Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

L / 2 = ?



L = Lumea

     
     Lumea se imparte in doua, se imparte in clase sociale, se imparte in guvern si votanti, in sef si restul, cei care au bani si cei care nu au bani , in cei care gandesc si in cei care muncesc fara sa gandeasca, in oameni buni si oameni rai, in nebuni si in oameni normali cu tendinte sinucigase ascunse in pragul disperarii, in alb si negru, in judecatori si vinovati, etc...

     De cand eram organizati in triburi am ales sa fim "la 2 capete", erai in stare sa intuiesti ploaia si reuseai sa pui mina pe animalul sfint al turmei, aveai de toate, femei, mincare, si respect, o perioada, in momentul in care pierdeai "calitatile" divine deveneai tu femeie, mancare si respectul de dupa masa .

      Religia a gasit deja terenul pregatit pentru a implementa doctrina, toate religiile au asimilat in principiu dualitatea chiar daca unii zei  au fost impartiti in grupuri. 
      Impartirea la 2 este cea mai simpla forma de categorisire, diferenta, o imagine clara a tendintelor umane.Cum ar fi sa impartim la 3 sau la 4? Care ar fi restul categoriilor ? Cat de siguri suntem ca nu exista decat sistemul dual de categorisire? De ce nu renuntam la formele de inteligenta arhaica ?




5 comentarii:

  1. Păi ... există și a 3-a categorie: cei între. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea exista intre si fie vorba intre noi postul asta nu mi-a iesit cum as fi vrut.
    Daca vrei sa judeci pe cineva, in cazul in care spui ca nu e nici rau dar nici buuun atunci aplici o forma eleganta de exprimare prin care transmiti ca respectivul are latura negativa mai dezvoltata. De obicei indoctrinarea moral-etica calatoreste cu usurinta pina in subconstient si primul impuls este sa te exprimi elegant intr-o situatie in care aparent jignesti pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-am referit neapărat doar la jigniri, am generalizat. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea exista intre, cum facem cand te judeca la tribunal, nu putem sa-l condamnam e "intre". :D
    Esti vinovat sau nu, intre nu exista, chiar daca iti iei cu suspendare sau ai colaborat si legea e mai permisiva cu tine, nu conteaza, verdictul este:vinovat sau nu.
    PS. Singurul loc unde exista "intre" il gasim in existenta oamenilor.Unii traiesc, unii mor si unii nu mor dar nici nu traiesc , traiesc de parca ar fi morti, fara scop, fara directie, implinesc cu sarguinta datoria fata de natura si societate. Se inmultesc, al draq de bine si sunt ghidati de placere in timp ce parcurg exact drumul pe care il traseaza societatea, spre magazin, televizor si pe plantatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu duce si tu lucrurile la extrem, ca doar un om nu il omoara pe celalalt "intre", nu il "aproape" ucide s.a.m.d. Dar poti sa fii intre "multi bani" sau "deloc", poti sa fii "nici prea fericit, nici prea trist, ci doar multumit" si tot asa. La asta m-am referit mai mult, ai explicat si tu in P.S.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !