Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 22 decembrie 2010

17 din 29

     Conferinta de la Solvay 

     O mare parte din cititori sunt sigur ca stiu (cei care nu stiu au o figura serios preocupata si dau aprobator din cap ca si cum ar sti) celebra fraza alui Einstein "God does not play dice", replica a venit din partea lui Bohr "Einstein, stop telling God what to do!", glume de tocilari.

     Aveti aici o fotografie din octombrie 1927, cu sex simbolurile vremii, 17 din 29 au luat premiul Miss/Mister Nobel in decursul timpului. 

Daca va intereseaza cine este in foto click mai departe , o sa incerc o scurta prezentare.
Avertisment: scurta prezentare poate fi considerata plictisitor de lunga pentru unii, cei in cauza va rog nu dati click.

In ordinea numerelor de pe tricouri, incepand din coltul din stinga de sus spre dreapta:

Rindul 1 in picioare.

August Piccard - singura legatura cu Star Trek ar fi numele, inceputul de chelie si convingerea ca Space is not the final frontier, omul a ajuns cu un balon la o altitudine record de 15 785 m.

Emile Henriot - dupa ce a descoperit ca potasiu si rubinium sunt radioactive in stare naturala, a inceput sa se joace cu titirezul observind ca pozitionarea in mod corespunzator a unor jeturi de aer pot mari viteza de rotatie. Principiul a fost folosit mai tirziu pentru a crea masini ultracentrifuge care realizeaza o acceleratie de 1 00 000 G (9 800km/sec) iar in timpul liber ii placea sa se holbeze la microscoul cu electroni, care spre deosebire de cel normal 2000X zoom, are 2 000 000X zoom, sigur cauta ceva foarte important.

Paul Ehrenfest - Prieten de nevoie cu Einstein si Bohr deoarece fiind de formatie matematician trecea din cand in cand pe la cei doi sa vada daca si-au facut temele, in afara de statistica matematica  omul era preocupat de transformarea materiei enuntind o teorie despre asta.

Edouard Hezen -  Nu am gasit prea multe informatii despre el, il banuiesc ca era din serviciul de spionaj. 

T. Ernest de Donder - sustinator al Teorie Relativitatii si tatal teoriei de "fidelitate chimica", a banuit atomii de bigamie pentru curiosi gasiti aici. Ulterior Goethe a preluat ideea si a scris despre ea.

Erwin Schroedinger - provine dintr-o familie depravata a fizicii cuantice, unul din tatii fizicii cuantice, in strinsa legatura cu Einstein, au chinuit pisici in folosul stiintei, vezi pisica lui Schroendinger

J.E. Verschaffelt - puscarias de profesie in timpul schimbarilor politice, blogger in viata normala, publica peste 300 de articole in domeniul fizicii.

W.Pauli - frecvent client al bordelului de fizica cuantica, un alt tata al fizicii cuantice, este in realitate un supererou cu capacitatea de a distruge aparaturi de inalta precizie si obiecte de valoare de prin laborator fara sa patrunda in camera, era de ajuns prezenta lui in apropiere.Aceasta calitate a fost numita Efectul Pauli si in afara de distrugerile din laborator, observa cu atentie comportamentul in spatiu restrins al infractorilor din atom.

W. Heisenberg - participant al sedintelor de masaj erotic din cadrul aceluiasi bordel de fizica cuantica si nu numai, ne prezinta in premiera pe mapamond Principiul Incertitudinii 

R.H. Fowler - astronom si fizician, in primul razboi mondial mimeaza o rana la umar si isi continua viata in folosul gretos si lipsit de glorie si femei al stiintei.

L. Brillouin - in gasca cu cei de  la fizica cuantica, pe timp de noapte in grup organizat, a studiat propagarea undelor radio in atmosfera si a enuntat Principiul entropiei/informatiei.

Rindul 2

P. Debye - electrician de meserie i-a gasit domnului Planck o rezolvare mai simpla a teoriei care ii poarta numele, acesta din urma recunoscind public acest lucru.

M. Knudsen - :)))) citam din Wikipedia"This article is about the Danish physicist Martin Knudsen. For the Norwegian footballer, see Martin Knudsen (footballer) ." So...

W.L. Bragg - zis si Magicianul datorita slabiciunii pentru cristale, ridicat la rangul de Sir in 1941(stia prea multe)

H.A. Kramers - dupa 10 ani de munca silnica in grupul Bohr a fost eliberat pentru a isi vedea paminturile natale.

P. Dirac - La Cambridge colegii ii spuneau"1 cuvint /ora" iar cand lega o propozitie, suna cam asa "Religion is a kind of opium that allows a nation to lull itself into wishful dreams and so forget the injustices that are being perpetrated against the people."

A.Compton - un fel de popa mai mic cintaret de mandolina, baptist ginditor "When one exercises freedom, by his act of choice he is himself adding a factor not supplied by the physical conditions and is thus himself determining what will occur.

L.Broglie - fizician francez practicant de medalogie(primea medalii pe unde mergea) 

M.Born - pacifist profesionist semneaza scrisoarea Russel-Einstein dar spune despre bomba ce urma sa fie detonata"it might be the only way out."

N.Bohr - cand nu ridea cu Einstein se ocupa de lucruri serioase. "Bohr advocated informing the Soviet authorities that the atomic bomb would soon be in use. In 1944 he obtained an audience with Winston Churchill, who became worried about whether Bohr was a security risk"

Rindul 3

I.Langmuir - in afara de fizica si chimie, e preocupat de conservarea mediului natural. Odata cand era la peste la mare, a descoperit un curent de suprafata care e influentat de vint, nu a schimbat situatia, tot fara peste a ramas, dar curentul ii poarta numele.Langmuir circulation

M.Planck - fondatorul clubului Fizica cuantica , muzician si fizician in cirdasie cu Einstein dupa ce s-au batut in principii vav de teoria relativitatii.

M.Curie - "She was ahead of her time, emancipated, independent, and in addition uncorrupted."

H.Lorentz - fara el Einstein raminea functionar la primarie cu aparente puseuri de nebunie.

A. Einstein - E=MC2 unde E nu vine de la Einstein iar C/viteza luminii in vid, vine din latinescul celeritas (viteza) in caz ca v-ati intrebat vreodata.

P.Langevin - membru de partid cu implicatii sociale recunoscut ca si matematician 

C.E.Guye - alt  spion 

C.T.R.Wilson - si acum vremea...meteorolog si fizician, a inventat o camera cu nori 

O.W. Richardson - judecator nemilos a enuntat Legea lui Richardson

Acestea au fost sursele de inteligenta umana de pe mucul nostru spatial sub forma de bila din jurul Soarelui.
Cu respect intreb, cam cat de semnificativa este existenta dumneavoastra? Alegeti pe oricare dintre cei de mai sus si comparati. Subsemnatul nu face exceptie.

Multumesc pentru timpul acordat de a citi articolul. O zi buna.

4 comentarii:

  1. @Colorbliss
    Ca tot vorbeam de icoane, nu am gasit decat niste amariti de fizicieni,matematicieni,astronomi...sfintii se terminasera. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Milogul.SRL
    Te iert, sunt si amaratii astia buni de pus pe perete :)
    Din articolul acesta am dedus ca profu' de Neurostiinte este un mare macho/gigolo. Si-a facut un obicei din a face mereu trimiteri la sex'simbolurile din fotografie si nu numai. Cred ca vrea sa ne converteasca sau ceva. Acesti oameni chiar sa fie idolii lui ?

    Lasand gluma la o parte, e frumos ca ti-ai facut timp sa le aduci un micut omagiu unor oameni care au contribuit la evolutia noastra :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii din fotografie exista doar in carti, ei nu sunt reali. :D
    @Colorbliss
    Probabil ca si profu` tau de neurostiinte are vreo superputere nu? Eu il banuiesc ca stie sa citeasca.:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Poza asta ar trebui sa fie in loc de icoane in biserica! Oare cand, in cate sute sau mii de ani ajungem acolo?!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !