Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 5 martie 2011

Un sat pe verticala

Sa le dam Parazitilor ce e al lor, premiul "Poetii nepereche" al Academiei Romane, sectiunea "Bere si mici".
sursa

Dar sa revenim la subiect, dupa cum stiati probabil deja, sunt satul pana peste cap de statul la bloc si de colocatarii imbecili care misuna prin el. Ca punct de plecare pentru o enciclopedie, sau poate pentru lista unui ucigas in serie, care s-a gandit sa mai diversifice, m-am gandit sa fac o clasificare sumara a locuitorilor din blocul meu:

1) Melomanul de la 3
Asta este nemesisul meu de moment, dat fiind auzul meu deosebit de fin si traumele capatate din cauza unui alt meloman de nivel si mai inalt. Nu stiu cine e, sau cum arata putza respectiva, dar sunt convins ca atunci cand imi va sari mustarul suficient de mult incat sa iau juma' de pachet de unt (ca de, nu te duci in vizita la vecini cu mana goala) si sa ma duc sa i-l dau sa-l guste anal, se va vindeca instant de placerea de a asculta muzica impreuna cu restul blocului.



2) Babele de pe palier
Creaturile astea de origine umana, banuiesc, au reusit sa afle dupa 2 saptamani ca mi-am facut prietena si sa se duca si la administratie cu jalba in protap ca sa o bage la intretinere (povestea e mai veche). In genere se ocupa cu statul in fata blocului sau la alte puncte de confluenta si urmaritul oamenilor care au, cat de cat, o viata. Ceva imi spune ca moartea o sa o vada tot pe vizor prima data.

3) Oamenii de la coltul blocului
Astia nu ma deranjeaza, adica m-au deranjat doar o data cand s-au apucat sa asculte toata noaptea muzica la o masina. Astia doar ma intriga! Stau zi si noapte, iarna, vara, toamna, primavara la coltul blocului si isi numara ouale in grup. Am uitat sa zic, nu sunt niste pustani, sunt majoritatea oameni in jur de 50 de ani. Dupa cum arata cand ii mai vad prin magazinul de la colt sunt niste personaje care nu folosesc apa pentru uz intern, probabil le face rau la respiratie. Ma gandeam odata sa ma agat de o bere si sa ma duc la ei sa vad ce mama dracului vorbesc toata ziua, dar am zis sa mai pun mana pe o carte inainte, sa nu pic de prost.

4) Cocasmecherul cu masina de curse
Asta nu stiu cand s-a infiintat p-aici dar am avut placerea sa il salut de mama intr-o noapte pe la 6 cand voia sa plece cu masina lui de curse fara toba. Stie toata lumea ca o masina rablagita care partzaie pe toate partile este un simbol al virilitatii nici decum un semn ca esti un coate goale.

5) Mesterul casei
Aici cred ca se incadreaza oricine. Romanul are un talent genetic, de carpanos inventiv, la a mesteri prin casa, prin urmare weekendurile mi le petrec inevitabil ascultand concerte de bormasini cu acompaniament de ciocane. Am zis ca o sa incep sa insemnez pe o foaie de fiecare data cand da cineva o gaura in perete in incercarea de a demonstra stiintific ca multi dintre ei le astupa periodic ca sa poata da altele. Ori asta, ori am vreun vecin care locuieste in Tardis si are spatiu mai mult decat se vede de afara.

34 de comentarii:

  1. Te rugam sa pastrezi cu sfintenie secretul blogului, ca sa nu ne treaca babele tale si pe noi la intretinere!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Inca nu l-ati calmat pe meloman? :)) Trebuie apreciat un astfel de om. El daruieste! Cat de des intalnesti astfel de persoane?! :))
    2. Pe babutele de genu' le-as inchide in beci. Desi e oarecum trist ca au ajuns la varsta respectiva cu zero grad de demnitate sau intelepciune.
    3. Nu tanji dupa intelegerea personajelor. Vorbesc multe si spun nimic.
    4 si 5. Esti sigur ca nu stam in acelasi sat vertical ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @La Fee
    Hahahah :)) Daca e problema, propun sa le faci cunostinta cu bagheta magica de zana revoltata (eventual le micsoram cu 15 cm, sa nu mai ajunga la vizor!!!!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca folosesc bagheta, le transform in broaste raioase si de aceea ezit,dar daca la vot iese ca pot folosi magia, s-a rezolvat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok!Fiti atenti! Ciucure de cristal,/ Frunza ofilita din glastra/ Transforma o baba in broasca! Bliiiink!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum il asteptam pe Dex sa ne confirme vraja! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mai facut de mult vraji! De aceea am emotii, mai ales ca babele sunt vigilente! Dorm cu funia de usturoi sub perna!

    RăspundețiȘtergere
  8. O vraja care surzeste ca sa ma integrez si eu in societate n-ai? Nu le fa broaste te rog, ca doar oracait de broaste nu mai auzeam eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Colorbliss
    Nu m-am dus sa vorbesc cu melomanul pana acum. Nici nu-mi vine sa ma duc, ca sta cu 2 etaje mai jos din cate am dedus eu si se pare ca sunt singurul pe care il deranjeaza. Cred ca am eu o problema. Virsta probabil isi spune cuvantul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Evident ca varsta e problema. Pe adolescenti nu ii deranjeaza, caci se imagineaza toata noaptea in club. Iar babutele nu prea mai aud bine.
    Etatea in care te situezi e tare dificila!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu le fac broaste! Le fac boabe de piper! "Babe-ndracite, iata cum pier/Si se transforma in boabe de piper!" Cliiiing!
    P.S. Nu te pot surzi, pentru sa s-ar putea sa mai avem nevoie de tine in economia povestii noastre!
    Iti sugerez un ceai de valeriana cu muguri de hamei care e bun si la insomnie si la ignorat ce nu iti place.

    RăspundețiȘtergere
  12. @La Fee
    Valeriana nu e chestia din care se face extraveralul? Nu mai bine imi fac un ceai de vodka cu 3 pastile de extraveral? :D

    RăspundețiȘtergere
  13. vezi ca extraveralul e expirat! Cred ca il ai din 2007! V-am rascolit in sertare cand erati plecati!

    RăspundețiȘtergere
  14. Erai mai chic in fotografia cealalta! Pune-o inapoi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da' ce te-ai gatit asa cu costumul de mancat prajituri?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Doxatul Dex
    Tot timpul am stat să mă gândesc de unde te cunosc, figura parcă o mai văzusem, vocea parcă o mai auzisem, măi dar cât m-am chinuit şi azi brusc mi-am dat seama.
    Locuim în acelaşi bloc! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @mitzaabiciclista
    Da????? Tu la care categorie esti?

    RăspundețiȘtergere
  18. @La Fee
    "Erai mai chic in fotografia cealalta! Pune-o inapoi!"

    Am tot stat si m-am gandit si mi-am dat seama ca un coleg de-al meu avea fotografia aia la messenger acum ceva ani, si cum nu-mi place sa fiu lipsit de originalitate am furat fatza alcuiva :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Dar acum o sa am impresia ca stau la scris cu altcineva! Imi va fi frica sa nu fie Rumburak1

    RăspundețiȘtergere
  20. PROTEST: VREAU FATZA LUI DEX INAPOI!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cheia articolului era aceasta: Dex s-a impacat cu Mimoza si a luat-o acasa! Babele au protestat, fiindca le-a fost luat burlacul de sub nas!

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu merge, ca la soare te poti uita dar ....

    RăspundețiȘtergere
  23. Deeeeeex, schimba-ti fatza!!! :))
    Eu propun fie sa revii la vechiul Dex, care e chiar misto, fie sa alegi altceva, ceva mai simpatic. Nenea asta imi da fiori.
    Ma alatur protestului !

    P.S E adevarat? Mimoza is back ? :)

    RăspundețiȘtergere
  24. @Doxatul Dex
    Cum, nu te-ai prins? Eu sunt vecina nesuferită de babe fiindcă mereu când vin acasă am câte o plasă de la supermarket şi ele sunt curioase dar mai ales necăjite că încă nu au okii cu lasser să vadă ce naiba tot cumpăr în fiecare zi, eu sunt vecina pe care boşorogii putibonzi de la colţul blocului nu o suportă fiindcă toată iarna se îmbracă doar în alb şi asta este nepermis, eu sunt vecina care în weekend le stresează cotarlele de la bloc cu rotweillerul cel negru şi urât care culmea! nu latră, doar hămăie scurt un fel de woff ce le ingheaţă capoatele colorate şi face să dispară sub maşini orice altă vietate patrupedă, şi pe care rotweiller l-ar reclama, dar mă încăpăţânez să nu-l ţin la bloc! :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Va multumesc, domnisoarelor, pentru solidaritatea cu protestul meu! Dex a creat un precedent! Milogul va decide sa isi puna si el o poza de Fred nu-stiu-care si eu ce ma fac! Cum mai predau eu "Inger si demon" suspinand cu gandul la noile fete ale bietilor!Da' ce nici in mediul virtual sa nu mai am liniste? Cum sa ma zic eu" Ce-ti pasa tie, chip de lut..." uitandu-ma la noua poza a lui Dex! NU pooooot si nu VReeeeau! Tineti cont ca eu sunt acum la Eminescu, "Luceafarul", va rog, putina intelegere!Milogule, macar tu pastreaza-ti ochii luciferici!
    P.S Dex, esti sigur ca satul pe verticala nu e Infernul lui Dante? Nu cumva ne-ai verificat vigilenta? Atunci ineamna ca Mimoza e Euridice? Si ca, de fapt, nu ai voie sa o vezi cata vreme e sub pamant? Dex e ORFEU, oameni buni!

    RăspundețiȘtergere
  26. 1. Melomanul este Hades insusi.
    2.Babele de pe palier sunt Moirele,adica zeitele care torc fusul destinului(Klotho,Atpos,Lahesis).
    3.Oamenii de la coltul blocului sunt ucenicii lui Hefaistos.
    4.Cocasmecherul cu masina lui de curse este Caron cu luntrea sa.
    5.Mesterul casei este Thanatos zeul mortii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Klotho, Atropos,Lahesis.

    RăspundețiȘtergere
  28. @mitzaabiciclista
    Ete ca nu te incadrezi la nici o categorie! Promit ca in partea a 2-a o sa te iti fac si tie o categorie ca sa nu te simti ignorata!
    Si m-am prins, uniforma alba te-a dat de gol, esti or zugrav ori faci parte din trupele speciale de la vanatori de munte!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. @La Fee
    1. Hades nu asculta muzica.
    2. OK.
    3. Ucenicii lui Hefaistos munceau, ca pe vremea aia nu aparuse comunismul sa dea drepturi la muncitori.
    4. Posibil.
    5. Ma indoiesc ca poti bate cuie cu coasa!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am sa reformulez !, 3, 5!

    RăspundețiȘtergere
  31. Dar ce primesc daca reformulez?

    RăspundețiȘtergere
  32. 5. este Thrym, cel ce i-a furat ciocanul lui Thor. Si asa ca toata ziua bate cuie de fericire ca i-a reusit smecheria!

    RăspundețiȘtergere
  33. @ Doxatul Dex
    Uh! Ce m-ai prins! Şi eu care am crezut că dacă înlocuiesc coiful din ziar cu o bandană nu o să se prindă nimeni cu ce mă ocup? :P

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !