Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 13 iunie 2011

Zece fix

Orologiul din lemn de mahon, sculptat de un maestru african, marca in stilul sau caracteristic rand pe rand cele 10 ore, "Cucu! Cucu!", de zece ori. Nici nu termina bine ca se auzi discret sunetul soneriei de la intrare. 
-"Trebuie sa fie Domnul Milogu'. Punctual ca te obicei." Bineinteles Dex planificase totul in avans si il invitase la o discutie amicala la ora 8 fix.

Dex auzi deja pasii apasati ai cameristei sale, Doamna Mimoza, si isi aminti cat de sprintena era in tinerete. Din pacate varsta inaintata de 25 de ani si cele in jur de 95 de kilograme in plus ii redusesera mersul sprinten la un nivel mai degraba potrivit unei balene esuate. Dex o tinea, bineinteles, mai mult din marinimie, caci biata fata n-avea pe nimeni, si, in fond, Dex nu primea atat de multi musafiri.

-"Buna seara, vechi prieten!", spuse Milogul cu o plecaciune usoara. "Lasa-ma numai un minut sa-mi atarn jobenul de catifea in cuier si haina de piele de rinocer, si trecem imediat la discutia pentru care am venit.". 
In timp ce stimabilul musafir facea cele spuse, Dex incorpi repede doua pahare de bourbon on the rocks si scoase din cuptorul cu microunde gustarile de porumbel pregatite special pentru oastpetele sau. Milogul avea o slabiciune pentru porumbei, probabil pe fond nostalgic, fiindca ii aminteau de vremurile indepartate in care multinationala sa era doar o mica firma de cartier ce nu oferea mese regulate angajatilor, care trebuiau din cand in cand sa se multumeasca cu ce mai crestea prin curte.

-"Draga Milogule", zise Dex dand ganditor pe gat cele doua pahare de bourbon, "avem o mare problema! Nu mai scrie nimeni pe blog!"
-"Ca bine zici!", spuse Milogul, in timp ce se straduia sa impinga pe gat un picior mai indaratnic de porubmel galgaind restul sticlei de bourbon, "Sa stii ca aceasta problema nu mi-e straina de loc. M-am gandit deseori ce sa fac sa mai am un pic de timp liber pentru dragul nostru blog. Ma gandeam chiar sa ofer ca franciza afacerea mea cu cersitul din piata Charles De Gaulle. Oricum devine cam obositor sa fac zilnic 2 drumuri cu avionul ca sa ridic banii. Plus ca pilotatul a cam inceput sa ma plictiseasca."
-"Problema este spinoasa intr-adevar!", zise Dex. "Ma gandeam si eu sa cumpar un satelit pentru a avea acces la internet in lunile de vara cand, cum bine stii, ajut copiii din Africa sa invete o meserie. Nu stiu daca ai aflat dar mica mea scoala din Kalahari a dat deja 3 manageri de top si doi castigatori de premiu Nobel, pentru pace deocamdata, dar sper sa se ajunga si la ceva serios."
-"Draga Dex, cred ca problema este prea spinoasa pentru a fi rezolvata intr-o singura discutie. Plus ca, din pacate, timpul ma preseaza. Sunt prins pina peste cap cu noua campanie de marketing pentru palatul Buckingham! Nadajduiesc ca o sa o vezi in curand la televizor! 'Sufletele neajutorate de la Buckingham' se numeste. O sa fie lansata luna viitoare de Ferrari in colaborare cu Discovery Chanel."
-"Mda!", zise Dex ganditor, indesand inca un pic de tutun in pipa din fildes de mamut. "Cred ca va trebuie sa o lasam pe alta data. Oricum in jumatate de ora am o intalnire cu Alteta sa, Regele Hakon, care doreste o consultatie in problema posibilei aderari la EU. Astea fiind zise, astept cu nerabdare sa ne revedem. Si, data viitoare, cumpara si tu o sticla de bourbon, calicu' dracu'!"

21 de comentarii:

  1. Nu mai scriem dar citim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati baut bourbon fara mine! Ati profitat ca am fost sa imi vad supusii din Regatul Estului si v-ati inatalnit pe ascuns. Am plans in batistutza de dantela. Mai mult, o carati pe Mimoza asta peste tot. Eu am facut mai multe pentru blogul asta decat Mimoza in toata viata ei. Sunt neconsolata, va transform bourbonul in apa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-ati dat intalniri numai in boscheti, iar voi va intalniti in salonul lui Dex cu ceas de mahon care mai si canta "Coucou!" la ore fixe! Iar Milogul mi se arata in zdrente, dar DE FAPT ARE JOBEN si haina de rinocer...
    Puteati sa ma invitati macar de politete la scoala din Kalahari ca sa nu mai zic de palat. Sunt umflata de plans.Puteam sa fac ceva vraji sa va mai creasca CATE CEVA, DAR ASA, NU!Ziceti merci ca nu fac vraji sa va scada!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-e prea dor de voi sa va fac vreun rau! Luati-ma voi de urechi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bourbonul provoaca logoree. Ne-a fost frica sa ne riscam. Dar la un ceai te putem invita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Batai entuziaste din palme! ABIA ASTEPT!Promit sa tac ca pestele! Duminica am fost costumata toata ziua in PESTISORUL DE AUR!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dex
    Felicitari pentru succesele scolare. Nu stiam ca ai asa elevi uimitori!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oh, sunt foarte emotionata! Eu am luat Premiul I cu coronita!
    Trebuie sa tin discurs ca la Oscar?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mama, cate am scris!!!! Si am fost si pedepsita! Daca nu ma pedepsea Milogul, va dati seama cat scriam? Asa am fost decenta, mi-am impus niste limite! (Milogule, nu ti-o lua in cap! Unele limite mi le-a impus tastatura!)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dau de baut chaud-doux ca sa poata bea si Zefira care e racita!
    P.S. Publicarea clasamentului era de fapt un mod de a ma opri? Din cauza mea nu mai scrie si nu mai comenteaza nimeni? O sa imi dati premiul si apoi o sa ma interziceti?

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar le-am scris eu sau ma pacaliti?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu inteleg nimic! Ziceti ceva, nu mai radeti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand am fost in calatorie, caleasca mergea asa tare ca am boscorodit intruna. La un moment dat printul cel mic mi-a impus sa stau cu mana ridicata si sa salut supusii. Pe cuvant ca am calatorit 4 ore facand din mana. Va dati seama ce credeau aia de pe drum? Va dati eama ce tare ma doare o mana dupa ce ca ma durea si un deget de la picior?

    RăspundețiȘtergere
  14. Chiar, unde e zefira?!?
    Zefiroooooo!!! Vino-ncoa ca ne face La Fee capul calendar!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am vrut sa ma deconectez ca sa scapati de mine, dar nu stiu cum sa fac! Ganditi voi o solutie! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Deconectarea nu e o solutie!!! Ajutati copiii deconectati sa isi reconstruiasca viata!
    O Campanie a Ministerului Pedofiliei si Cultelor. Cu participarea "N-ai furat nu existi SA."

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa stii ca am multe sa va scriu, dar nu ma pot concentra. Ce vrei sa fac ? Da' promit solemn ca ma pun pe treaba. Nu vreau sa dezamagesc mogulii din zona. Care fac sedinte fara sa ii invite si pe ceilalti umili fluturasi milogi :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Colorbliss
    -"Promit sa te invit la urmatoare intalnire imaginara.", zise Dex indesind ceva tutun olandez in mica lui pipa din lemn de abanos.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !