care mai dedica un minimum dintr-o milionime de secunda umbrei proprii.Motivul dublului a pierit! Traim, cum spui, in "lacul social" centrat pe productie, insetat de bunuri, de glorie, de aproprierea bunurilor celorlalti prin orice mijloace. Pe malul lacului raman in asteptare doar noncomformistii, fiindca doar ei mai cred in umbra, fericire, iubire de oricare nuanta ar fi ea!II observ si eu pe cei din jur. Pentru multi fericirea a devenit ceva comercial, un soi de produs cosmetic sau culinar pe care sa il aiba in cantitate cat mai mare. Montesquieu spunea undeva ca daca am vrea doar sa fim fericiti nu ar fi chiar asa de greu, dar unii vor sa fie mai fericiti decat altii, iar asta e aproape intotdeauna greu, pentru ca suntem incredintati ca ceilalti sunt mai fericiti decat sunt in realitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Da ce ai optat pentru proza? Suna bine in versuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. De aici de pe mal,/ sub cerul cenusiu,/ imi oglindesc in lacul social,/ un vis/ce zboara peste apele murdare/ si piere voalat in zare,/ tinandu-se de mina cu prima stea,/ ce a apus/ in departare.

    RăspundețiȘtergere
  4. @La fee
    Montesquieu avea mare dreptate !
    PS: Bicilis ce faci, ma dai pe mina calaului? Ma scurteza Dox cu un cap daca scriu poezie. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Imaginea este superba! Desigur ca eu o vad in mod subiectiv. De obicei, un geam departe umbrele care se cauta.Aici, ambele umbre sunt dincolo de geam. Daca ar fi sa dau un titlu imaginii, acesta ar fi: "Umbrele care au spart tacerea". Diferenta dintre noi este ca eu imi numesc umbra, "umbrela", ca sa o alint.:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci sa stergi, dar sa imi trimiti mie in secret sub forma de versuri, te rog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca eram Bicilis, te tradam de mult timp, de prin 106, dar nu sunt. Am exersat rolul tradatoarei,insa mi-am dat seama ca macar pe mine nu ma pot pacali sau trada!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ssst ! Nu mai vorbi, nici macar in soapta, ca atragem atentia. Doxatu nu doarme, el pindeste.:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Psst!plec la scoala(soapte)!va fi liniste(soapte)!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mnoah! Ce ar mai fi de spus?! Unele scrieri te pot îndrepta spre reflecţii lăsându-te mut de uimire.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma scuzati, am incercat sa citesc articolul dar n-am inteles bucata asta: "bla bla bla, bla, bla bla". Ma ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bla, bla, bla, aparea doar in ciorna! Nu stiam ca Milogul iti arata si tie ciornele!

    RăspundețiȘtergere
  13. Preenta umbrei este certitudinea ca fiecare dintre noi e oarecum un Sisif!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ziua francofonei mi-a dat orarul peste cap si din n ore am ramas cu una. (:D) Vive la France!

    RăspundețiȘtergere
  15. Evricka! Dex ne-a scris in alfabetul morse: "bla bla bla, bla, bla bla". Ma ajuta cineva?:_ _ _ ._ _ ! Adica: _ _ _ inseamna "O", iar . _ _ inseamna "W".
    Era ceva cu Oscar Wilde?

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu ce se intampla, probabil e o eroare de internet, ca la tot ce scrieti eu vad doar: bla bla bla bla...bla

    RăspundețiȘtergere
  17. Esti surmenat, Dex! Lasa ca vine sfarsitul de saptamana! Te vei relaxa!Vin cu Zefira si facem o petecere in pijamale. Daca privesti cu atentie si umbra din imaginea postata de Milog e tot in pijama! Hai ca suntem cuminti si nu te vom cicali!

    RăspundețiȘtergere
  18. Si mi-am amintit ca saptamana asta nu am repetet: VREAU POZA LUI DEX INAPOI!

    RăspundețiȘtergere
  19. Doxatule fii atent
    Că facem experiment:
    Ori de câte ori zici bla
    În rime ne vom distra.
    Toate vor fi despre tine
    Să te ajutăm, vezi bine.
    Între noi te vom băga
    Ca pe-o minge te-om pasa
    Când la una, când la alta
    Iar când te vei sătura
    Şi nu vei mai zice "bla"
    Poate ne-om milostivi
    De vină te-om izbăvi,
    Vina de-a fi cârtitor
    Ironic sau cu umor! :P

    RăspundețiȘtergere
  20. La Fee
    Mie umbra Milogului mi se pare că nu are pijamale. Adică parcă să zic că nu are nimic, pare nud..ă. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. @zefira
    Probabil si pijamalele lui La Fee te fac sa pari nud...a, stii ca omul de la o varsta mai uita sa se imbrace inainte sa iasa din casa.

    P.S. Poezia o consider direct lovitura sub centura :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Aaaaa, Doxatul Dex, acuma ştiu de unde te cunosc.
    Tu eşti tipul ăla haios care apare uneori pe stradă îmbrâcat doar într-un trench coat :P

    RăspundețiȘtergere
  23. Dex! Ai inviat??!!!Ok. M-ai speriat.

    RăspundețiȘtergere
  24. ZEfira, imi pare rau dar umbrela si barbatii nu-i impart!

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu sunt in poza Milogului! Ma uitam pe geam si m-au pozat paparazii! sau securistii!

    RăspundețiȘtergere
  26. http://www.youtube.com/watch?v=s2IftbpU0jI

    RăspundețiȘtergere
  27. Despre Vank am aflat din manualul de cls. a VIII-a, Ed. Humanitas,ed. a5-a, 2003, pag.38,"Sinonime. Antonime".Lectia incepe cu un text despre Vank. Citim textul si copiii ma roaga sa ii las ca a doua zi sa aduca un CD cu o melodie.Imaginati-va fata mea dscompusa cand am auzit "Fermecata danseaza"!:D

    RăspundețiȘtergere
  28. Scuză-mă La Fee, chiar nu mi-am dat seama, eram convinsă că în poza Milogului era Dexul în încercarea de a vedea dacă e capabil de exhibiţionism, doar că a fost surprins de băieţii în halate albe care, iar au trebuit să-l facă pe Dex să înţeleagă că o cămaşă cu mâneci foarte lungi legate la spate este doar un trend :D

    RăspundețiȘtergere
  29. @zefira
    Nu sunt eu in poza! Din pacate nenea doctorul nu ma mai lasa sa ling geamuri! :(

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce frumos ai scris, Milogule...
    Ma intreb, daca noi oamenii nu am insista sa ne oglindim toti vietile in acelasi lac, adancurile lui nu ar fi mai putin monstruoase? Da, am avea mai multe lacuri ce adapostesc cate un monstrulet... Nu ar fi mai usor de tinut in frau atunci cand vrea sa spulbere vieti, vise, credinte ?
    Umbra imi aminteste de un personaj de poveste, care, despartit de propria lui umbra, si-o va coase la loc :) Si va zbuuuuuuuura...!

    RăspundețiȘtergere
  31. Umbra sau imaginea din lac arata ca nu vrem sa fim pe deplin singuri. Antidotul singuratatii este iubirea. Iubirea ne face fericiti! Si ..totusi ...nu exista iubiri fericite! Sau exista?

    RăspundețiȘtergere
  32. La Fee, cred ca exista iubiri prin care poti simti cea mai intensa, pura fericire si in acelasi timp, cea mai cruda suferinta. Noi alegem daca fericirea compenseaza momentele de suferinta. Nu cred ca se poate una fara alta :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Nota 10! Acesta e raspunsul corect!

    RăspundețiȘtergere
  34. Yeeeei, ce dor mi-era! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Asa. Colorbliss! Si mie mi-e dor de cei studiosi!Ti-am pus si steluta!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !