Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Amintiri din copilarie

     Cand ma gandesc la Ozana cea frumos curgatoare, care la mine in cartier era ogasul din marginea orasului unde se deversau gunoaie,  o zona distrusa si infecta dar ca sa ajung sa ma pot "juca" acolo mi-au trebuit 8 ani.  
      Zona respectiva era considerata perimetru cu risc maxim datorita pericolelor, placi de beton sparte, cioburi, tevi de metal iesite din beton, apa de vreo juma de metru, microbi si  a distantei la care se afla de blocul nostru( aproximativ 400 m, atunci parea ca erau 4 km). Era un fel de ritual de initiere momentul in care te luau baietii mai mari si te duceau la Ozana, acolo aveam de facut diverse misiuni de o importanta majora.In timp ce unii cautau chistoace de Snagov pentru baietii mai mari "restul lumii" adica muritorii de rind, eram organizati in mod meticulos pe departamente, unii alergau sa prinda serpi, altii sopirle si orice tiritoare verde si scirboasa, altii adunau tubi(viermisori de namol) pentru pesti, altii aliniau niste borcane sparte pe o margine de beton ca sa isi poata regla tirul cei mari, altii cautau flori de cimp pentru vreo fata plina de cosuri adolescentine iubita in secret de vreunul mai mare.

     Timpul era limitat bineinteles si sub nici o forma la varsta asta nu ne prindea intunericul pe marginea ogasului, ne prindea in fata scarii in genunchi implorind mila parintilor-zei, toti cu acelasi text zombie de parca ne cadea materia cenusie in gat cand ne uitam sus spre balcon: "Mai stau 5 minuteeeee, te rooog" era un fel de corul vanatorilor format din vaiete tinguitoare si totusi atat de mult imi placeau serile alea de vara.
     Dupa cateva zeci de minute venea tunetul din ceruri : "Daca nu esti sus in 1 minut cobor eu dupa tine" nu prea se lua bataie pentru motivul asta dar nu puteai risca o pedeapsa cu executare silita de 1-3 zile de arest la domiciliu timp in care nu vedeai decat teme, somn, vreo carte de citit si daca aveai noroc 15 minute de televizor seara.
     Fiecare zi era un intreg univers de explorat, timpul era pretios nu puteai sa pierzi o vesnicie la masa, luai o bucata de paine in mina un mar in buzunar, pe care il aruncai dupa ce treceai de coltul blocului si incepea munca de detectiv.
     In cazul in care intarziai la masa, nu mai gaseai pe nimeni in fata blocului, lucru nu tocmai placut pentru ca nu aveai multe indicii, trebuia sa stii cine e pedepsit pentru ca de obicei cei inchisi in casa stateau cu nasul pe geam afara pana disparea turma, dupa care intrau in casa, asa ca arestatii la domiciliu deveneau primii martori cheie pentru a le lua urma.

12 comentarii:

  1. Tare. Eu am suferit o drama extrema pe la 14 ani cand brusc timpu meu de stat afara vara s-a limitat la ora 22:00(21 oficial) si nu intelegeam in ruptul capului dc cand la 7-8 ani intram lejer in casa la 12-1 noaptea si tata ma plonja direct in cada ca sa spele prafu de pe mine si aveam tot timpu genunchii si coatele julite :D..ah, si n-o sa uit niciodata cand am venit acasa cu rechea sangerand sparta de cornete si mama si-a pus rochia peste furou sa-l bata pe ala de la scara de alaturi..KO!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    Nici eu nu am inteles respectivul regres in ceea ce priveste ora-limita!!

    Milogule, frumoase amintiri ai. Cred ca cei mai multi dintre noi ne gandim cu drag la primii ani din viata. Era totul foarte magic :) Eu imi amintesc ce jocuri interesante ne jucam, pe care acum nu le mai joaca nimeni... Anul trecut am invatat un grup de copii, de 8-10 ani, vreo 15 jocuri. Au spus ca ei se uita la tv si vorbesc pe mess, nu stiu prea multe jocuri.
    De-a detectivii ne jucam si noi cand eram mici! Sau de-a spionii!!!!! Daaa... asta era grozav :) :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim
    Sa vezi cand am inceput sa merg cu bicicleta pe o roata, farmacia din colt raminea fara bandaje, ca de...nu aveam aparatori, casca, cotiere, manusi.
    Cat despre cornete aratam ca un arici dupa o partida cu dusmanii de la scara 3.Era razboi deci foloseam munitie de razboi, cornete cu ac in varf prinse cu aracet.

    @colorbliss
    Sa vezi magie pe la casa lui Bunicu cand tot ce era in pod, vechituri, gramofon, lada de lemn pentru armata, palarii, monoclu, fotografii, cate un briceag ruginit, toate deveneau obiecte de legenda trecute prin cine stie ce povesti uluitoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si ce? Asta e o scuza? Pana si Benj Button a avut succes la femei!:DD

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim
    Se pare ca Benj Button asta si cu mine sunt diametral opusi :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dex. Asta sau Cate Blanchett nu-i femeie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum, pe topic, eu imi aduc aminte cum ai asteptam pe ai mei sa ma ia de la camin suit pe o masa, cam ingrijorat ca era tarziu si nu ajunsesera.
    Bineinteles cand au ajuns m-am suit in picioare pe masa si am plonjat de acolo fix in nas, realizand o scena gen "Saw 8".
    Asta dovedeste ca si geniile cand sunt copii tot cretini sunt, si mai dovedeste ca eram destul de bine construit, pentru ca nasul imi este inca bine infipt in fatza!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am ramas repetent la gradinitza.
    Nu glumesc in prima zi am urlat dupa mama pina m-au trimis acasa ca mai aeam putzin si-mi pocneau ochii, ziua a doua incaierare cu un alt baiat, 30 de minute mai tarziu ii spunea educatoarea lu` mama ca ar fi bine sa ne vedem la anu.Deci am ramas un an ...
    PS. Mentionez ca aveam 3 ani juma si recunosc am fost vinovat, cel putin asa zice mama.:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu deranjeaza prea mult link-ul, pentur cei nostalgigi
    http://standdowncafe.blogspot.com/2010/11/amintiri-din-copilarie.html
    @ Colorbliss sa im ispui daca iti trezeste ceva amintiri textul.
    Scuze de post dublu, dadusem link aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu deranjeaza face placere on topic
    :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @Standdowncafe
    M-am emotionat putin citind :) Am avut o copilarie frumoasa noi, cu bune cu rele, dar era copilarie. Jocuri, inocenta, entuziasm.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !