Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 4 noiembrie 2010

Paradoxul bunicutzei

     Una din observatiile pe care Einstein le-a subliniat a fost aceea ca timpul depinde de locul in care te afli si este legat de spatiu. Probabil ca pe viitor nu o sa ne raportam doar la 3 dimensiuni si o sa fie oficiala si a 4-a dimensiune spatiu-timp.
      Conform viziunii lui Einstein despre spatiu-timp "calatoria in trecut/viitor" ar putea fi posibila.

     Sa presupunem ca aveti 2 bilete pentru o astfel de calatorie ce destinatie ar fi mai interesanta? Trecutul sau viitorul?

     Pe cei care vor sa mearga in trecut sa vada cum aratau la 3 ani ii rog sa nu comenteze, nu au pierdut nimic.

     Daca mergeti in trecut care este motivatia? In afara de numerele de la loto...
pe care toata lumea le stie deja si toata lumea se intoarce sa le joace(ar fi castigul mic), as fi curios ce ar fi de facut cu o calatorie in trecut? Vreti sa il vedeti pe Decebal, vreti sa fiti martori la cele 2 razboaie mondiale, vreti sa vedeti dinozauri, vreti sa vedeti cum arata Pamintul in primele lui zile, ce anume va tenteaza?
 Daca mergeti in viitor ce v-ar interesa acolo? Sa vedeti nava spatiale, care mai e moda,ce muzica o sa se asculte, ce telefoane si alte gadgeturi exista, care sunt tendintele economice, ce companii cresc la bursa, vreti sa vedeti momentul in care o sa mergeti spre lumina, ce anume vreti sa stiti din viitor?




Eu daca ar fi sa aleg probabil ca as refuza ambele calatorii, iar daca totusi ar fi sa accept as alege o singura calatorie. As alege sa merg in viitor si as vrea sa vad ultima zi a Pamintului.

12 comentarii:

  1. Ultima zi a pamantului era si optiunea mea, dar eu am vazut episodul respectiv din "Doctor Who". Ar mai fi evident vanatoarea de dinozauri, vezi "A sound of thunder".
    Si, mai in spiritul starii mele din ultima vreme, cateva tipe o sa-si ia niste palme din senin de la un necunoscut, pe principiul, acum demonstrat stiintific: "O sa faca ea ceva!"

    RăspundețiȘtergere
  2. @Doxatu
    Sa stii ca nu sunt de acord cu aceasta atitudine violenta, unde ai vazut tu asa un comportament?La ce filme te uiti tu cu Dr. Who si A sound of thunder ca eu nu am mai vazut sa ia bataie vreo femeie in ultimul deceniu pe micul sau marele ecran.:D Femei invinse mai rar, in ultima perioada.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, în schimb, aș alege ziua în care a apărut omul. Să văd oare ce-o fi ... creație, evoluție, extratereștrii ? :D Și cu al doilea bilet .... hm, m-aș duce să-l omor pe Hitler sau așa ceva. :P Avem voie să și facem ceva, nu ? Sau trebuie doar să ne uităm ? Că atunci aș schimba locația celui de-al doilea bilet, m-aș duce la un concert Pink Floyd.

    RăspundețiȘtergere
  4. Omul n-a aparut intr-o zi orice ar zice cartea de povesti la care se inchina unii. Si, in cazul in care a aparut intr-o zi, poate e adevarata varianta egipteana in care Osiris se masturbeaza si iese omul, daca apari tu acolo poate saracul se jeneaza si asa dispare omenirea.
    Pe Hitler nu l-as omora, ca la cat de messed up era situatia in perioada aia e bine ca a iesit asa cum a iesit, se putea si mai rau. Dar daca vrei sa-l ucizi pe Bieber eu nu m-as supara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecare are voie sa modifice ce vrea, actiunile nu sunt judecate, tocmai asta era farmecul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum nu sunt fascinat prea tare de viitor as calatori numai in trecut.
    Biletul 1 l-as folosi pentru calatoria propriu zisa, as filma, scrie impresii, interviuri, lua "sample-uri" etc.
    Cu biletul 2 m-as intoarce o zi in urma (4.11.2010) si mi-as lasa materialele inregistrate.
    A 2-a zi, pe 5.11.2010 urmeaza sa mai primesc 2 bilete. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dannyxs
    Biletele nu sunt dus-intors, folosesti cate unul de fiecare data cand vrei sa calatoresti. Deci de la a 2 a calatorie(4.11.2010) nu te mai intorci si tocmai ai creat paradoxul ca in viitor o sa existe 2 la fel ca tine si eu nu am 4 bilete.:D Si oricum cred ca as suspecta ceva.:))

    RăspundețiȘtergere
  8. In trecut, as vrea sa intalnesc niste oameni mai ,,sclipitori". Poate un Leonardo da Vinci. Sau... poate aleg perioada imperiului roman.
    In viitor, vreau sa vad cum evolueaza arta si tehnologia :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @colorbliss
    Trebuie sa iti alegi ori arta ori tehnologia.:D

    RăspundețiȘtergere
  10. arrrghhhh... Fie. Arta :P

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !