Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 28 aprilie 2011

Despre principii fara principii

  
     Principiile nu au valoare.Cum nu au valoare?Principiile sunt convingeri care nu se supun judecatilor de valoare.Pare simplu la prima vedere sau complicat la a doua.

     E usor sa admiri un om care isi respecta principiile, in cazul in care principiile tind spre o valoare universal acceptata, sau daca vreti, e usor sa admiri un om care nu are compromisuri de facut. Putin mai greu e sa intelegi cu ce sacrificiu se respecta acest aspect.
     Un om devine nobil prin puterea pe care o are sa isi incalce principiile pentru a face un compromis in care primeaza ratiunea situatiei sau valori aflate mai sus de principiu in sine.
     Cu alte cuvinte pare mai greu de facut un compromis decat de respectat un principiu. 
     In realitate acest tip de gandire a fost deja uzat la maxim iar cei care se compromit in gandire ramin doar niste curve ce folososc ratiunea pentru justificarea actiunilor ce le pot aduce beneficii.

13 comentarii:

  1. Coic! Cioc! E cineva acasa in bazarul cu principii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am facut curatenie in bazarul cu principii si compromisuri. Le-am asezat ca pe niste piese rare pe mobilierul Tonette din mintea mea. Unele principii sunt clasice, altele sunt prea rococo, altele nu se mai potrivesc in copertile din piele de Cordoba, fiindca au pierdut din consistenta.
    In lumea in care traiesc doar prostii si desuetii mai respecta princpiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Milogul si-a pus de dimineata cuca monahala, sutana si patrafirul sa ne spovedeasca.
    - Ai mintit?
    - Am mintit.
    - Ai furat?
    - Am furat.
    - Ai ucis?
    - Toti paianjenii, cand am sters praful.
    - Ai preacurvit?
    - Cu gandul sau cu fapta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lol, nu mai e nimeni acasă?
    Ia să vă arăt un pamflet, unde mi-am încălcat principiul de a ridica mâna la un bătrân. Că atunci când eram tânără mi-am jurat să nu ridic mâna la un bătrân. Şi uite că am făcut-o!
    http://blogvista.ro/vulpea-si-tapul/

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit, Zefira! Cine te-a suparat asa tare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Neah La Fee! Mi-a trecut, în timp ce scriam la pamflet :D
    Cred că e cea mai bună metodă terapeutică.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok! Nu fi suparata! Uneori e greu sa ignori pe cineva care iti face un rau! Decenta ne obliga sa luam deciiziile non-belicoase.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am crezut ca veti fi curiosi daca am fost pacatoasa! Ei bine, nu am fost! Doar cu gandul, ca ma gandesc la Balcescu uneori!

    RăspundețiȘtergere
  9. Milogule, ne-ai spovedit si ai fugit? L-ai luat pe Dex ostatic, sau v-a luat pe amandoi vreo mexicanca temperamentala?

    RăspundețiȘtergere
  10. AZI M-AM UITAT DUPA VOI LA CEREMONIALUL NUPTIAL PRINCIAR!UNDE ERATI?

    RăspundețiȘtergere
  11. De fapt, nu m-am gandit la Balcescu, m-am gandit la printul William, na!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu care spuneam ca nu am convingeri, doar principii. E putin complicat ce spui aici.. Principiile nu sunt supuse judecatilor de valoare? Probabil ca nu..., cel putin nu din momentul in care s-au inradacinat ca principii. Insa pana atunci nu au fost suficient de mult supuse judecatilor de valoare?
    Citind ce ai scris, m-a lovit cruda realitate. Cat de cu susu-n jos e lumea. Da, asa ar fi normal, ca un om capabil de a face un compromis sa fie apreciat, si nu invers, un om care din cand in cand mai e capabil sa isi urmeze principiile (daca le are).
    Situatia e cu doua taisuri oricum. Eu zic ca e sanatos sa lasi ratiunea sa primeze, uneori, si asa ar fi dezirabil, asta nu intra neaparat in contradictie cu principiile tale. E bine sa avem o minte deschisa si nu rigida. Dar, putem ajunge in extrema cealalta, cand ceea ce facem nici macar nu se mai numeste ,,compromis", din moment ce nu avem principii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Adevarul este ca traim intr-o lume in care principiile nu mai conteaza, valorile nu mai conteaza, iar idealurile sunt din ce in ce mai marunte. Fetele vor sa fie fotomodel, iar baietii, fotbalisti!Toate acestea fiindca traim a la legere, adica intr-o lume in care practic totul e permis!
    De aceea am propus copiilor mici niste carti cu eroi, altfel de eroi decat Maradona! :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !