Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 25 noiembrie 2010

Fuga

Hmmm, fuga, un subiect complex! Pe de o parte cea mai usoara si mai sigura metoda de auto aparare, asta macar in jungla asta urbana in care ne petrecem cu totii timpul! Asta, si statul cu mainile in cap si strigat "Ajutoooor!" (prietenii stiu de ce). Pe de alta parte o gaura neagra care abia asteapta sa te transforme intr-un(o) fraier(o) care nu stie sa faca altceva decat limonada din lamai. E interesant ca in (cat?) 4000 -5000 de ani, nimeni nu a gasit o metoda mai buna de supravietuire decat asta , relativ, instinctiva. Zic relativ, pentru ca in caz de pericol sunt doua variante: 1) fugi, 2) stai pe loc. Aud ca metoda 2 n-a functionat prea bine pentru anumite specii de animale disparute.


Vorbeam intr-o seara cu Milogul.SRL, el insusi, legenda in carne si oase (stiu ca nu toti aveti privilegiul asta), si el zicea ca fuga e buna, si eu ziceam ca nu prea, si, cu riscul de a ma cita pe mine, am ajuns la concluzia ca pamantul e rotund si tot acolo ajungi, dar macar inamicul e cu spatele. Era o discutie filosofica, va dati seama ca Milogul nu o sa fuga niciodata, el eventual invarte pamantul cu calcaiele in asa fel incat se creeaza o distanta intre el si victima.

Una, peste alta: "poti sa fugi,  poti sa fugi, ca o-ncurci, o-ncurci...", ca sa citez niste filosofi aflati, din intamplare, inca in viata. Daca fugi si nu te intorci, ce ai facut? Ai scapat cu freza nederanjata si ai ratat ocazia de a evolua, si Darwin ne-a demonstrat cat de misto functioneaza refuzul de a evolua. Just saying! Acum, nu as vrea sa minimizez calitatile fugii, doamne fereste, as face o statuie a fugii daca as avea 1 tona de marmura si cel mai minim talent la sculptura. Dar totusi, pana la urma trebuie sa iei taurul de coada si sa privesti realitatea in ochi! 

6 comentarii:

  1. Ai dreptate.Lumea este prea circulara petru a-ti permite sa fugi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    Adevarul e ca daca ai conditie fizica poti sa inconjori planeta si sa-i dai un sut sanatos in cur respectivului/respectivei :D

    P.S. Trebuie sa stii sa si inoti binishor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, iei taurul in coarne si-l privesti in ochi, adica infrunti lucrul de care fugi pana ... te ajunge data viitoare. Totusi, slightly better than running for the rest of your life.

    P.S. Imi cer scuze ca n-am mai scris nimic pe la voi, incerc sa-mi gasesc inspiratia zilele astea ... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Altruista SA
    Nu de coarne, ca e periculos. De coada.

    RăspundețiȘtergere
  5. Contextul ca fuga e buna era:
    1. Cand sunt mai multi care au treburi nerezolvate cu tine, fuga e buna deoarece indeplineste 2 conditii necesare pentru a invinge; aduce in discutie oboseala si cei care te alearga nu pot fugi grupati, asa ca se insira unul cate unul devenind mai accesibili.

    2. "Fuga de probleme" nu face ca ele sa dispara dar macar te distantezi de ele pentru o perioada.

    Mai bine iei realitatea de coarne si privesti taurul in ochi sa vezi ce intentii are. Bunicul meu zicea: Sa nu pui baza in animal niciodata. Adaugand tacticos dupa ce tragea din tigare, ti-am spus ca eu cred ca ne tragem din maimuta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ziceau filosofii, fugi de probleme pe spinarea ta, mai devreme sau mai tarziu tot f$tut esti. Cu cat te opresti mai repede cu cat ai sanse mai mari sa scapi mai putin sifonat. Problemele nu te asteapta pe tine sa te odihnesti, sa-ti dai pantofii cu crema si sa-ti faci freza.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !