Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 21 decembrie 2010

Mos Gerila - agent infiltrat

Mos Gerila aka Ded Moroz
(1948-1989 decembrie)

     A fost odata ca niciodata un Mos care s-a nascut din motivatie economica, in speta in anul 1948 cand zilele de 25-26 decembrie au devenit zile lucratoare pentru prosperitatea Socialismului si a Natiunii. El a venit pe lume printr-un fel de cezariana de consolare, adica v-am luat 25 si 26 decembrie ca zile libere vi-l dam pe Mos Gerila, de azi el face parte din politica de partid si il trecem in calendar ca sarbatoare nationala. Conform traditiei, pardon, conform politicii de partid el o sa imparta cadouri pe data de 31 decembrie.Sa-l stapiniti sanatosi.
     Si uite asa Mos Gerila a inceput sa alerge de colo colo pe la casele oamenilor si sa duca in sac cadouri de mare pret, bananele verzi de pus in haine in dulap si portocalele cu gust de lamaie daca te grabeai sa le maninci. Era mare noroc daca primeai guma de mestecat facuta din cel mai pur cauciuc posibil si daca reuseai sa faci si baloon, ehehee ...insemna ca ai tai erau membrii de partid. Majoritatea jucariilor pe care le primeam tineau fara probleme tot anul fara sa se strice pentru ca erau fie romanesti, fie rusesti, ceea ce era enervant, trebuia sa le strici daca vroiai sa fi sigur ca primesti altele.
     Mos Gerila, chiar daca lipsit de ajutoare spiridusi si Craciunite Gerulite in pielea goala,  s-a plimbat si prin structurili Statului si pe la Militie si peste tot, insa din umbra pindea Revolovitura din decembrie `89 care avea sa-i incheie misiunea si sa-l desconspire. Mos Gerila, fost Ded Moroz e Mos Craciun nu stiu de ce dar am o banuiala ca adevarata poveste a lui Mos Craciun seamana cu cea a lui Mos Gerila, mai trebuie doar sa pice regimul. Suspectul Mos Craciun, in ciuda fizicului care tradeaza burghezia, umbla cu o rapiditate fantastica in ziua de 25 decembrie imbracat in rosu si imparte tuturor cadouri( chiar si celor care nu sunt cuminti), tendintele clar socialiste ma pun pe ginduri.
        Paranteza
     Ma gindesc deseori ca eram lipsiti de alimentele de baza , trebuia sa fim vigilenti daca vroiam sa prindem niste aripi de pasare sau oua, lapte, despre carnea de porc nu o mentionez ca era raritate si daca miroseai a cirnati te aresta Militia, securitatea veghea sa vada ce bancuri mai spunem despre regim si Ceausescu (nu de alta dar eram o tara sigura si nu aveau ce face).
 In tot stresul, foametea si lipsa povestilor pline de invataminte ale vreunei religii care sa ne educe ce e bine si ce nu, atit noi cat si vecinii nostrii, stateam cu usa deschisa cat e ziua de lunga, ba chiar o lasam deschisa si cind eram pe afara. Nu a lipsit niciodata nimic. Nu gasesc explicatie.

Multumesc pentru timpul acordat de a citi articolul. O zi buna.


3 comentarii:

 1. Sa nu uitam jucariile chinezesti de lux cu care aveai voie sa te joci doar de sarbatori :D
  Legat de paranteza, Securitatea nu veghea, Securitatea se uita la video la filme porno, de vegheat vegheau cu incantare connationalii nostrii de sange daco-roman.

  P.S. ai scris rominesti in loc de romanesti, o sa te execute sumar Altruista SRL! Ha!Ha!

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Dex
  Vecinul vigilent era termenul conspirativ pentru conationalul de care spui tu. :D
  PS. Modific pina nu se trezeste monstrul ortografic si de punctuatie. Mmuhahahaaa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mmm... revolovitura din '89 nu i-a incheiat definitiv misiunea. Nu stiu cum se face, dar eu la 3-4 ani imi faceam poza cu Mos Gerila (NU Mos Craciun) in sania lui, undeva prin Cluj. Se intampla prin '94 deci...

  RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !