Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 10 noiembrie 2010

Romania Unu



-Numele va rog.
-Romania
-Data nasterii?
-1 Noiembrie 1599
- Locul?
- Alba Iulia
- Parintii?...
     Cineva spunea la TV"trebuie sa ne eliberam de trecut, ca sa putem sa traim prezentul".Nu pot sa precizez sursa deoarece nu stiu daca strang cateva zeci de minute in cativa ani de privit TV, dar merg pe principiul Wag the Dog , e la televizor deci e adevarat.
     Cum stabilim identitatea nationala?
     Nu cumva daca renuntam la trecut ca sa putem trai prezentul, ne castram singuri cu ciobul de singurul ou atrofiat ramas in urma integrarii? Neamul(omul) fara identitate fara constiinta trecutului, pluteste in deriva pe orice val, fiind usor de manipulat fara repere, "traieste clipa" fara context  devine nociv.
     Sub acelasi indemn putrezesc si viermii inelati din generatia politica, incercand din rasputeri sa sape gauri de vierme in spatiu-timp-istorie. Pentru turma de handicapati cu mostenire de Comitetul Central istoria incepe la 10:20 de minute si se termina la Golden Slitz discutand despre fotbal printre sticle de vin sau la televizor cu emisiunea de Stiri Friday 13 de la ora 19.
     Nu vreau sa ingros randurile celor care stau lejer in pat si se acopera cu vreo patura sociala grosuta si fac bravada de istorie si de ce neam nobil am fost, prefer sa intreb cum de am ajuns aici.
     Interesant e ca rana e deschisa la toata lumea si mai interesant e ca toti admiram actiunile curajoase din istoria neamului dar toti gandim de jos, intinsi comod pe canapea. 
     Avem filosofia de caine zen pe care il vezi zacand pe strada cat e ziua de mare la soare si din cand in cand isi linge o parte a corpului dispusa intr-o zona greu accesibila cu fata multumita de realizari.
     Cum de am ajuns aici?Nu stim dar continuam drumul.
      Drum bun!

16 comentarii:

  1. Pai cred ca am tot mancat din pomana ei.A murit demult nu mai stii? Am ingropat-o odata cu visele noastre pe care le aveam cand eram copii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania nu e visele noastre, Romania e bine mersi si rade de tine. Sta si se uita cum te vaiti, si isi bea tuica linistita, langa boxele Parosonic care vibreaza de manele. Si zice: "Prosti sunt unii oameni, cand eu le ofer tot ce le trebuie, bani, masini, pizde, celulare si mall-uri, ei stau si filosofeaza cu mainile in buzunarele lor gaurite, doar doar or da de un semn sa le aminteasca ca au fost barbati."

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania mea e batrinul care a participat la revolutia din 1821, e strabunicul(a) care fost pe front, e bunicul(a)si casa de la tara unde am facut vacantele de vara si tata si mama cu bune si rele si nu ultimul pe lista sunt si eu.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania esti si tu si restul care au terminat de citit articolul.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Data nasterii nu as pune-o sub mici o forma in 1599 (nu a fost nici o unire de fapt atunci si nici nu exista notiunea de constiinta nationala/neam romanesc) ci undeva prin 1878-1879 (recunoastrea diplomatica de facto).

    "ca toti admiram actiunile curajoase din istoria neamului" - eu unul nu le admir.

    RăspundețiȘtergere
  6. @D.
    Ma gandeam ca e posibil cineva sa faca modificari de genul asta dar nu ma asteptam la tine, in ideea ca banuiesc ca nu ma suspectezi de nestiinta.:D
    Ai uitat sa spui tu ce admiri, in caz ca admiri ceva. Sau nu admiri nimic punct? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Milogul.SRL
    Uite ca la asta nu m-am gandit pana acum. Cred ca nu admir nimic...dar nici nu urasc [prea multe]...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da ma, Romania sunteti fix voi filosofii de pe blog :D
    Romania e ce a fost tot timpul, o portiune dintr-un imperiu sau altul, locuita de barbati sclavi fara vise si vointa si de parasute inebunite dupa "straini".

    RăspundețiȘtergere
  9. Vad ca nimeni nu vrea sa-mi spuna si mie secretul. Cum de am ajuns aici? E ceva de facut sau stam si ne uitam cum se duce caruta la vale?:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce facem ne mutam din tara?
    Investim in educatie?
    Facem drumuri, schimbam borduri?
    Ne imbracam in pene de papagal si ne ducem la guvern ?
    Ce putem face?:D

    RăspundețiȘtergere
  11. O sa incerc eu, dar nu o sa-ti placa.
    Cum s-a ajuns aici nu stiu, dar stiu cu cine.
    Am o solutie in doi pasi:
    - impingem caruta la vale, ai dam foc si ai invitam pe toti in ea
    - dupa ce se duce totul dracului inchidem granitele pentru cei ce vor sa vina inapoi si facem un sistem de invatamant gratis de inalta clasa pentru orice om de pe planeta. Absolventii de invatamant superior primesc viza odata cu diploma. Restul se va rezolva de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu sunt de parere ca nu are sens sa tot aruncam vina pe cine conduce tara. Ei sunt parte din poporul asta, pana la urma. Problema incepe de la fiecare individ in parte.
    Poate individului aluia needucat, ce scuipa pe strada si asculta ceva manele cretine la un casetofon vechi i-ar placea si Mozart, daca i-ar da cineva sa asculte, daca ar incerca cineva sa ii deschida usi.
    Depinde de fiecare romanas in parte. Depinde mai ales de cum ne crestem si educam copiii. Doar de acolo ar putea veni o schimbare in bine. Daca si-ar mai infrana fiecare pornirile de cimpanzeu in fata propriului copil, daca i-ar oferi acces la cultura si bun simt... Dar visez frumos si eu..
    Pe clasa a X'a mergeam in voluntariat. Era ceva program after school pentru copii cu probleme sociale, materiale, familiale, proveniti din medii... nu tocmai placute. Erau needucati si vulgari, da. Insa dupa o luna, au inceput sa vorbeasca frumos in prezenta noastra, am devenit chiar amici buni. Avem nevoie de exemple pozitive, toti. Si repet, totul porneste de la cei micuti.

    Cum am ajuns aici? Suntem ca niste adolescenti tinuti bine in frau de parinti (aka comunism) care la un moment am iesit de sub autoritatea lor (aka revolutie) si ne facem de cap, experimentand nu tocmai lucruri admirabile (aka jegul societatii de azi).
    Continuand asemanarea, poate ajungem totusi la varsta adulta, la un moment dat si ne dam pe brazda. Poate

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta cu copiii care se poarta frumos imi aduce aminte de generala cand eram la hadbal si antrenoarea era foarte stricta la capitolul injuraturi.
    Dupa 15 ture de teren deveneai extrem de bine crescut, asta daca mai puteai sa vorbesti.

    Ca paranteza, asta e una dintre nedumeririle mele legate de cresterea unui copil, faptul ca s-a trecut de la metoda clasica cu pedepse, eventual bataie la conceptia asta moderna de a lasa copilul sa faca ce vrea. Cred ca undeva multora le lipseste intelegerea ca totusi copilul ala trebuie fortat spre anumite directii.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Doxatul Dex
    S-a trecut la metoda moderna deoarece e mai usor. E secolul vitezei, ne place sa gasim calea cea mai scurta pentru orice. Timpul petrecut alaturi de copii este tot mai limitat din partea parintilor.
    Copilul nu trebuie fortat, trebuie facut sa inteleaga DE CE i se cer anumite lucruri, de ce ,,nu e voie", de ce i se interzice ceva sau de ce e bine sa faca anumite lucruri.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !