Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 30 septembrie 2010

Argumentul sagetii

     Săgeata care zboară este în repaos. Deoarece fiecare lucru este în repaos când ocupă un spațiu egal cu el însuși, și dacă ceea ce zboară ocupă întotdeauna, în orice moment, un spațiu egal cu el însuși, atunci nu se poate mișca.(Zenon, citat de Aristotel in Fizica)
     Sa nu va treaca prin minte sa-l contraziceti au facut-o altii timp de 2000 de ani pentru ca in final sa recunoasca mesajul.

     Alergam inchisi in sfera timpului ca sobolanii cu ochii iesiti din orbite dupa vreun interes care nu exista, nu stim de ce, parca mai era vreo bucata de brinza pe undeva? Aveam vise dar am uitat..am uitat si cine eram, am uitat si de ce eram, am uitat si cand eram, am ajuns niste verbe la timpul trecut si...Chiar aveam vise dar au trecut porcii peste ele si acum le cautam din cand in cand, cu ochii pierduti si impaienjeniti dupa vreo sticla de vin, in noroiul vietii noastre
     Noroc ca acum ne-am facut mari si suntem redusi sa ne potrivim pe dimensiunile societatii din pila si ciocan, la ochi, fara sa ne masoare nimeni. Cineva zicea sa ne ferim de oamenii care se duc linistiti la munca pentru ca dupa ce ti-ai vandut viata si visele pe un salariu, mai mic chiar decat 30 de arginti ...poti fi in stare de multe lucruri. 
     Nu stim de unde venim dar sigur ca ne ducem cu toti la un moment dat, intre timp ocupam un spatiu egal cu noi, din nefericire de cele mai multe ori il ocupam degeaba.
     Săgeata care zboară este în repaos.

2 comentarii:

  1. ai dracu de inteligenti erau grecii astia.

    RăspundețiȘtergere
  2. @zerocratie
    Ai dreptate o parte din ei chiar erau.In anul 260 ien Aristarchus a propus primul model heliocentric si chiar a durat cu aproximare 1750 de ani, adica pana in 1497 en moment in care Copernic a adus in actualitate modelul propus de Aristarchus.Gasesti aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolaus_Copernic

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !